tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Wednesday, 15 December 2010

Dari Muo ke Rompin ke Gambang ke Kota Damansara n Home Sweet Home

salam bismillah,

isnin 6 disember, dalam kul 11 gerak ke rompin ikut jalan nk ke Muadzam.... sampai segamat request kt hubby teringin nk masuk jakel segamat, yer lah dah alang2 lalu kan.... dr simpang Muadzam dekat 20 minit baru smpai jakel... tawaf dekat bawah jer, yer lah nie bukan tujuan asal kan so kena pandai guna masa yg di beri :)

sedang pusing2 cuci mata... seperti jakel2 yg lain dia akan buat jualan lelong dlm tempoh 5 minit :) dah macam terpukau dek suara salesman tue.... beli 2 percuma 1 itu yg sy suka hehheehhe :)

kami lunch kt segamat jugak.... lepas dah kenyang dalam kul 2.30 ptg baru gerak ke rompin.... alhamdullilah perjalanan kami lancar dan diberkati olehNya... hujan silih berganti.... dalam kul 6 sampai ke rompin.... dgn x booking hotel lg... smpai sana hubby n g ronda2 kat summerset resort dulu, dr tahun lepas hubby asyik sebut nk g summerset... alhamdullilah sampai gak kami ke sini.... tapi bila tgk kawasan hotel mcm menakutkan hehhehehhe

pusing2 jer dlm lobi n kawasan pantai kat situ.... n keputusan di buat x stay kat situ....... so meronda lagi lah kami mancari tmpat utk tido..... n last dapat cari hotel dekat dgn bandar rompin check in kul 10mlm.... hotel murah jer hehhehehhe dah nama bajet holiday kan :)

esok pg2 dh checkout coz dh plan nak stay kat satu lg hotel yg ada pool :) n yg best bilik depan pool.... nak ke laut jln kaki jer... hubby n anak2 nie memang suka laut :) berjemur, berendam x ingat.... sy pun mandi pool jer hehhehhehe









2 mlm di rompin... pas tu kami singgah ke gambang... rumah mak sedara, nie pun di luar rancangan kami.... nak ke bukit gambang waterpark pun 10 minit dr rumah... tp x pergi pun huhuhu mau legam kami anak beranak nie hihihihi so next time bole g sana..... mak sedara nie tukang jahit yg popular kt area lepar hilir.... minta tlg dia jahitkn baju 3 pasang tu, bulan nie sy dapat buat 6 pasang baju baru huhuhuhu so lepas nie kena tunggu setahun baru boleh beli baju baru hehheheheh 
opssss lupa nk citer di gambang nie faqiera dapat hadiah telur sebiji di dahi huhuhuhuhu

Hari Khamis dalam 5.30pm baru gerak balik ke rumah.... kami ikut jalan lama.... itu pun x terus balik rumah lagi.... singgah rumah mak di kota damansara dulu hntr kepok lekor lg pun mak nak ke arau kul 3pagi esok.... lepak2 kat sana smpai kul 11.30mlm.... dalam kul 12mlm baru sampai my home sweet home :)

dlm 4pm jumaat kami keluar ke seri kembangan servis kete dgn belum lunch huhuhu mau kebulur kami anak beranak hehehhehe siap servis dlm kul 6...... pas tu g feveret kedai chop n steak kt SK gak... makan smpai kenyang pas tu ke giant,SK lak shopping barang basah sikit..........



so weekend di rumah membasuh, mengemas, memasak, menjerit, memarahi, membebel n memberkebun, menyiram hihihihi baru berkesempatan tanam pokok yg beli kat MAHA hr tue hehhehhehe nie kes x sempat n terlalu rajin yer :)


gmbr kecik tue... time 2 anak dara bergedik tgk citer Mari Menari.... diaorg ikut sekali menari :) ibu dia yg over hehehhehe siapa jer juara Mari Menari nie???? sy rasa pasangan tentera tue hehhehehhe

ok lah itu lah story saya sepanjang bercuti selama 9 hari nie..... Quality Time With Family Tercinta :)


3 comments:

  1. wahh bestnya cuti2 ngan family..hepy for u kak gee:P

    ReplyDelete
  2. tq azila.... masa zila akan tiba gak :)

    ReplyDelete

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends