tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Monday, 26 November 2012

GOLD COAST MORIB

salam bismillah.... 

Musim cuti sekolah sekarang nie :) mesti korang dah plan mcm2 kan... bagi family yg anak belum sekolah pun, mesti time nie seronok join holiday sama... biasa lah time nie seronok bersesak-sesak hehehe.... nie sy nak share salah satu tmpat yg best utk bw anak2 mandi-manda.... GOLD COAST MORIB

saya bw anak2 bulan 7 yang lepas... nie pun saya beli online kat STREETDEAL.MY korang2 kalo nak brcuti tapi tidak keluarkan duit yg banyak kena lah rajin2 google n grab ler offer yg ada :) ini memang style saya... kita bole plan utk jangka masa panjang hehehe biasa sy yang rajin buat semua ini.... kalo duit korang banyak bole ler plan last minit...... 

nie google gmbr view pool kat GOLD COAST MORIB


nie time baru sampai nak check in.... ramai org tau.... memasing bawa kertas sekeping  nk
redeem voucher yg dan beli on line kat STREETDEAL.MY
hampir sejam gak que nak check in
rezeki kami :) sy request bilik mngadap pool n terus dapat
tak payah tunggu lama tau
pergi sama dgn kwn lama masa keje di Metro Driving Academy, Kak Syima
dia kena tunggu kat luar dulu coz bilik x ready lagi.... kesian dia hehehe
korang kalo nak jenguk2 apa ada kat GOLD COAST MORIB bole klik blog nie kak Syima
dia rajin update story.... i lak ke laut hehehe
nie pun entry terperuk separuh jalan

nie lah buah hati saya.... tgk muka kakak semacam jer
x sabar nak mandi huhuhu

nie lah jakuzi yang ada dalam bilik kitaorg 
best anak2 sakan berendam, ibu org trakhir yg brendam tgh malam :)


bilik luas tau.... ada balkoni lagi

petang tue budak2 nie main pasir kat tepi pantai 
anak k.syima nie pun nama sama Qiera tape ejaan lain Kyra
gmbr nie copy dr blog kak syima

kanak-kanak n ibu-ibu yang riang hehehe
yg nie pun copy dr blog kak syima

saya n kak syima
cun gak ek hehehehe so perasan
nie juga copy kak syima

atas nie semua aktiviti pada hari pertama.... malam tue dapat FREE DINNER utk kami
x sempat nak snap makanan yg di jamah


gambar bawah nie pada hari ke dua selepas BREAKFAST FREE juga


esoknyer baru mandi pool :)
nie ler anak2 saya.... kalo dapat mandi pool memang ler x ingat dunia



ibu

1st time jumpa tapi dah mesra :)




ambil gmbr dari bilik.... ibu naik awal 
nak berkemas check out
diaorg pulak mandi sampai kecut



korang tengok sampai kosong pool nie diaorg x nak naik lagi
masing2 dah ready nak check out
nasib baik ayah nyer rajin melayan karenah anak2
ibu rajin mengemas hehehe



untuk 2 hari 1 malam nie cuma RM180 jer 
harga asal RM657
 
NIE OFFER YANG SAYA DAPAT

73% OFF 2D1N Stay at GOLD COAST MORIB
Studio Suite with Jacuzzi + Buffet Dinner + Buffet
Breakfast + Water Theme Park! FOR 2 PERSONS at
only RM180 instead of RM657!




Wednesday, 21 November 2012

TESCO BANDAR BUKIT PUCHONG

Salam bismillah....

Hai korang semua, apa cerita ye...... meh nak share port baru utk korang2 shopping barang dapur :) bagi yang dkt area2 Puchong, Cyberjaya, Putrajaya dan Seri Kembangan mai ler terjah kt sini.... yg istimewa operasi TESCO extra, Bandar Bukit Puchong beroperasi 8 Nov 2012 yang lepas dari jam 8.00 pagi sehingga 1.00 pagi

masa minggu pertama di buka ada less 5% untuk ke semua beras, sekrg dah tak ada yer.... tgk2 juga beras, tapi beras yg kami guna x jual utk 10kg.... memang beras tue susah nak dpt kat semua store.... kami sekeluarga guna beras rebus or nama omputih parboiled rice hmpir setahun gak mkn beras nie :)

















Friday, 16 November 2012

Cr3p3 Durian

Salam Bismillah,

nak share gak nie dessert yg popular sekarang nie CREPE @ LEMPENG @ PANCAKE..... mula2 nak beli jer coz nak rasa jer kan... bila di kira tambah, tolak n bahagi, ambil cabaran utk buat jer sndiri :) beli kang x cukup 1 set... mau kena beli ber set-set hehehe dah ler kami anak-beranak hantu doyan 

 nie masa 1st time buat 4 November yang lepas.... not bad rasa dia ambil resipi di blog popular ANA SUZANA dan KAK ITA tapi ada dgr tokey2 yg jual online, ada resipi rahsia trsndiri katanya ada campuran 5 jenis tepung.... 

bole kata selalu terjah kat blog diaorg nie.... tgk mcm2 menu yang diaorg masak.... kagum gak dgn mereka2 nie rajin.... saya pun sekrg nie mood rajin memasak so bdn pun dah naik tau huhuhu tp bila sy dh start memalaskan diri tue, tgk jer bdn sy confirm kecik sikit dari biasa hahahaha



nie gambar dar blog kak ita.... cantik kan hijo
next nak buat color hijo lah... feveret color hubby


nie pulak dari blog ana suzana


  
 ok nie gambar dari saya..... 
bahan utama mestilah dorian tau
masa buat nie beli durian D24 sepaket jer pun

 
nie bancuhan crepe... sy buat 2 color
pink n yellow
nmpak tue trselit anak bongsu saya 
QIERA dia nie feveret durian
paling byk mkn crepe dr abg n kakak

 
 
tadaaaaaaaaaaa nie gambar dari saya........
amat puas hati n bangga tau
dapat buat sndiri
dpt mkn byk
smpai bdn pun dah mok
STRESS akak tau

badan nie macam balloon jap naikkkkkkkkk turun lambat sikit pas tue naik balikkkkk
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Friday, 9 November 2012

Cake Ais Krim

Salam bismillah,

korang pernah makan kek aiskrim x? sekarang nie dah byk kedai bakery jual kek... kalo x silap mula2 yang jual kek ais krim nie ialah Baskin Robbin... sy tak pernah beli n makan Baskin Robbin Ice Cream Cake lg.... rasa mcm mahal sangat, kalo mahal sikit gagah kan juga ler membeli nak rasa kan.... tapi biasa ler kalo yang mahal confirm sedap kan :) ok lah nak share kat korang D' Indulgence Ice Cream Cake from Heaven Premium Ice Cream Cake for RM38 instead of RM79.90. Company nie buat offer lagi :) mai ler korang klik kat link nie ice cream cake sedap




 









nie yg 1st time sy oder just vanilla D' Indulgence Ice Cream Cake
utk bday man en suami last october baru nie :)
sedap ok... memang anak2 suka kek aiskrim
  

masa ambil kek brtanya dengan supervisor yg incharge kenapa kedai dia jauh nun ke dalam kawasan2 kilang di Bandar Bukit Puchong? yer lah promosi kan bagai nak rak tp tmpat tak berapa sesuai.....

Katanya diaorg dalam promosi nk promote kek nie, diaorg dlm rancangan nk buka kedai..... kek nie diaorg supply kat hotel2 lima bintang sahaja.... serius memang aiskrim banyak dari kek yer, katanya lagi dah nama kek aiskrim memang confirm aiskrim banyak dari kek...........

kalo korang nak tgk web diaorg klik sini heaven premium ice cream cake

ok lah yer.............. SELAMAT BERCUTI BUAT YANG SAMBUNG CUTI NEXT WEEK, BUAT ANAK2 SELAMAT BERCUTI SEKOLAH...... BUAT ANAK BUJANGKU SELAMAT BERKHATAN ESOK


Tuesday, 30 October 2012

Restoran Asian Cibo, Muslim Food

Salam bismillah,

nak share tempat makan kat Cyberjaya....RESTORAN ASIAN CIBO, Cyberjaya, Dinner sempena celebrate bday suami tersayang yang ke 37 tahun pada 22 October 2012.... memang hari makan ler, ptg dah potong ais krim kek... malam makan nasi.... nak tau detail restoran nie sila lah klik kat sini ^_*

bday man dgn aksinyer





hakim ckp sedap ayam lemon nie

  
ada enam menu ::: sgt sedap tau :::

settle makan ::: anak bujang terlentok, tunggu ibu abis makan x settle :::





abis makan ::: isi customer's feedback form ::: 
ngantuk sgt anak bujang nie 
mau tak bangun g sekolah 6 pagi
sekolah sampai ptg kul 6ptg baru smpai rumah


nie total kena bayar :::: murah kan ::::
hehehe bil utk air jer yer
ada gov tax lagi huhuhuhu

:::: model makan nie :::

lagi model x berbayar




nie saya suka sangat n first time makan tau....  Golden Yam
memang popular kat restoran cina tau
yang bakul tue di perbuat dari keladi/yam
dalam tue macam2 sayur ada n makan panas2 sedap yer...
saya siap tapau balik x abis... coz dah kenyang sangat makan macam2
macam sarang burungkan hehehe kat luar pinggan tue suun yer :::::

 saya ambil meal for 6 people, banyakkan :) harga RM58
amat puas hati dengan makanan 
siakap masam manis ikan yg besar dan sedap dari 5 bintang sy bagi *****
Sambal Prawn *****
Golden Yam *****
Belacan Kangkung *****
Claypot bean Curd *****
Lemon Chicken ***** memang terasa lemon sesangat sedap ok
Rice ***** sedap juga beras mahal kan

air oder 4 jer
ice jasmine tea
apple juice
air suam 2 cawan

ok ler.... kalau jalan2 Putrajaya / Cyberjaya dan kawasan sekitarnya.... nak ubah selera makan.... mai ler rasa makan kat sini yer.... Restoran Asian Cibo ada 2 outlet Dataran Glomac, PJ dan Cyberjaya



 

Thursday, 18 October 2012

GROUPON LAGI

Salam bismillah,

nak share lagi aper yg menarik kat GROUPON    smlm ptg blogwalking, searching n survey2 tmpat nk celebrate bday abg i n jumpa lg offer makan2 nie hehehe nk celebrate anak beranak jer pun bday abg i next week 22 Oct 2012...... yang ini saya jumpa n berkenan.... hehehe nk celebrate bday abg i, tp citarasa menu ikut taste isteri.... adil kan :)

Makanan Cina Muslim memang feveret saya.... tp x banyak restoran yang sedap n halal :)
nnti dah makan kat sini sy story detail yer :)













Restoran Asian Cibo (Dataran Glomac)Lot A-G-3A, A-G-05, Ground Floor, Jalan SS6/5A, Dataran Glomac, Kelana Jaya, 47301 Selangor. 
Phone: 
03-7887 3699 (Call Mon – Fri: 10am – 10pm / Sat, Sun and Public holidays: 10am – 5pm)



Restoran Asian Cibo (Cyberjaya)Unit A&SP9, The Street Mall , Cyber 12, 63000 Cyberjaya. 
Phone: 
03-8325 1333 (Call 5pm – 11pm daily)


* picture google

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends