tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Wednesday, 15 February 2012

Pot Luck @ ofis

salam semua,

minggu nie entry makan sesajer yer :) nie masa buat pot luck hari jumaat sebelum cuti maulidur rasul yang lepas... kami semua pakat-pakat bawa sorang sikit..... menu utama nasi himpit aida n ziah, kuah lodeh/lontong pn siti hajar, sambal kacang zahari, sambal sotong cc ros, sambal ikan bilis gee, telur rebus ida, kuih cekodok pn siti zubaidah, muffin n air ribena pn suraya, kek batik ain, pisang n betik cik man, kopok durian, pisang n polisterin ezeyan, fruit cocktail ernie n air soya bean pn farhana........ hehehehe semuanya di sebut ek..... sorang bawa sikit, jadi byk tau n kitaorg makan sampai ke ptg.... thanks pada semua yg terlibat :)

nie time tgh susun2 makanan.... buat kat partition kitaorg jer

sebelum makan kita posing dulu yer ^_^

posing lagi ^_^

gambar time makan lupa nak ambil, masing2 dok sibuk makan hehehehe seronok time makan2 nie....  mesra jer :) makan tetap makan yer kwn2.... cuma diri kita sendiri tau, mcmana  keadaan fizikal badan kita....  masing2 x sama.... mcm sy yg badan agak berisi nie :( mudah naik berat badan.... makan x lah byk mana, cuma pengambilan kalori yg x betul :(  nak exercise tiap minggu x berkesempatan :(

mcm sy weekends memang byk sgt program kami sekeluarga... kadang2 makan memang terlebih kalori, tue yang time kerja sy cuba balance kan semula dgn control cara pemakanan.... kat ofis lah masa yg sesuai utk sy buat.... kalo kat rumah susah sikit coz kena prepare makanan utk anak2 n abg i :) kata org nak pikat suami pikat lah perutnya dahulu..... walau sesimple mana masakan kita, itu lah yg bagusnya coz dari air tangan kita sendiri......

sesambil masak tue baca lah zikir "Ya Hayyu Ya Qayyum" berulangkali
ia mampu mengeratkan hubungan kasih-sayang antara satu sama lain....
Insya Allah.... amin


1 comment:

  1. :( dah lama tak merasa pot luck macam tu... :(

    ReplyDelete

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends