tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Tuesday, 31 May 2011

Nora Elena vs Khasaf Imani

salam bismillah,

tu lah kalau dah terjebak susah nak di elak lagi... mula2 x lah layan sangat drama NORA ELENA.... tertarik time episod dia putus tunang... pas tu kesudah dok menanti drama nie tiap2 petang hihihihihi so sweet sangat aoran aziz tu..... he is macho man.... teringat pulak zaman muda2 dulu hihihihi bercinta penuh cerita n ending for sure lah bahagia n dah ada anak 3 pun hihihihihihi........ bila nak masuk 4 nie????????

huhuhuhu selalu melalut x tentu pasal..... ok lah JOM kita review drama NORA ELENA yang di adaptasi dari novel KASIH YANG SUCI. Tahniah pada kak meen-zulaikha novel yg menarik. nie blog kak meen-zulaikha



Pelakon Drama Nora Elena terdiri dari Siti Saleha sebagai Nora Elena, Aaron Aziz sebagai Seth Tan, Wan Sharmila sebagai Yvonne, Miera Liyana sebagai Maria Tan, Ery Putra, Zul Ariffin sebagai Eid, Fateen sebagai Adila, Ana Dahlia sebagai Azira serta ramai lagi.

Sinopsis Nora Elena Slot Akasia TV3

Nora Elena adalah kisah seorang gadis yang telah dinodai semasa dia berusia 15 tahun oleh seseorang. Nora Elena telah ditinggalkan oleh tunangnya Idham (Zul Ariffin) apabila tunangnya mendapat panggilan misteri yang memberitahu bahawa tunangnya sudah tidak suci lagi. Dalam kekecewaan dan kesedihan yang melanda Nora Elena semasa itu  tu, muncul seorang jejaka yang bernama Seth Tan yang berketurunan Baba Nyonya, dia sanggup berkahwin dengan Nora Elena bagi menggantikan tunang Nora Elena kerana segala persiapan perkahwinan dan hari perkahwinan semakin dekat.

Konflik berlaku apabila, Nora dan Seth Tan berkahwin, pada ketika itu barulah Nora Elena dapat tahu bahawa suaminya lah orang yang telah menodainya 10 tahun yang lalu. Malang buat Nora kerana ketika mengetahuinya mereka berdua sudahpun berkahwin dan bakal melahirkan anak Seth. Walaupun Seth sudah memeluk agama Islam dan telah insaf tapi hati Nora Elena yang terluka tetap keras dan tidak dapat memaafkan suaminya tu.

Bagaimana Seth hendak mengatasi sikap benci Nora Elena terhadapnya dan dugaan besar yang harus ditempuhi olehnya untuk memikat hari Nora Elena? Adakah Nora Elena dapat memaafkan Seth?????


nie satu lagi telefilem yang saya tertengok... dah lama dah ditayangkan di astro... n kebetulan weekend lepas baru tertengok hihihihihihihi KHASAF IMANI.... menarik juga :)




Sinopsis Kashaf Imani

Mengisahkan tentang gambaran alam roh. Kashaf seorang remaja bermasalah yang tinggal dengan ibunya, Rosnah yang bekerja sebagai GRO dan adiknya, Shamim seorang pelajar kolej. Mereka tinggal di sebuah rumah flat di KL. Kashaf bekerja menghantar dadah setelah berhenti sekolah semasa darjah 4. Satu hari, Kashaf telah dipukul hingga cedera parah dan dia koma. Semasa koma dia dapat melihat semua yang berlaku di sekililingnya tetapi orang tidak dapat melihatnya, seakan-akan dia sudah mati tapi hanya seorang saja yang boleh melihatnya, iaitu Imani. Dia meminta tolong dari Imani untuk memberitahu keadaannya kepada keluarganya dan membantu keluarganya bertaubat.

KASHAF IMANI yang dibintangi oleh Beto Kusyairy, Sharifah Amani, Normah Damanhuri, Wan Sharmila, Ismail Abdul Aziz, Khairilridzuan K’n, Noryati Taib dan Ain Satar

Hero Beto Kusyairy tue dah kawin yer adik2................. nie blog isteri Beto Kusyairy

SELAMAT MENONTON SAMBIL MEMASAK

Wednesday, 25 May 2011

Photoshoot

Salam bismillah,

tgh dok fikir2 date yg sesuai utk photoshoot bersama cikgu naman, masuk contest tu tak menang, tp dpt diskaun utk family photoshoot... tarikh asyik x ngam jer... hubby mcm biasa lah... rela dalam terpaksa hihihihihi melayan karenah isteri nie.... dulu pernah sekali kami brgmbr @ studio berbaju gaun pengantin tapi time tue anak baru dua, lagi2 Farisya baru 6 bulan...

Sekarang anak dah 3 pun... tiap kali kalo brgmbr selalu x cukup syarat.... bila agak2 tarikh yg sesuai yer.... minggu nie hubby standby, lagi2 Putrajaya ada event... x sabar nak berphotoshoot.... dua tempat pulak tue dataran putrajaya dan taman botani :)

saya suka, suka dan suka sangat






correction!!!!!

Salam bismillah,

Amaran, blog ini adalah blog peribadi menjadi hak sy utk mncoret segala isi hati sy sndiri. Not much to say, dont double meaning my statement.

Jgn ikut perangai buruk sy, yg suka trperasan walaupun sy suka mkn cili tu yg buat mudah terasa. Tu lah padah kalo pasang telinga, tp tu lah dh ckp kuat so nk x nk mendengar dgn sengaja.

Puncanya satu jer brg yg hilang n sub punca sy menyampuk n kesimpulan saper yg menjadi punca?????

Yes, i'm not a perfect person. Betul amanat yg di beri sikap perlu d ubah. Sy perlu ubah sikap jgn masuk campur.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Tuesday, 24 May 2011

c.o.l.o.r

salam bismillah,

yeah today its a day.... kenaikan gaji dah masuk hihihihihi walau x byk mana pun.... tp sy tetap suka.... niat tahun nie nak belanja hubby n anak2 kain raya sedondon...x decide lagi color apa tahun nie :)

hubby kata biar purple sama dgn kain langsir n dinding rumah huhuhuhuhu nie kes perli saya yg fanatik dgn purple..... merah, kuning, putih, pink, coklat, hijau n biru adalah color raya yg lepas-lepas.... so color yg sesuai tahun nie????????????? memang purple x pernah lagi.... nnti x nampak pulak tuan rumah mcmana ek hihihihihihihi



so minggu nie jom ramai2 terjah kedai2 yg sedang buat promosi besar-besaran..... pastikan anda dtg time happy hour so dapat jimat berlipat kali ganda :)...... tapi hubby dalam mode standby huhuhuhuhu rasa2 mcm minggu nie di rumah sajer :( lagi2 minggu nie ada event di Putrajaya, harus standby kt situ huhuhuhuhu so silalah berangan sajer yer



s.e.d.i.h + h.a.p.p.y =

salam bismillah,

syahdu, sedih, terharu bila tgk musibah tanah runtuh di rumah anak yatim di hulu langat... semoga mereka di tempatkan di kalangan org yg beriman... bg yg selamat, kena kuat semangat dan sabar dlm meneruskan kehidupan.

melihat insiden tue, memori lama mengamit kenangan.... di suatu pagi, kalau x silap tahun 1990, dalam kesibukan Kampung Sg Rumput, Damansara meraikan Majlis Maulidur Rasul, saya time tue baru berumur 10 tahun... masuk pertandingan bercerita kisah-kisah nabi, baru jer selesai saya bercerita n duduk di dalam khemah bersama-sama kawan lain.... tiba-tiba

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tiang seri @ batang pokok di tengah2 khemah tumbang......... khemah dulu2 bukan mcm sekarang,...... masa tu khemah DIY, letak batang pokok di tengah2 canvas then di ikat hujung dgn tali di sokong di pokok lain pulak.... melalut lah pulak hihihihihihihi masa khemah tue runtuh, batang pokok terkena kepala saya dan kawan2 yg lain.... x ke haru-biru time tue, benjol gak kepala nie, nasib x kecederaan yg parah cuma ada sorang kawan pengsan, nasib umur panjang lagi, di beri kesempatan meneruskan kehidupan, melalui ranjau hidup dgn bermacam2 ragam.... bertemu, berpisah adat manusia.... yg hidup pastikan mati, yg kaya x semestinya senang dan bahagia, yg jahat x semestinya x baik, biar miskin harta jangan miskin budi-bahasa, rezeki allah ada di mana-mana janji halal k

pagi nie air mata mengalir bersama mek za, ntah syahdu sangat hati nie.... dik, sabar yer.... kita sbg manusia x pernah sunyi dgn dugaan n ujian Allah S.W.T, sebab Dia sayang kita tue di uji dgn mcm2 supaya kita kuat, cekap dan sabar...... Supaya ada hikmah di sebalik semua ini.............

Alhamdullilah, anak2 makin sihat dan membesar dgn baik... Terima kasih Ya Allah atas kurniaan Mu.... Hakim dah nampak perubahan, kematangan hope akan bertambah, bertambah dan bertambah baik..... Farisya dah kenal Abjad n nombor, Faqiera nampak berbeza dari abang n kakak, sedikit ligat, aktif dan garang... yer lah dah ada sifu yg ngajar huhuhuhuhu

Abang n kakak pegang buku, dia pun nak sama.... yg paling latest suka menyebut abjad hihihihihi apa2 abjad di lori, kedai, signboard tepi jalan, apa2 lah yg bertulis, abjad pertama yg akan keluar ialah M.... seronok tgk anak2 membesar, mcm teringin anak lagi hahahahahaha sila ketawa bersama2 k :)


Monday, 23 May 2011

Luka Di Lukai

Salam bismillah,

Sentap sgt2 sy x kisah kalo nk marah2 tp gaya dgn mimik muka memang x patut, kalo sy nie adik-beradik @ kwn sebaya bole lah buat mcm tu, jeling menunjukkn ketdkpuasan hati huhuhuhu berani sy ckp memang di tuju kt sy, huhuhu memang mula2 sy bolayan, tp ayat yg keluar "minggu lepas ada org nk benda tuttttt" apa korang rasa???? Mau x mulut nie ringan jer nk brckp.

Ingat ptg dh ok huhuhuhu toleh pun x, yerlah sy bukan pegawai besar, muka pun x cun mcm dato siti tp comey tetap ada hahahaha at least respect sy as kakak, be profesional.

What ever, dh byk mkn garam n ragam. Yg baik jd pengajaran yg buruk jgn ikut yer, sy bkn manusia sempurna. Ya Allah, semoga apa yg di rancang akan terlaksana, biasa kalo sy nk dpt something mesti di uji dulu. Syukran, Syukur, Terima Kasih, Thank you, tocei
Published with Blogger-droid v1.6.8

Thursday, 19 May 2011

Enjit-enjit semut Vs Zikir

salam bismillah,

sekrg nie anak dara Farisya dok sibuk nyanyi2 lagu nie.... katanya tgk citer kat taska... cd hantu kak limah nie... sy pun kurang faham cerita nie huhuhuhu bukan  sy x mengikuti perkembangan semasa,  cuma masa yg x mengizinkan utk semua ini... paling lama sy boleh mengadap tv hanya 1 jam 

tiap pagi n petang dua princess nie akan nyanyi
" enjit-enjit semut siapa sakit naik atas "
" enjit-enjit semut siapa sakit naik atas " 
" enjit-enjit semut siapa sakit naik atas "  
" enjit-enjit semut siapa sakit naik atas " 

pas tu pagi tadi, anak bujang bersuara pulak,
"ibu, ustaz cakap kalau kita nak nyanyi lebih baik kita zikir, 
nyanyi macam zikir"
ibu pun reply
ok... lah, lagi bagus nyanyi zikir, syaitan2 semua lari, hakim nak buat nakal pun x jadi. hihihihi

dan bermulalah pagi tadi.... sorang menyanyi lagu enjit2 semut, sorang lagi berzikir

hasbi Rabbi JallallahMa Fi Qalbi GhayrullahNur Muhammad SallalahLa Illah Ha Illallah  hasbi Rabbi JallallahMa Fi Qalbi GhayrullahNur Muhammad SallalahLa Illah Ha Illallah


Wednesday, 18 May 2011

Baby TV

salam bismillah,

x sure bila siaran nie dah beroperasi, tapi sy dah start bg anak2 tgk last week, interesting channel nie... anak2 suka, ibu pun suka juga... pelbagai program boleh dipilih first baby song, twinkle star, Wish Upon A Star, Wooly n mcm2 lah best sangat.... yg paling suka program vegimals, unik sangat ibu yg terover suka hahahahha

cuba lah buka channel 618 yer.. now still FREE, akan datang mungkin berbayar

k lah..... nak balik dah :) 


Monday, 16 May 2011

Contest 'IBU & ANAK Sedondon!"

salam bismillah,
dah lama x join Contest n GA.... Hari nie sy mencuba nasib join Contest 'IBU & ANAK Sedondon!"

saya memang suka sedondon..... nampak keserasian, ketenangan, kegembiraan dalam sesebuah keluarga....

ini gambar yang di pertaruhkan, gambar nie di ambil oleh mek azila di suatu pagi @ my ofis x sure bila di ambil either 2010 or awal thn 2011 hihihihihi tema coklat nie di pilih pada raya 2009. yg heran kenapa sy posing mcm tu ek? hihihihi n yg sure ibu jer over menyengih :) anak2 selamba jer mukanya.... al-maklum juga syarat yg dikenakan utk anak2 bawah 6 thn... so gmbr brsama anak bujangku x layak lah kan... kesian dia



nama ibu : Fazila
nama anak : 
Farisya Humaira (07.09.2007)
Faqiera Hadira (22.04.2009)

Sempena Hari Ibu nie, saya ucapkan Selamat Hari Ibu buat mak saya Pn Asiah Bt Abu Bakar yang telah melahirkan, membesarkan dan mendidik saya dgn sempurnanya. Kpd Allahyarham Hajah Fatimah bt Ismail terima kasih juga kerana terima saya sbg menantu dan berjaya membesarkan en hubbyku menjadi insan yg berjaya. 

Selamat Hari Ibu juga untuk diri sendiri, semoga saya dapat menjalankan amanah dgn sempurna sebagai ibu kepada anak2 saya dan Mohon Maaf andai dalam menjalankan amanah ini ibu terlalai dan terleka. Dan ingatlah ibu marah, berleter sebab sayang akan kamu wahai anakku.

Kepada semua yang bergelar Ibu, Mak, Mama, Ummi, Bonda, Mummy, Amma, Mom 
SELAMAT HARI IBU SEMUA.

Antara lagu2 ibu feveret saya :)

Lagu : Ibu
Oleh : P. Ramlee 
 Ibu ibu Engkaulah ratu hatiku
 Bila ku berduka Engkau hiburkan selalu  
Ibu ibu Engkaulah ratu hatiku 
Tempat menyatakan kasih 
Wahai ibu  
Betapa tidak hanya engkaulah
 Yang menyinari hidupku 
Sepanjang masa engkau berkorban 
Tidak putusnya bagai air lalu 
  Ibu ibu Engkaulah ratu hatiku
 Tempatku menyerahkan kasih
 Wahai ibu

Lagu : Your Mother
Oleh : Yusuf Islam
Who should i give my love?
My respect and my honour to?
Who should i pay good mind to after Allah(sw) and Rasul-Allah?
Comes your mother,
Who next? Your mother,
Who next? Your mother,
And then your father
Cause who used to hold you
And clean you and clothe you?
Who used to feed you
And always be with you?
When you were sick, stay up all night
Holding you tight?
That`s right no other, my mother
Who should i take good care of,
Giving all my love?
Who should i think the most of after Allah and Rasul-Allah?
Comes your mother,
Who next? Your mother,
Who next? Your mother,
And then your father
Cause who used to hear you
Before you could talk?
Who used to hold you,
Before you could walk?
And when you fell, who`d pick you up?
Clean you cut?
No one but, your mother
Who should i stay right close to?
Listen most to?
Never say no to after Allah(sw) and Rasul-Allah?
Comes your mother,
Who next? Your mother,
Who next? Your mother,
And then your father
Cause who used to hug you
And buy you new clothes?
Comb your hair and blow your nose?
And when you cried who wiped your tears?
Knows your fears? Who really cares?
My mother
Say al-hamdulil-Allah
Thank you Allah
Thank you Allah for my mother

Lagu : Untukmu Ibu
Oleh : Exists
Oh! Ibu
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian
Dan aku
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan
Hasratku ini
Masih belum sempat
Kubuktikannya kepadamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati
Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi
Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu
Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu
Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu
Saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu..


Tajuk : Ummi
Oleh : Haddad Alwi & Sulis
Ummi yaa lahnan a'syaqohu
wanasyidan dauman ansyuduhu
Fikulli makanin adzkuruhu
wa-azhollu azhollu uroddiduhu
Ummi yaa ruuhi wa-hayati
yaa bahjata nafsi wamunaati
Unsi filhadhiri wal-ati...
Allohu ta'aala aushoni
fissirri walau fil i'laani
Bilbirri laki wal-ihsaani...
Ismuki manquusyun fi qolbi
Hubbuki yahdini fi darbi
wadu'a-i yahfazhuki robbiy...
  
panjang lebar pulak entry kali nie..... inilah akibatnya kalau dah lama x buat entry... idea  dtg mencurah2 hihihihihi sorry cik white :) 

nak join silalah klik kat sini yer ada syarat2 yang di sertakan dan tarikh tutup contest nie sehingga 1 Jun 2011. Opssss terlupa pulak satu hal saya tagged pada Dakcik Ain dan mama dhia
 

Saturday, 7 May 2011

Toto budak

Salam bismillah,

Stok baru sampai :-)

Ada 6 pc semuanya. Amat sesuai utk kanak2 berumur sehingga 6 tahun utk diletak di rumah pengasuh mahupun taska.

Harga RM 30/pc. COD area Puchong, Cyberjaya dan Putrajaya.

Gambar di fb saya fazila hasyaqiera
Published with Blogger-droid v1.6.8

Wednesday, 4 May 2011

Day 2 @ Sabah

salam bismillah,

Day 1 @ Sabah check-in at Lohan Rest House nie jam 6.30 petang..... minta diskaun dgn tuan punya Rest House... alhamdullilah dapat :) dan dapat juga checkout lambat dalam kul 3.00 ptg hihihihihi... byk untung ini olang :)

aktiviti kami di hari ke 2 ialah.... pagi2 kul 9pagi kami membawa diri ke Poring Hot Spring, Ranau. sesampai kami tak terus mandi tau... pusing2 dlm tu then kitaorg decide nak masuk hutan dulu, konon aktiviti lasak ler... tp memang mencabar n menguji ketahanan diri, kalo sesajer saya nak buat kat semenanjung nie sy rasa tak buat kot kami merasa naik jambatan gantung yg panjangnya lebih kurang 500meter ketinggian sy x sure tp memang gayat sesgt farisya siap nangis selepas 200m perjalanan hingga ke akhir titian hihihihi gerun, puas hati, penat tapi best sesangat, mcm nak pergi lagi, tapi planning hubby 2014 baru flying lagi. InsyAllah moga termakbul impian kami :) 

on the way nak ke jambatan kami lalui jalan yg agak mencabar naik bukit dgn berdukung qiera dan sy ber 'sandal' yer nasib x tergeliat kaki nie.... then kami merelax kan diri dgn mandi pool n kolam air panas... lama gak kami di situ smpai kul 1ptg... anak2 memang suka berendam...

lepas check out... kami meneruskan perjalanan pulang ke KK, on the way perjalanan kami singgah ke Desa Dairy Farm. ini memang tempat tempat yg ada dlm list holiday saya. nasib jumpa tempat nie rasa lengkap cuti2 nie.... kat sini ala-ala mcm New Zealand, ada byk lembu2 n pemandangan yg cantik n dapat merasa susu segar dari ladang dan kali ke 2 kami singgah ke Kinabalu Park.... Kali nie kami sampai ke kaki bukit Gunung Kinabalu :) Nak bergambar time tu hujan daaa... so x byk kenangan terindah yg dpt di ambil huhuhu nampaknya kena repeat lagi nie hihihihihihi

van yang byk berjasa membawa kami selama 6 hari di Sabah

di Poring Hot Spring 

jambatan gantung.... paling best n mencabar minda 

selepas penat mandi-manda.... kita posing dulu... ini lah aksi puteri bila time ngam hihihihi

selepas mandi-manda, balik check-out rest house.... balik semula ke KK... 
on the way back singgah Desa Dairy Farm

antara my feveret pic ^_^

picture ini juga

 bergambar di depan kilang susu di Desa Dairy Farm.... 
sedap susunya.... segar dari ladang

naik sekali lagi ke KK Park n terus ke kaki gunung....
perjalanan agak mencabar kerana time tu hari hujan dan jalan licin...
gerun juga.... teringat peristiwa di CH huhuhuhu

sampai ke KK dalam kul 7.00mlm, check in Promenade Apartment then x keluar2 dah hihihihi
penat seharian perjalanan dari ranau ke kk dinner mlm tu kami diet hehehehehe\
just makan roti canai itu pun hubby tapau dr kedai mamak bawah

pas tu.........
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
pengsan
tidor mcm baby nie ^_^



Tuesday, 3 May 2011

Pesta Buku P.W.T.C

salam bismillah,

tercapai gak hasrat nak ke PWTC nie... terima kasih nini n cik nik arifah yg sudi ajak.... opss tq gak to hubby yg tlh hntrkan ke sana :) bulan nie memang byk membeli buku utk anak2 ^_^

yg atas nie bukan beli kt pwtc yer hihihihi nie sy beli kat cosway... beli 2 set
1 set hadiah untuk deena sempena birthday yg ke 5 tahun. 1 set lagi utk anak2 membaca bersama...
alhamdullilah farisya suka buku Picture: Word Matching Card :)
target next year dia 5 tahun dah bole membaca.... amin :)

inilah total buku yang di belikan utk anak-anak saya

antara buku yg sy beli di pwtc adalah buku nie... alhamdullilah jodoh kami di pertemukan... memang dah lama dok mencari n nyaris2 terbeli on-line huhuhuhuhu
saya beli 2 set "Magic English Learning Course' dan "Daily English Course"
2 set nie saya dapat 19 buku dan 19 CD

yg buat lagi sy tertarik sesangat adalah buku fairy tales nie juga..... 
tapi sy still mencari CD "Hansel and Gretel" 
kalo ada sesape yg jual inform saya yer
nie lah 19 buku yang ada :)

salah satu inisiatif utk anak2.... 
 


QieRa 2 thn @ 22 April 2011

salam bismillah,

nie pun cerita lama yg baru nak story juga... al-maklum mood ke laut huhuhuhu just simple celebration 22 April yang lepas, tahun nie jatuh pada hari Jumaat, so beli kek n bagi goodies kat kawan2 qiera di taska.

dua beradik baru balik mengaji then terus menolong memasukkan jajan2 utk kawan2

qiera tolong tgk n makan jer


nie lah birthday girl FAQIERA HADIRA
supaya di panjangkan umur, di berkati & di pelihara Allah serta menjadi anak solehah



bersama cikgu fieza dan kawan2

 

esoknya sabtu pagi kami buat makan2 kecik jer bersama adik-beradik n keluarga.... kami jamu breakfast seawal jam 9pagi lagi dh ready.... Menu utama nasi lemak ayam goreng berempah, roti jala n kari ayam (lupa nak snap), kuih karipap n donut.... semua tu saya order jer hihihihihi al-maklum kalo pagi2 sy x sempat nk memasak... ops lupa saya ada masak sambal ikan masin talang :) itu jer yang mampu.....
nasi lemak ayam goreng berempah yang sedap bangat

kuih-muih dan kek dari SR... celebrate birthday dgn anak kak long sekali
Deena Nur Fatimah beza 1 hari 3 tahun :)

mereka2 yang sudi hadir :) TQ atas hadiah yer.....
nenek asiah yg terakhir sampai.... farisya yang over dgn hadiah2 qiera huhuhuhu
di petang hari still nak meniup lilin hihihihihi

Sunday, 1 May 2011

Lawatan Ke RTM

salam bismillah,

n3 tertangguh k :)

berksempatan join lawatan Kelab Khazanah ke RTM, just mengisi peluang yang ada utk melengkapkan kursus 7 hari setahun... Ya, sudah cukup 7 hari kursus saya.... so lepas nie x yah dah gopoh2 lagi.... dah boleh rileks :) lagi pun dua bos akan cuti bersalin..... seronok tgk org mengandung nie :)

ok lah lawatan pada 19 April yang lalu.... setiap bahagian perlu wakil 2 org so sy n Aidah merelakan diri ke sana. Lawatan mengambil masa setengah hari jer.... 1st time ke RTM so dah tau lah serba sedikit fungsi RTM. Kami di bawa melawat Muzium RTM, Wisma TV dan Wisma Radio. Siap di jamu makan tengahari ye.......... dah kenyang on the way balik siap tertido lagi.... iskh iskh iskh tak senonoh betul kan hihihihihi

ok lah nie antara gmbr yg di snap..... mesti ada yg kata sy nmpak comey, kiut, marveles, georgeous,cun g***k... ops memang betul sekrg bdn tgh membesar dgn sihat :) bila dah tak buat exercise beginilah jadinya.... so aidah, biarlah org nak ngata kita ek.... asal bahagia sudah :) biarlah peha bes**, mon***, mcm mak org lah, fesyen org tua lah, pakai tudung tak ****, tak kisah lah itu hak dia....

dah start pula membebel huhuhuhuhuhu




SELAMAT HARI PEKERJA

salam bismillah,

cuti kali nie just rest kat rumah... lg pun hubby dlm mode standby until 30 April, nak balik kg confirm jln jammed, lg pun kak long dah balik so kami take turn tgh bulan, lg pun ada kenduri kahwin n hope so my biras dah bersalin.... x sabar nk tgk baby baru :)

so kita rileks2 di hari pekerja k... tp dh kata cuti then duduk rmh pulak tue... so rutin biasa membasuh, mengemas n memasak tidak juga bercuti hahahahahaha sekrg nie hubby dok panjat bumbung, tgh merepair2 apa yg patut.... ada leaking kt bumbung n dah kena plaster ceiling yg comey....

start keje yg real after SPM 97, so dah 14 tahun sy bekerja... ops masa form 4 sy keje juga part time hihihihihi time tu ikut member2 sekolah rasa hampir 1 thn juga... time tu niat keje nak kumpul duit yuran SPM.. dekat 10 org juga geng2 yg keje... sy keje kt Fajar, D'sara Utama dah x ada shopping complex nie...

yes, sy amat fanatik dgn keje yg diberi... target saya belum tercapai lagi... tapi kdg2 dlm bekerja bila kepercayaan, pangkat dan darjat menjadi ukuran n kadang-kala self esteem n motivation saya terusik jua.... pernah tak korang rasa apa yg saya rasa.....

pernah satu tahap sy rasa diri dipergunakan.... betul kata Linda Onn dalam entry dia "Busy is Good" ... Tak busy maknanya tak diperlukan. Tak busy maknanya takde kerja...hehe.. Sejak Linda mula bekerja di usia 19 tahun...sampai sekarang, jarang sekali Linda jumpa perkataan "Tak Busy" dalam kamus hidup Linda. Linda memang busy memanjang...but i like it !! Kalau takde kerja, Linda akan cari kerja untuk busykan diri.. Bagi Linda takde istilah 'penat' atau berehat'... Macam dalam filem Allahyarham P Ramlee tu " selagi belum tutup mata..kerja..kerja..kerja.." Huhu! 

itu kata Cik Linda Onn... kadang2 rasa diri ni diberi kepercayaan sepenuhnya dlm mnjlnkan tugas n kadang-kala rasa bos x suka tu yg di suruh buat mcm2 keje.... so as pekerja tunaikan lah amanah yang di beri... 

Selamat Hari Pekerja buat kawan2 semua.... n buat kawan saya Puan Masniza dan Puan Aidah sorry for everything time tu rasa diri ibarat ????????????????/

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends