tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Thursday, 28 April 2011

s.a.w.a.n.g

salam bismillah,

mana yang sesuai utk blog ini hihihihihihi








Saturday, 23 April 2011

Free Family Photoshoot

salam bismillah,

saya nak free family photoshoot nie.... betul saya sangat suka bergambar.... serius x tipu tau.... hihihihihi tapi kadang2 tak dapat bergambar 1 family, bila anak dah ramai nie, ramai ke????? nie baru 3 org jer hihihihihi hasrat hati nk tmbh 1 lagi, tapi quota utk cuti 3 bulan bole dpt 2 org anak lagi.... so nak 2 ke 1 ??????? tunggu ya...

baru 3org dah macam2 aksi dapat di lihat bila bergambar.... masing2 nie kena paksa bila nak bergambar tau... ibu dia juga yg control ayu, cun ^_^ jgn marah yer, masuk bakul angkat sendiri daaaa.... hubby sy sporting melayan karenah isteri dia nie.... pernah sekali kami ke studio ambil gambar family time tu anak baru 2... anak dah 3 nie belum lg berkesempatan bergambar bersama menggunakan khidmat juru gambar profesional...kalo en. naman sudi pilih lah saya yer hihihihihihi

ok lah.... nie lah gambar2 yang di pertaruhkan.... almaklum guna kamera biasa jer so kualiti gambar kurang sikit... tp x kisah lah as kenangan terindah bersama family tersayang :)

Photoshoot akan di adakan di Dataran Putrajaya dan Taman Botani.... wow best sangat, walau kerja di Putrajaya tak pernah lagi bergambar di Dataran Putrajaya n di Taman Botani ada kenangan sedih di situ huhuhuhu boleh baca entry di sini malang tidak berbau time tu hubby berbasikal di belakang sy n time nak ambil gmbr sy n qiera berbasikal kami telah di langgar :(

ok lah.... panjang pulak celoteh ibu anak 3 nie hahahahahaha.... gambar yang di pertaruhkan adalah

 Gambar family paling latest, time bercuti di sabah hujung mac yg lalu
gambar nie di taman putra perdana, putrajaya.... di sinilah waktu terluang kami anak-beranak. tp tempat nie dah berubah sekarang... kawasan lapang nie telah di jadikan playground utk anak2 :)

gambar nie awal tahun nie.... on the way balik muor, kami singgah ke zoo melaka

yg nie pula tahun 2010, time nie kami bercuti di comeron highlands....
jarang gmbr kami sekeluarga di rakamkan :(


yg nie pula time raya tahun 2010 di Muor

ok lah bagi sesape yg nak join nie dia syarat2 yang perlu di patuhi.... good luck utk saya n semua blogger.... lagi gambar kami sekeluarga di facebook saya : fazila hasyaqiera

SYARAT²NYA ;

1. Terbuka kepada bloggers Malaysia yang sudah berkeluarga ( suami + isteri + anak/anak² )

2. Buat satu entri dengan tajuk ' Free Family Photoshoot ' di blog utama, blog contest tidak diterima.

3. Dalam entri tersebut upload beberapa keping gambar keluarga anda sendiri ( suami + isteri + anak/anak² ) yang menunjukkan anda sekeluarga memang suka bergambar , maksimum 5 keping gambar.

4. Like page Photoshoot Bajet Rendah.

5. Sila tinggalkan link entri dan juga id facebook anda di entri ini.

6. Sebuah keluarga akan dipilih berdasarkan gambar² menarik yang diupload. ;)

7. Tarikh photoshoot akan dibincang bersama ;)


TARIKH TUTUP 23 APRIL , 11.59 MALAM


Friday, 22 April 2011

Selamat Ulangtahun ke 2 Kelahiran

salam bismillah,

hari nie ulangtahun ke 2 Puteri Faqiera Hadira... x sempat nak update story :( next entry yer
cuma hr ni prepare sikit goodies buat kawan2 n kek di taska

esok pg just simple celebration dgn sedara-mara....
Selamat Hari Lahir Ke-2, Semoga Sihat Selalu dan Di Lindungi Oleh Nya.

Amin

Keputusan Pemenang Give Away

salam bismillah,

dengan ini saya ingin mengumumkan pemenang untuk GA saya pada kali ini adalah..... jeng jeng jeng jeng


Hadiah Utama di menangi Kurung Moden dan FM Sabah
oleh CIK NISAJIJAH entry yang menarik hati kami

http://nisajijah.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
Dua Pemenang Bertuah Perencah Mee Bandung Mak Pon dan FM Sabah




dan 3 Pemenang FM dari Sabah







jangan lupa email pada saya nama penuh dan alamat lengkap untuk penghantaran di zeyzie80@yahoo.com



Pada yang lain terima kasih sudi meriahkan GA nie.... ada rezeki InsyAllah sy buat lagi n salam perkenalan dari saya.

Thursday, 21 April 2011

Senarai Peserta Give Away

salam bismillah,

Dengan ini tamat sudah Give Away dari saya...... ok lah ini lah latest blogger yg join GA saya... thanks yer kawan2... nnti sy bw dan akan pilih yg terbaik n buat cabutan.... rajin2 jenguk yer... Keputusan akan diumukan pada 22 April nanti :) opsss rasa2 semua nama sy dah update... kalau lah ada trcicir inform saya yer... TQ

GOOD LUCK SEMUA ^ __ ^

p/s: sticky post until result keluar yer



1. http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
2. http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
3. http://eydastarz.blogspot.com/2011/03/sayamakan-dan-makanan.html
4. http://duniakueinspirasiku.blogspot.com/2011/03/saya-makan-makanan-ga.html
5. http://miszalina.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
6. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
7. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
8. http://aeyinnconga.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
9. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
10. http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/03/my-1st-give-away-sayamakan-dan-makanan.html

11. http://norliza989.blogspot.com/2011/03/my-1st-give-away-sayamakan-dan-makanan.html
12. http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
13. http://husmyna.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
14. http://lisaafhacontest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
15. http://jueleecontest.blogspot.com/2011/03/my-1st-give-away-sayamakan-dan-makanan.html
16. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
17. http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/03/my-1st-give-away-sayamakan-dan-makanan.html
18. http://duniaanita74.blogspot.com/2011/03/sayamakan-dan-makanan.html
19. http://alwani-diyana.blogspot.com/2011/03/contest-saya-makan-dan-makanan.html
20. http://achiqlebon.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html

21. http://ehemsz.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
22. http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
23. http://nisajijah.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
24. http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
25. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
26. http://nazrul-sekilaspandang.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
27. http://polariscontest.blogspot.com/2011/03/my-1st-give-away-sayamakan-dan-makanan.html
28. http://contestngiveaway.blogspot.com/2011/04/saya-makan-dan-makanan.html
29. http://ciksaraspalela.blogspot.com/2011/04/saya-makan-dan-makanan.html
30. http://nadyabubblecontest.blogspot.com/2011/04/saya-makan-dan-makanan.html

31. http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/04/saya-makan-dan-makanan.html
32. http://mummymairacontestga.blogspot.com/2011/04/my-1st-give-away-sayamakan-dan-makanan.html
33. http://luvnabilndamia.blogspot.com/2011/04/saya-makan-dan-makanan.html
34. http://mascontestgiveaway.blogspot.com/2011/04/saya-makan-dan-makanan.html
35. http://fyda1510.blogspot.com/2011/04/saya-makan-dan-makanan.html
36. http://bidadaricenta.blogspot.com/2011/04/saya-makan-dan-makanan.html
37. http://duniacontest-azie.blogspot.com/2011/04/first-giveawaysayamakan-dan-makanan.html
38. http://zulamyzaaba.blogspot.com/2011/04/saya-makan-dan-makanan.html
39. http://pwincearabtitow.blogspot.com/2011/04/sayamakan-dan-makanan.html
40. http://farzly.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-saya-makan-dan-makanan.html



Wednesday, 20 April 2011

Pemenang GA adalah

salam bismillah,

sudah selesai blog walking(bw) kawan2 yang sudi join GA saya...... pemenang utama berdasarkan entry yang menarik telah saya temui :)

tunggu ya keputusannya....




akan di umumkan pada 22 April 2011 (Jumaat) masa belum di tentukan lagi

Tuesday, 19 April 2011

........ sayu........

salam bismillah,

semlm petang ikut hubby g dentist, planning nak ke area2 berdekatan jer.. telefon klinik faridah di seri serdang full, kena booking. so kami terus ke bangi di Lisa Alis. patient ada 4 org menunggu kt luar, kt kaunter dia x org, tekan loceng x keluar2 juga dlm 10 minit juga tunggu tak muncul2 :(

n last ke Klinik Shaz di dengkil juga akhirnya..... memang dah ckp dgn hubby awal2 lg terus ke sana jer senang... lagi pun memang dah ada rekod sy kenangan terindah sabah hihihihihihi biarlah menjadi sejarah hidup saya :)

dlm 3.30 petang sampai sana, ada patient 2 org, lepas register g lunch kat kedai mamak kt area situ jer.... dlm tgh2 mkn n sembang2 tu ckp dgn hubby nak tukar impian boleh x? sebenarnya sy ada request sesuatu dgn hubby, dia dh setuju n nak sponsor ops no dh sponsor pun... sy x minta mahal2 pun cuma nak canggih sikit jer dari sekarang hihihihihihi

al-maklum sy nie agak berjimat-cermat sebenarnya, tu yg teragak2 lagi nak beli, macam sayang kedekut nk keluarkan duit hihihihi lg pun rasa mcm membazir juga.... tp bukan selalu dpt mcm nie :( tengah dlm dilema nie..... ada terbaca pulak model yg sy idam tu ada keburukan juga huhuhuhu tu yg membuat hati pikiaq 1000 kali lagi.

ops tak abis lg.... dlm dok sembang2 tu ckp dgn hubby nak tukar model lain tp sy tambah duit sikit lah coz rasa dlm akaun mcm ada duit extra pulak... time tu sy terfiikir mungkinlah duit kenaikan gaji tahunan dah masuk.... bila fikir2 tak logik pulak tgh2 bulan mana ada kan..... pas tu hubby sindir hihihihi katanya mula dah panjang akal yer :) yer lah bila fikir2 nak nampakkan keberkatan biar puas hati sikit..... n last hubby kata dia yg masukan duit tue.......... waaaaaaaaa hati berbunga n sayu sangat2....... tq abang, serius x sangka hubby masukan lagi tue yg membuat perasaan sayu sedih membuak2 dia x inform n saya pun x sedar....

mula dh rasa sayang nak berbelanja pulak hihihihihi...... tp belum decide yg mana satu pillihan hati

Saturday, 16 April 2011

Sungkai........... Tg Malim............. Tunggu ........... hehehehehehe

salam bismillah,

insyAllah esok pagi2 kami akan bergerak ke Sungkai.... pergi bersama keluarga n sedara-mara. 2nd time ke sini, mak dah lama nak ajak ke sana n biasa planning asyik x jadi, alhamdullilah kali nie berjaya gak di laksanakan ^_^

mak buat nasi lemak, saya buat cekodok udang, crab popia n aneka bebola.. InsyAllah mak sedara saya, Asmah juga akan join... kalau x aral juga Mak Su Lah anak-beranak juga akan join (mak sedara hubby) so kalo confirm diaorg follow meriah lah hot spring tu nanti ^_^

ops lupa lagi satu, kawan hubby sudah ada di sana bah..... pg2 td dia sms hubby ajak ke sungkai. kata hubby kwn tu tido sana.... lepas berkelah2 merapatkan persaudaraan plannning nak tg malim makan doriyan pulak....

ok lah sambung kemudian dgn edisi bergambar


Thursday, 14 April 2011

twister orange

salam bismillah,

air nie murah tau 7 botol RM 10 jer utk 355ml
kalo 1.5 liter utk 3 botol RM 10
Murahkan ^ __ ^


beli time jualan kat pasar gaya, sabah... nak bungkus bawa balik Puchong tak berbaloi baloi


entry makan lagi :)

salam bismillah,

entry pasal makan jer kan hihihihihi nasib lah labu.... tu yg bdn rasa semacam sangat... dah tu kami anak-beranak dah lama x buat aktiviti riadah since eksiden malang tidak berbau kat taman botani tu.... mcm fobia pun yer, tp yg lebih tu malas kot :) lg pun penuh aktiviti riadah lain hahahahaha

ada citer kt entry nak makan busat anak, menantu n cucu hj ismail so mlm tu jadi juga tau.... kami org terakhir sampai, dekat kul 9mlm baru sampai maeps.... tu lah planning beria, last minit ptg hubby ada kerja kt bahau, NS. dlm kul 6ptg still kt NS lagi,  n hubby sampai rumah dalam kul 8.30mlm .. nasib dah booking meja, mlm tu ada dinner dari company n student2 upm.... tempat memang full sangat... dpt meja pulak hujung... so kena menapak lah nak ambil segala makanan utk di steamkan... sempat lapar balik sementara nk sampai meja hihihihihihi ^ __ ^

antara gambar2 yg sempat di kidnap di fb kak long

 



dua sepupu nie byk cerita bila dah jumpa huhuhuhu kadang2 hilang kawalan di buatnya


kami booking 3 meja.... al-maklum byk kerabat


yg tgh ros tgh sarat mengandung anak pertama... moga selamat segalanya yer... 
kami semua tumpang gembira ^ __ ^




Sunday, 10 April 2011

My 1st Give Away : Saya,Makan dan Makanan

Salam bismillah,

dah lama rancang nak buat GA.... di awal planning nak buat GA pada hari anniversary sy yg ke 8 pada 28 Feb 2011 yg lepas... dan juga sempena birthday adik sy yg ke 2* pada 1 Mac ari tu.... memandangkan kekangan kerja yang membataskan keinginan sy ini so terpaksa di tunda ke hari ini... dah nama kerja makan gaji so kerja hakiki di utamakan dahulu yer :)

kena sebut gak birthday adik tu coz dia owner Rainbow Roses Shop dan yang sponsor hadiah utama tu :) (sy pembantunya) cik pae: semoga tahun nie di pertemukan jodoh hendakNya........... amin


simple jer GA nie... majoriti blogger ada buat entry bab makan-makan kan.... mustahil kalo ada yg x suka makan.... masing2 punya persepsi yg berbeza :)

Syarat-syarat nak join mudah je :
1. Buat satu entry tentang  SaYa, Makan dan Makanan ..... tak kisah lah bila kejadian makan2 tue berlaku... tahun nie or tahun lepas, tapi make sure yg time makan2 tu ada terselit muka tuan/puan empunya blog. kalau nak cerita detail tentang gmbar tu pun bole... at least 1 gambar n jgn lebih dari 3 yer :)

 2. Keutamaan kepada sesaper yang sudi menjadi followers di blog sy di sini n 2nd blog Rainbow Roses Shop..yang takde blog pun boleh jd follower, just create google akaun

3. copy paste entry ini balik dan letak banner ni kat sidebar anda bg yg ada blog.... yg takde blog bole email  ke zeyzie80@yahoo.com

 4. Tag 3 orang kawan anda

5. Yang dah join sila letak link kt komen ye..utk saya buat blogwalking semula :)

6. Keputusan saya kan umumkan pada 22 April 2011 sempena birthday anak ke-3 sy Faqiera Hadira yang ke 2 tahun :)

7. Hadiah nyer adalah..... salah satu pakaian ready made yang ada di blog Rainbow Roses Shop jgn risau size akan di beri berdasarkan size peserta GA yang bertuah :) produk akan ditambah dr semasa ke semasa juga :) dan juga hadiah saguhati dari sabah.... sy sekeluarga akan brcuti ke sabah pd hujung bulan nie :)

8. Tarikh Tutup Give Away nie pada 10 April 2011 Jam 12 tgh malam 

^ _ ^  itu sajer..... TQ sudi join GA nie ^ _ ^


Friday, 8 April 2011

Makan, Makan, Makan, Bulan Makan Sesajer

salam bismilah...

3 minggu nie asyik makan jer keje saya.... bdn dh rasa semcm dah huhuhuhuhu hari nie pun makan... dari pagi sampai petang :) pagi tadi ada bacaan yaasin n menu utama sponsor dr salah seorg bos n pot luck pada sesaper yg nak bawa.... makanan banyak so apa lagi makan lah sampai ke petang....

antara menu mihun goreng, spaggeti, kuew teow, kuih2 muih pelbagai jenis.... sy bawa aper???? order sajer dgn jiran setaman... kuih karipap kentang... sedap hihihihi x malu kan puji sndiri :)

kalo x sedap, tak kan ada org sms nak order hihihihihi.... alkisah bg lah cikgu2 kt taska anak rasa sorang sikit.... itu jer cerita dia 
malam nie pun aktiviti makan2 lagi.... oh gemuk lah saya.... tolong..... help..... tulong...... Madada ,   giúp đỡ, aider,  مساعدة macam2 bahasa keluar daaa 

malam nie kami, anak2, menantu, cucu Hj Ismail termasuk bibik dlm 7 dewasa n 6 kanak-kanak riang, akan makan busat, besar  we all makan2 kat restoran @ Maeps, Serdang..... nie 2nd time kami makan kt sini.... nak review tmpat nie bole baca kat entry saya tahun lepas celebrate birthday hubby


 ok lah..... cukup time nak balik.......... tatatatata titititititi tutututututu


Thursday, 7 April 2011

Day 1 @ Sabah

salam bismillah,

1stly nak terima kasih kt Mr Tony Fernandez coz bg email for re-schedule balik flight ke KK, dpt lah extra masa meronda2, bercanda, bergumbira bersama family tersayang :)

23 Mac 2011 : ok lah flight dr KL ke KK, jam 6.50pg... so kami anak-beranak mengambil keputusan keluar rumah pukul 10 malam, ops nnti dulu jgn fikir kami bermalam di LCCT :) keluar rumah kul 10mlm tp transit dulu rmh adik ipar di Sepang, tidor landing jap dlm kul 4.30 gerak ke LCCT....

Perjalanan dari LCCT ke KK mengambil masa 2 1/2 jam.... anak2 excited dpt naik :) mcm2 ragam terutama sekali yg bongsu qiera... masuk2 dlm flight dia x nak duduk nk berjln2 huhuhuhu meraung lah dia dlm flight tu, dlm 10 minit juga lah

 @ LCCT sebelum naik flight... tgk qiera tu... tak sabar sungguh nak pergi n balik dia yg x sabar nak naik... siap nangis2 x puas hati lmbat naik....

ragam memasing :)

 ye dah sampai airport KK.. ibu gak yg menten posing hahahha.. budak2 nie dah x sabar nak berlari2
time nie kawan hubby dah sampai sehari awal so dia dah ready dgn van yg kami sewa... kami sewa van nissan urvan 3.0 besar... boleh memuatkan kami 10 orang dan hasil2 rampasan hihihihi

sy ke sabah 6 hari 5 malam....
1 malam tidur di Lohan Rest House Ranau n
4 malam lagi di Promenade Apartment KK

sesampai jer g ambil family kwn nie di promenade then teruskan perjalanan ke Kundasang n Ranau....
antara tempat2 yg kami singgah ialah di KK Park, Nabalu Park and Poring Hot Spring...
Perjalanan dari KK ke Ranau mengambil masa 3 jam
gambar2 kt bawah pemandangan di KK Park.... bayaran masuk RM 3 seorang

 ini lah anak-anak penghibur hati kami.... mcm2 ragam... x sunyi suasana hehehehe

qiera bf adam sebaya cuma beza 2 minggu yer ^ _ ^

bersama insan tersayang, sayang n sayang
TQ to mr hubby ^ _ ^ semoga di murahkan rezeki lagi yer..... amin


^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends