tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Tuesday, 24 May 2011

s.e.d.i.h + h.a.p.p.y =

salam bismillah,

syahdu, sedih, terharu bila tgk musibah tanah runtuh di rumah anak yatim di hulu langat... semoga mereka di tempatkan di kalangan org yg beriman... bg yg selamat, kena kuat semangat dan sabar dlm meneruskan kehidupan.

melihat insiden tue, memori lama mengamit kenangan.... di suatu pagi, kalau x silap tahun 1990, dalam kesibukan Kampung Sg Rumput, Damansara meraikan Majlis Maulidur Rasul, saya time tue baru berumur 10 tahun... masuk pertandingan bercerita kisah-kisah nabi, baru jer selesai saya bercerita n duduk di dalam khemah bersama-sama kawan lain.... tiba-tiba

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tiang seri @ batang pokok di tengah2 khemah tumbang......... khemah dulu2 bukan mcm sekarang,...... masa tu khemah DIY, letak batang pokok di tengah2 canvas then di ikat hujung dgn tali di sokong di pokok lain pulak.... melalut lah pulak hihihihihihihi masa khemah tue runtuh, batang pokok terkena kepala saya dan kawan2 yg lain.... x ke haru-biru time tue, benjol gak kepala nie, nasib x kecederaan yg parah cuma ada sorang kawan pengsan, nasib umur panjang lagi, di beri kesempatan meneruskan kehidupan, melalui ranjau hidup dgn bermacam2 ragam.... bertemu, berpisah adat manusia.... yg hidup pastikan mati, yg kaya x semestinya senang dan bahagia, yg jahat x semestinya x baik, biar miskin harta jangan miskin budi-bahasa, rezeki allah ada di mana-mana janji halal k

pagi nie air mata mengalir bersama mek za, ntah syahdu sangat hati nie.... dik, sabar yer.... kita sbg manusia x pernah sunyi dgn dugaan n ujian Allah S.W.T, sebab Dia sayang kita tue di uji dgn mcm2 supaya kita kuat, cekap dan sabar...... Supaya ada hikmah di sebalik semua ini.............

Alhamdullilah, anak2 makin sihat dan membesar dgn baik... Terima kasih Ya Allah atas kurniaan Mu.... Hakim dah nampak perubahan, kematangan hope akan bertambah, bertambah dan bertambah baik..... Farisya dah kenal Abjad n nombor, Faqiera nampak berbeza dari abang n kakak, sedikit ligat, aktif dan garang... yer lah dah ada sifu yg ngajar huhuhuhuhu

Abang n kakak pegang buku, dia pun nak sama.... yg paling latest suka menyebut abjad hihihihihi apa2 abjad di lori, kedai, signboard tepi jalan, apa2 lah yg bertulis, abjad pertama yg akan keluar ialah M.... seronok tgk anak2 membesar, mcm teringin anak lagi hahahahahaha sila ketawa bersama2 k :)


No comments:

Post a Comment

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends