tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Sunday, 26 December 2010

Carrefour @ Puchong Utama

salam bismillah,

entah x tau bila di buka... yg sure bln disember baru nie.... makin sesak lah Puchong nie... ingat tinggal di kawasan pulau, terpencil nie aman n damai... pembangunan makin naik... bangunan LKIM pun dlm proses pembinaan... Bangunan SMART Penyelamat pun dh siap, pas tu ada khabar angin mungkin akan ada jalan keluar masuk dr taman ke bandar equine.........

so dh byk pilihan utk sy membeli keperluan dapur... yg paling dekat dgn kawasan rumah ialah Pasaraya Hero jln x sesak, yg x best x bole nk cuci mata coz x apa yg menarik di kawasan itu.... itu pun baru 3 kali ke situ dgn 1 tujuan....... yg kedua dekat Pasaraya Giant Seri Kembangan.... nie pun baru 3 kali pergi semenjak baru buka nie :)....  JJ Equine nie pun amat jarang2 ke sana.... ntah sy rasa mcm mahal sikit barang2nya.... kalo pergi pun time J Card member beli baju anak2 jer....... Alamanda nie pun walau dkt dgn ofis amat jarang2 menyoping kt sini.... hmmm kalo time keje, amat rushing n memang semua org gomen akan ke situ.... so cuti sabtu n ahad adalah masa yg sesuai utk membeli.... memang penat tp puas hati abiskan masa 2 or 3 jam terapi mata :)

dari dulu sy jatuh cinta dgn TESCO hehhehhhe entah rasanya harga dia lg berbaloi kot.... yer lah x semua brg dia nk bg murahkan.... yg sure susu, diapers anak2 n brg2 basah amat berbaloi. lg pun dh hafal layout bangunan... biasa ke Tesco Puchong........

semalam tghari pergilah kami 4 beranak ke sini... sebelum tue sarapan dekat restoran bravo... tghari baru sarap :( weekend sy sama jer penat... kalo brjalan pun penat, dok rumah pun penat gak.... mengemas, memasak x henti2.... baju sntiasa jer basah huhuhuhu

x apa yg murah kt carrefour, Puchong nie... sama jer rege, patut kalo baru buka buatlah offer kan :( balik.... kemas brg2 yg di beli n mula bersilat memasak nasi ayam hainan.... mak dtg rumah antar hakim..... siap masak dalam kul 4 baru lunch hehehhehhe

so pilihan di tangan anda.... shopping dekat jimat minyak walau hrga mahal hehhehhehe so shopping jer sebulan sekali lagi jimat...... tp ada jer brg x cukup... dkt list tulis lain, ambil lain huhuhuhu sentiasa berlaku.... x berdisplin kan




No comments:

Post a Comment

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends