tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Monday, 16 May 2011

Contest 'IBU & ANAK Sedondon!"

salam bismillah,
dah lama x join Contest n GA.... Hari nie sy mencuba nasib join Contest 'IBU & ANAK Sedondon!"

saya memang suka sedondon..... nampak keserasian, ketenangan, kegembiraan dalam sesebuah keluarga....

ini gambar yang di pertaruhkan, gambar nie di ambil oleh mek azila di suatu pagi @ my ofis x sure bila di ambil either 2010 or awal thn 2011 hihihihihi tema coklat nie di pilih pada raya 2009. yg heran kenapa sy posing mcm tu ek? hihihihi n yg sure ibu jer over menyengih :) anak2 selamba jer mukanya.... al-maklum juga syarat yg dikenakan utk anak2 bawah 6 thn... so gmbr brsama anak bujangku x layak lah kan... kesian dia



nama ibu : Fazila
nama anak : 
Farisya Humaira (07.09.2007)
Faqiera Hadira (22.04.2009)

Sempena Hari Ibu nie, saya ucapkan Selamat Hari Ibu buat mak saya Pn Asiah Bt Abu Bakar yang telah melahirkan, membesarkan dan mendidik saya dgn sempurnanya. Kpd Allahyarham Hajah Fatimah bt Ismail terima kasih juga kerana terima saya sbg menantu dan berjaya membesarkan en hubbyku menjadi insan yg berjaya. 

Selamat Hari Ibu juga untuk diri sendiri, semoga saya dapat menjalankan amanah dgn sempurna sebagai ibu kepada anak2 saya dan Mohon Maaf andai dalam menjalankan amanah ini ibu terlalai dan terleka. Dan ingatlah ibu marah, berleter sebab sayang akan kamu wahai anakku.

Kepada semua yang bergelar Ibu, Mak, Mama, Ummi, Bonda, Mummy, Amma, Mom 
SELAMAT HARI IBU SEMUA.

Antara lagu2 ibu feveret saya :)

Lagu : Ibu
Oleh : P. Ramlee 
 Ibu ibu Engkaulah ratu hatiku
 Bila ku berduka Engkau hiburkan selalu  
Ibu ibu Engkaulah ratu hatiku 
Tempat menyatakan kasih 
Wahai ibu  
Betapa tidak hanya engkaulah
 Yang menyinari hidupku 
Sepanjang masa engkau berkorban 
Tidak putusnya bagai air lalu 
  Ibu ibu Engkaulah ratu hatiku
 Tempatku menyerahkan kasih
 Wahai ibu

Lagu : Your Mother
Oleh : Yusuf Islam
Who should i give my love?
My respect and my honour to?
Who should i pay good mind to after Allah(sw) and Rasul-Allah?
Comes your mother,
Who next? Your mother,
Who next? Your mother,
And then your father
Cause who used to hold you
And clean you and clothe you?
Who used to feed you
And always be with you?
When you were sick, stay up all night
Holding you tight?
That`s right no other, my mother
Who should i take good care of,
Giving all my love?
Who should i think the most of after Allah and Rasul-Allah?
Comes your mother,
Who next? Your mother,
Who next? Your mother,
And then your father
Cause who used to hear you
Before you could talk?
Who used to hold you,
Before you could walk?
And when you fell, who`d pick you up?
Clean you cut?
No one but, your mother
Who should i stay right close to?
Listen most to?
Never say no to after Allah(sw) and Rasul-Allah?
Comes your mother,
Who next? Your mother,
Who next? Your mother,
And then your father
Cause who used to hug you
And buy you new clothes?
Comb your hair and blow your nose?
And when you cried who wiped your tears?
Knows your fears? Who really cares?
My mother
Say al-hamdulil-Allah
Thank you Allah
Thank you Allah for my mother

Lagu : Untukmu Ibu
Oleh : Exists
Oh! Ibu
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian
Dan aku
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan
Hasratku ini
Masih belum sempat
Kubuktikannya kepadamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati
Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi
Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu
Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu
Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu
Saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu..


Tajuk : Ummi
Oleh : Haddad Alwi & Sulis
Ummi yaa lahnan a'syaqohu
wanasyidan dauman ansyuduhu
Fikulli makanin adzkuruhu
wa-azhollu azhollu uroddiduhu
Ummi yaa ruuhi wa-hayati
yaa bahjata nafsi wamunaati
Unsi filhadhiri wal-ati...
Allohu ta'aala aushoni
fissirri walau fil i'laani
Bilbirri laki wal-ihsaani...
Ismuki manquusyun fi qolbi
Hubbuki yahdini fi darbi
wadu'a-i yahfazhuki robbiy...
  
panjang lebar pulak entry kali nie..... inilah akibatnya kalau dah lama x buat entry... idea  dtg mencurah2 hihihihihi sorry cik white :) 

nak join silalah klik kat sini yer ada syarat2 yang di sertakan dan tarikh tutup contest nie sehingga 1 Jun 2011. Opssss terlupa pulak satu hal saya tagged pada Dakcik Ain dan mama dhia
 

No comments:

Post a Comment

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends