tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Friday, 16 November 2012

Cr3p3 Durian

Salam Bismillah,

nak share gak nie dessert yg popular sekarang nie CREPE @ LEMPENG @ PANCAKE..... mula2 nak beli jer coz nak rasa jer kan... bila di kira tambah, tolak n bahagi, ambil cabaran utk buat jer sndiri :) beli kang x cukup 1 set... mau kena beli ber set-set hehehe dah ler kami anak-beranak hantu doyan 

 nie masa 1st time buat 4 November yang lepas.... not bad rasa dia ambil resipi di blog popular ANA SUZANA dan KAK ITA tapi ada dgr tokey2 yg jual online, ada resipi rahsia trsndiri katanya ada campuran 5 jenis tepung.... 

bole kata selalu terjah kat blog diaorg nie.... tgk mcm2 menu yang diaorg masak.... kagum gak dgn mereka2 nie rajin.... saya pun sekrg nie mood rajin memasak so bdn pun dah naik tau huhuhu tp bila sy dh start memalaskan diri tue, tgk jer bdn sy confirm kecik sikit dari biasa hahahaha



nie gambar dar blog kak ita.... cantik kan hijo
next nak buat color hijo lah... feveret color hubby


nie pulak dari blog ana suzana


  
 ok nie gambar dari saya..... 
bahan utama mestilah dorian tau
masa buat nie beli durian D24 sepaket jer pun

 
nie bancuhan crepe... sy buat 2 color
pink n yellow
nmpak tue trselit anak bongsu saya 
QIERA dia nie feveret durian
paling byk mkn crepe dr abg n kakak

 
 
tadaaaaaaaaaaa nie gambar dari saya........
amat puas hati n bangga tau
dapat buat sndiri
dpt mkn byk
smpai bdn pun dah mok
STRESS akak tau

badan nie macam balloon jap naikkkkkkkkk turun lambat sikit pas tue naik balikkkkk
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

1 comment:

  1. Baru makan semalam..hari ni masih teringat- ingat...kena beli durian buat sendiri ni..baru puas makan

    ReplyDelete

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends