tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Sunday, 1 May 2011

SELAMAT HARI PEKERJA

salam bismillah,

cuti kali nie just rest kat rumah... lg pun hubby dlm mode standby until 30 April, nak balik kg confirm jln jammed, lg pun kak long dah balik so kami take turn tgh bulan, lg pun ada kenduri kahwin n hope so my biras dah bersalin.... x sabar nk tgk baby baru :)

so kita rileks2 di hari pekerja k... tp dh kata cuti then duduk rmh pulak tue... so rutin biasa membasuh, mengemas n memasak tidak juga bercuti hahahahahaha sekrg nie hubby dok panjat bumbung, tgh merepair2 apa yg patut.... ada leaking kt bumbung n dah kena plaster ceiling yg comey....

start keje yg real after SPM 97, so dah 14 tahun sy bekerja... ops masa form 4 sy keje juga part time hihihihihi time tu ikut member2 sekolah rasa hampir 1 thn juga... time tu niat keje nak kumpul duit yuran SPM.. dekat 10 org juga geng2 yg keje... sy keje kt Fajar, D'sara Utama dah x ada shopping complex nie...

yes, sy amat fanatik dgn keje yg diberi... target saya belum tercapai lagi... tapi kdg2 dlm bekerja bila kepercayaan, pangkat dan darjat menjadi ukuran n kadang-kala self esteem n motivation saya terusik jua.... pernah tak korang rasa apa yg saya rasa.....

pernah satu tahap sy rasa diri dipergunakan.... betul kata Linda Onn dalam entry dia "Busy is Good" ... Tak busy maknanya tak diperlukan. Tak busy maknanya takde kerja...hehe.. Sejak Linda mula bekerja di usia 19 tahun...sampai sekarang, jarang sekali Linda jumpa perkataan "Tak Busy" dalam kamus hidup Linda. Linda memang busy memanjang...but i like it !! Kalau takde kerja, Linda akan cari kerja untuk busykan diri.. Bagi Linda takde istilah 'penat' atau berehat'... Macam dalam filem Allahyarham P Ramlee tu " selagi belum tutup mata..kerja..kerja..kerja.." Huhu! 

itu kata Cik Linda Onn... kadang2 rasa diri ni diberi kepercayaan sepenuhnya dlm mnjlnkan tugas n kadang-kala rasa bos x suka tu yg di suruh buat mcm2 keje.... so as pekerja tunaikan lah amanah yang di beri... 

Selamat Hari Pekerja buat kawan2 semua.... n buat kawan saya Puan Masniza dan Puan Aidah sorry for everything time tu rasa diri ibarat ????????????????/

1 comment:

  1. x pe kak gee..biasa la kalau tgah panas memg la mcm tue...cume seram je tgok akak masa tue...ape2 pun sabar yea kak...

    ReplyDelete

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends