tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Wednesday, 30 March 2011

... sudah KEMBALI bah ...

salam bismillah,

saya sudah balik bah.... 28.3.2011, 12.00pm selamat landing di LCCT... tp sampai my home sweet home 6.00pm.... byk persinggahan tau... siap g klinik gigi k.... abis duit rm200 dok byr.... igt dah  stop dr berbelanja kt sabah huhuhuhu cuma mood nak cerita-ceritera x lagi... hidung dah berair, mata merah, badan terasa penat..... dah bercuti so keje pun byk juga :) 

syukur, selamat n selesa percutian di sabah... melihat keindahan ciptaan tuhan.... dari udara, darat, hutan n lautan kami terokai..... mcm x percaya... tp percaya lah hehehehe :)

nnti sy update story, tag dr deqlis pun asyik draf jer :)
 







Wednesday, 23 March 2011

Senarai Nama

salam bismillah,
Alhamdullilah, terima kasih pada blogger terhangat nie yg sudi join my 1st GA, nnti  sy update nama lagi k... saat entry nie di publish, InsyAllah sy sudah pun menjejaki kaki di Negeri Sabah di bawah bayu... Alhamdullilah rezeki dari Allah kami sekeluarga selamat sampai ke sini..... Mungkin program nak ke Pulau Manukan terpaksa di cancel... memandangkan faktor2 cuaca yang tidak mengizinkan... mungkin bukan rezeki kami kali nie.... niat di hati nak ke Tips of Borneo @ kudat pun terpaksa di cancel juga....
  1. http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
  2. http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
  3. http://eydastarz.blogspot.com/2011/03/sayamakan-dan-makanan.html
  4. http://duniakueinspirasiku.blogspot.com/2011/03/saya-makan-makanan-ga.html
  5. http://miszalina.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
  6. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
  7. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
  8. http://aeyinnconga.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
  9. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html
  10. http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/03/my-1st-give-away-sayamakan-dan-makanan.html
  11. http://norliza989.blogspot.com/2011/03/my-1st-give-away-sayamakan-dan-makanan.html
  12. http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html 
  13. http://husmyna.blogspot.com/2011/03/saya-makan-dan-makanan.html  
      

    Monday, 21 March 2011

    ... Jatuh Hati ...

    salam bismillah,

    dah lama teringin nak beli.... baru2 kuar mahal harga nya, tunggu harga turun x turun2 lagi... semlm g giant seri kembangan, tertengok n tertanya pearl haya ada less 15% design yg berkenan tu dah abis stock.. hehehehe nasib stok tak de, kalo x memang cari nahas ler huhuhuhu niat asal ke giant beli botol susu anak BPA free

    nie lah sy berkenan sangat :)


     

    ...... ^ __ ^ ...............

    salam bismillah,

    hr nie dh start sekolah, cuti seminggu x sempat bawa anak2 ke jln2, lg pun sy berkursus 3 hari, anak2 letakkan kg saya di kota damansara hehehhe kg lah sangatkan :) memang kali nie planning bw jln2 time sekolah... rasa ralat juga bercuti x kena masa... nasib si abg baru darjah dua n before cuti sekolah dah exam :) nama pun bajet holiday hehehhehe :)

    booked AA time dia buat promosi 8 bulan yg lepas...... penginapan pun dah booked ambil di promenade service apartment... nie pun rezeki juga :) book through on line dapat special internet rates diskaun banyak juga diskaun yg diberi, kalo walk in terus dlm RM190 kalo nk view ni web site dia... sy suka bab diskaun2 nie :) dapat buat belanja saya....... Alhamdullilah, terima kasih Ya Allah di permudah kan segalanya...

    Sekrg tgh dok kemas2 beg... packing baju2 yg nk dibawa... x sabar tercapai gak hasrat nk bw anak2 merasa naik aeroplane hehehhehe masing2 tgh excited :) nie

    kami akan ke sana pada 23 nie dan balik pada 28 Mac... so terpaksa Hakim ponteng sekolah 4 hari....

    kalo dh hari isnin, rutin sy tghari g hntar baju sekolah  kafa hakim ke tempat transit... penat nak keluar tghari, apakan daya........

    mood dah melayang......


    Friday, 18 March 2011

    Selesai Sudah :)

    salam bismillah,

    Alhamdullilah, sekrg sy dh berada di rumahku syurgaku, mlm nnti baru g ambil anak2 di kg saya kota damansara... tunggu hubby balik keje baru g sana, kalo x kena gaya mungkin tidur sanalah agaknya... selesai sudah kursus 3 hari, so setakat nie sy dah dapat 5 hari berkursus cuma perlukan 2 hari jer lagi bg melengkapkan target 7 hari setahun. sekarang baru bulan 3, so yg 2 hari tu sy bole pelan-pelan kayuh yer hehehehhehe :)

    3 hari di rasakan sekejap sangat hehehhe jgn marah yer, bukan apa seronok dgn kursus nie....... penceramah best, x boring, byk aktiviti brkumpulan yg dilaksanakan :) maknanya kami peserta kursus nie x sempat nak terlelap pasti ada jer aktiviti yg dilakukan....

    makanan pun not bad... sedap juga lah... cuma yg sedih x dpt nk snap gambar coz camera dlm handbag.... kalo u all nak tau, sy g kursus nie x bw handbag tau.... ada ke patut kan hehehhehe bukan apa, sy mls nk bawa beg besar2... berkursus 3 hari jer.. so just bawa back pack n sling beg jer.......

    bilik dia yg paling best ada dua katil, besar n ada astro juga.... 1st time brkursus di hotel impian, morib nie sy dpt katil double bed n teman sebilik dan juga sepejabat nini tidor kt single bed.... huhuhu rasa selesa sgt......

    Tuesday, 15 March 2011

    Up date Hadiah For My 1st Give Away

    salam bismillah,

    nak join GA saya klik sini yer My 1st GA

    Hadiah Utama....

    Seorang n3 yg menarik utk pemenang Utama Baju Kurung Moden yang terdapat di BLOG SHOP NIE 

    Hadiah Kedua : 2 Orang kawan2 yang bertuah utk rempah Mee bandung Mak Pon


     Saguhati : 3 Orang kawan2 yang bertuah utk Fridge Magnet atau brooch dari Sabah.....


    KuRsuS

    salam bismillah,

    terima kasih pada yang sudi ngintai2 blog dan yang dah join GA saya nie :)

    Saya akan berkursus selama 3 hari di luar kawasan , bermula esok sampai khamis berkemungkinan sy x berkesempatan nk update blog nie.

    InsyAllah, pada kawan2 yang dah join tu akan sy update nama dlm minggu nie yer.... MAAF di atas kesulitan hehhehehe formal lah pulak :)

    TQ

    Monday, 14 March 2011

    Mum's Kitchen

    salam bismillah,

    minat ala-ala english style berbunga balik :) nie gara-gara ke Pameran Kraf 4 Mac hr tue.... ternampak salah seorang usahawan kraf tengah melukis-lukis di atas papan kayu....so saya terbeli ini MOM'S KITCHEN dan ASSALAMUALAIKUM (segan nk snap dah gantung dpn pintu masuk rmh)








    pernah buat decoupage kat botoln tin biskut... time tu memang tgh fanatik sesangat :) story detail meh klik sini mY fiRsT dEcoUpage



    Friday, 11 March 2011

    Hadiah dari Mamalyna aka ejan

    salam bismillah,

    entry sebelum nie kisah teruja saya 1st time menang Give Away masa tu rasa bertuah, bahagia n mcm2 perasaan nie :) .... terima kasih pada puan rumah  mamalyna aka ejan yang buat GA.... sorry ejan baru berkesempatan upload gambar.... bertambah koleksi FM saya :) lain kali bagi lagi yer

    bukan itu jer... dah bertambah kenalan.... kalo jumpa tgh jalan tu tegur2 lah yer....

    dapat FM waffles dan beg syiling comel :)



    sorry gambar x beberapa clear


    zoom sikit waffles nie :) oohhh terliur pulak tgk..
    dah lama saya tak buat waffle... kalo nak free waffle maker
    boleh redeem kat cosway :)
    saya dapat FREE.... bertahun gak kumpul coupon baru dapat........

    Thursday, 10 March 2011

    Minggu yang Meletihkan :)

    salam bismillah,

    minggu nie memang sy rasa flat sgt.... umpama berlari berkejaran di ofis... letih sama coz weekend lepas kami pun tak lekat rumah, last minit pergi ke A' Famosa, Melaka.... Terima kasih kepada Mak Su Lah family.... siap bbq petang tu..... best... dah lama pun kitaorg tak makan2 mcm tue :) tu yg makan x ingat..... tu yg sy tgh usahakan misi mengempiskan perut utk membuncitkan beg hehehhehe maksud yg mendalam penuh tersurat dan tersirat :)


    Sabtu pagi get ready, patut gerak ke Melaka pagi2 lepas subuh.... biasalah kalau ibu anak 3 nie... mcm2 benda nak di uruskan.... dgn hubby nak servis kereta dulu..hubby buat sendiri tau.. sy respect dgn hubby, dia mempunyai byk kemahiran dlm pelbagai perkara... kadang2 dia x belajar pun, cuma tgk org buat then dia praktis buat sndiri... ops dah melalut pulak nie :) puji ada sebab nie hihihihihi.... betul betul betul sy x tipu ^ __ ^ antara yg dia dh buktikan... plaster ceilling kt rumah sekrg dia yang buat, walau simple tp puas hati.... kalau upah org beribu gak nak kena bayar.... dulu masa duduk di Kota Kemuning dia pasang tile kat hall rumah n dia ada buatkan utk sy rak ala2 english style tue next entry sy cer citer yer


    niat awal nak masuk cowboy town mlm tue... tp bila tgk bayaran entry RM50 seorang, terus CANCEL... agak mahal itu belum campur dgn anak2 lagi..... so melepak lah kitaorg, mandi pool jer.... budak2 yg sakan sgt.... dlm dok mandi n bbq tu hujan turun... lg lah berselera nk makan time hujan nie.... 

     3 beradik yg suka sgt berenang.... x nak naik2.... Qiera yg berani sgt :)
    credit to ayah yg mengajar anak2 berenang.... ibu masuk kelas x abis hehehehhe

    masing2 gembira dapat berendam.... esoknya nak balik terjun sekali lagi :)

    farisya dengan mak su sofia yang kiut, comey :)

    get ready for bbq.... makanan lupa nk snap gmbr, coz sibuk melayan perut hihihihi
    ada lamb, ayam, udang, sotong, coleslow "salfarina" yg sangat sedap kalah kfc yer.... yg penting letak kobis purple (feveret kaler sy) tu yg sedap sesgt... nnti sy cuba buat.... kalo sama sedap sy share resipi dia




    Tuesday, 8 March 2011

    < Tak Nak Balik Rumah >

    salam bismillah,

    semalam ptg masa ambil anak2 dr taska, cik Farisya buat hal, x nak balik rumah.... puas pujuk dekat 10 minit still x brgerak dr kerusi.... dah siap salam saya lagi... dia x nak balik rumah, nak ikut cikgu erin balik :) puas juga pujuk dgn mcm2 perkara.... nnti kita g mandi pool lagi ek.... x jalan juga :)

    sy dah gerak keluar pintu pun dia still x ikut, memang dia dah nekad nk ikut cikgu erin.... sampaikan cikgu erin terpaksa berlakon ikut keluar sama n bawa baju cik farisya sekali hihihihihi :) sanggup pula tu nak naik bas sama cikgu........ anak dara nie memang macam nie... sesaper yg pelawa n tanya nak ikut pergi memaner, dia akan ikut... perkara biasa yg akan di lakukan, kalo mak sy, sedara or kawan2 dtg rumah kami, time nak balik tu problem sikit, cik farisya akan naik kereta then dpt pusing 1 round pun jadi lah.... bukan tu jer, suka sangat naik kereta kenari mak ngah.... katanya kereta mak ngah best... kereta ayah x best.... huhuhuhu

    peace dr saya..... Farisya Humaira ^-^

    bersama cik ezeyan.... raya tahun lepas


    time nie cik farisya dok usha makanan di atas meja..... budak yg suka mkn..... sekrg mcm dh kurang sikit selepas demam hr tu..... kalo dia x nk makan sy yg susah hati hihihihihihi

    budak yg kuat ngarok huhuhuhu...... dan GARANG juga
    rambut curly


    Thursday, 3 March 2011

    UnGunYa cINta

    salam bismillah,


    drama nie dah lama ditayangkan kt astro n biasanya tgk x pernah abis hihihihi :) dan mlm td brksempatan tgk sampai n sy nangis yg sesungguhnya :( sedih sesangat hehehhehe nie yg over coz tgk sensorang.... kalo ada hubby n anak2 sy control sikit . ending yg bagus...

    lakonan leez AF dan Shaarnaaz, kenakalan dan sikap nakal Andy ni lebih kurang macam drama Ali Setan, hero yang nakal dan jahat tapi mampu memikat hati heroinnya :) sy sangat suka cerita Ali Setan.... dulu time muda bergetah harapkan cinta mcm nie gak hihihihiihih.... abg kalo baca jgn gelak ek hehehehehehe tp cerita cinta kita pun menarik gak, kalo nak buat drama kan :) ops terlebih sudah...



    Sinopsis.........
    Ungunya Cinta mengisahkan Ungu, gadis yang meminati bidang nyanyian dan bercita-cita menjadi penyanyi terkenal. Waktu sama, Ungu yang baru saja menuntut tahun pertama di universiti, bekerja sebagai guru tuisyen sewaktu cuti semester bagi mencari wang saku. Cerita bermula apabila Ungu terpaksa mengajar Andi, anak Datin Moon yang juga sahabat ibunya, Rubiah. Andi mempunyai perangai ‘anak orang kaya yang panas baran dan perengus’. Dalam melaksanakan tanggungjawabnya mengajar Andi, Ungu hampir putus asa dengan perangainya. Akibatnya dia mula membenci Andi lalu mula mengajar sambil lewa. Selepas sekian lama bersama Andi, Ungu mula menyedari bahawa Andi bersikap demikian kerana sering kesunyian dan tidak dapat kasih sayang daripada ibu bapanya. Ungu mula menyayangi Andi dan Andi juga mula sedar yang dia menyintai Ungu. Namun satu hari Ungu keliru apabila melihat Andi bersama perempuan lain. Apabila ditanya mengenai hubungannya dengan perempuan itu, Andi mengambil pendirian berdiam diri. Ungu yang berasa terluka, membuat keputusan untuk tidak bertemu Andi lagi.





    Wednesday, 2 March 2011

    Di haRi uLanGtaHun PeRkaHwiNan ke-8

    salam bismillah,

    just simple celebration, no candle light dinner no cake n no music..... tapi spesial sikit dr biasa.... kalo hari biasa2 jer malas masak, kami makan kt kedai "traffic light", kedai simpang jalan.... al-maklum sy duduk di kawasan pulau... kedai makan x berapa byk... x byk pilihan.... meh lah jalan2 kt sini... Pulau yg berada di tengah bandar antara Putrajaya, Cyberjaya dan Puchong... make sure standby duit syilling coz nak naik feri yer kawan2 hehehhehhehe :)

    nak tau kami g makan kt mana???????

    dekat jauh jer...... di Nilai..... kalo weekends tak per gak nie hari isnin :) tapi tak per, memang dah biasa berkeadaan huru-hara, mencabar dan menyibuk kan diri kami..... nie salah satu mengajar anak2 ketahanan diri n lasak, supaya biasa dgn cabaran.......... lagi pun ada hal di area2 dengkil tu


    '
    '
    '
    '
    '
    '
    '
    '
    '
    '
    '

    Aunty Aini’s Garden Café Batu 16, Jalan Sepang,
    Kampung Chelet,
    71800 Nilai, Negeri Sembilan
    Tel : 06-7991276
    Opening Hours :
    Monday – Thursday : 11.30am – 3.00pm, 5.30pm – 11.30pm
    Friday – Saturday : 11.30am – 3.00pm, 5.30pm – 12.30am
    Closed on Sundays

    Keluar rumah lepas maghrib..... tempat makan kt sini meriah dgn pokok-pokok tanaman hijau... pondok2 kecil dgn meja n kerusi kayu.... kalo datang siang lagi best kot.... redup jer mata.... deko dlman simple n sejuk mata memandang ala2 kampung style..... tmpat nie pun recommended by abg din aka abg ipar en hubby 

    staff kt situ recommend western food utk dinner... tp kami order menu siang hehehehe next time bole test western food.... mlm tu sy order nasi ayam hainan utk hakim, 3 pinggan nasi putih, udang masak lemak tempoyak, sotong goreng tepung, no sayur ok, minum air sirap limau suam n air panas jer.....total makan malam tu tak sampai RM50 utk kami 5 beranak :) murah kan..... ops tak citer lagi tntang makanan kt situ....  sedap, secukup rasa lemak tempoyak udang tu....















    byk pilihan masakan minang kt situ :) kalau x silap sy yer, owner kedai nie adalah mak pelakon citer "begitukah cinta" rianna drama yg tgh popular di tv3 tue :)

    p/s: dlm kebizian nie smpat gak update..... di mana ada kemahuan di situ ada jalan :) 

    Senyum, Senyum n Senyum...... 
    InsyAllah...... mudah-mudahan rezeki di permudahkan dan diberkati..... amin

    ^__*

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    TQ

    Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends