tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Monday, 8 November 2010

3 hari 2 malam di Muo

salam bismillah...

cuti deepavali hari tu, we all balik muor... sebulan lebih tak balik muor, last balik hr raya hari tue :)

so 3 hari 2 malam kami di muor.... aktiviti biase kalo balik kg ialah aktiviti jalan2 cari makan hmmmmmmm..... macam mana badan nak kekal langsing hehhehhehe

gerak balik muor khamis, kul 11.30 mlm dalam 2 jam perjalanan....
dan balik ke Pulau Meranti, Ahad 6.00 petang

Apa yang kami makan sepanjang 3 hari 2 malam :)

yang paling penting tiap2 malam makan mee bandung muor.... misi utama nak mencari port yang sedap di muor nie... the result is saya masak lg sedap, jgn marah ek puji diri sendiri :)
seriosly... semua rempah dah guna... rempah mak pon gak yang sedap... lagi2 kalo kita masak sndiri lagi jimat n banyak :)

kalo nak order rempah mak pon bole jumpa saya k :)

1 bungkus RM 8.... boleh COD di area Putrajaya

rempah mee bandung

rempah asam pedas


sambal ikan bakar

 
 yang ini saya masak ikan cencaru bakar.... gambar sebelum di bakar... after x smpat snap gambar dah licin hehehhehe :)

iskh x abis lg story 3 hari 2 malam kami di Muo antara yang kami makan lagi ialah.... rojak petis tanjung agas, mee siput, udang goreng tepung di sabak awor, tmpat mkn seafood nie memang i suggest kat kawan2 kalo dtg muo, sedap n murah :) ikan pari bakar dia memang maveles and lastly dapat gak kami makan murtabak singapore fav hubby.

sempat gak menyoping kopi 434 yang glamor tu... stok di rumah dah abis n kali nie terpengaruh dgn kak long kami pun terbeli kopi Asli yang belum di marjerinkan... kata cashier tu ler


on the way back dah malam so saya x masak kan.... makan kat kedai lagi huhuhuhu
macam mana lah nak kekal langsing huhuhuhu makin berat rasanya :(


4 comments:

  1. rempah2 tu sedap ek kak??
    ade gak tengok dalam blog member kuah mee bandung muar.. sedap katenyer..

    ReplyDelete
  2. mama dhia: ada macam2 brand,tgk selera. yg latest akak try brand ni... sedap,pedas n x rasa kacang :)

    ReplyDelete
  3. akak pun minum kopi 434 jugak yea????org kalau balik pun beli stok kopi tue..hehehhe

    ReplyDelete
  4. sedap... memang buat stok.. kali nie akak try kopi biji.. dia blender dpn kita, ko dh try? kopi dia x itam sgt

    ReplyDelete

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends