tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Monday, 4 October 2010

Raya Raya dan Raya seseajer

Salam Bismillah,

aktiviti semalam yang penuh dgn drama swasta hehehhehe..... minggu yang ku rasa surrender dgn anak2 ku..... hi anak, dikaulah racun dan dikaulah penawar :)

i story kisah SABTU..... kami dapat jemputan open house utk 7 rumah n semua berlainan daerah yer Kota Damansara, Ukay Perdana, Ampang, Putrajaya, Rawang, Cheras dan Seri kembangan..... menakutkan yer, aktiviti makan n makan, baru rasa badan dah solid perut dah kempis hehehhehe .... konon2 cuba utk memenuhi jemputan ke semuanya..... lastly saya surrender mampu pergi 4 buah rumah jer :(

keluar rumah seawal 11 pagi, bergerak ke Rawang rumah mummy yati @ bandar tasik puteri, sepanjang prjalanan hujan. 1st rumah kan makan lebih sikit lagi2 sy x sarap, harus mkn byk... mknan dia pun menyelerakan coz ada laksa utara my feveret food :) roti jala ada pilihan kari n durian, then sy makan nasi beriani last sy makan laksa.... semua makanan berat saya makan huhuhuhu.... suami pun tegur makan banyak huhuhuhuhu

rumah ke 2 yang kami tuju sepupu hubby di ukay perdana, dgn jalan jammed, anak2 buat perangai dah mcm surrender nak balik rmh jer.... penat,tension, rimas n mcm2 lah perasaan nie huhuhuhuhu anak2 saya memang lasak, ada jer benda nak di lakukan.... pendek kata kalo diaorg x tido ada jer aktiviti nak di buat, dalam keter mcm2 hal. sorang suka menyakat, sorang lagi x bole di usik.... ibarat kalo beraya 1 rumah penatnya macam dah beraya 10 rumah... melalut pula citer saya.... sesak nafas tengok jalan jammed, macam mana lah org lain bole tempuh traffic jammed setiap hari.... dgn sesak2 tu smpai gak lah kami ke ukay perdana.... sy x mkn makanan yg berat coz perut still penuh lagi....

dekat kul 5 kami keluar menuju ke Taman Bukit Indah, Ampang mak angkat hubby pulak.... nak elak jalan sesak hubby bw ikut jalan pintas lalu bukit antarabangsa huhuhuhu agak cuak ikut jalan itu.... sampai kami naik ke kondo atas bukit n kawasan banglo yg runtuh tu.... huhuhuhu mcmana lah diaorg sanggup duduk kat situ. besar gak open house yg dibuat coz katanya malam nanti ada perasmian group superbike trpasang 4 khemah n 2 superbike

dekat kul 7 baru kami keluar dari ampang n menuju ke seri kembangan, school mate lama x jumpa sedangkan dekat jer dgn pulau meranti.... b4 g situ singgah pasar borong selangor menyopping bahan2 utk masak mee bandung. n ikan, ayam, udang, ketam (hubby teringin nk mkn)

sampai rmh zarina kul 9.00 mlm.... jumpa khairanee n adura sembang mcm2 hal... gosip2 citer kwn sekolah yg lain then adura dtg beraya di rumah saya sambung gosip sampai kul 12.30mlm.... amat penuh aktiviti pada sabtu itu.....

so... sesaper yang menjemput open house.... jgn marah yer kalo saya x dpt menghadirkan diri..... next year buat lg n insyaallah saya datang....


kisah ahad next entry yer.......


No comments:

Post a Comment

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends