tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Friday, 28 January 2011

Macam2 Hal...........

salam bismillah,

pg tadi masa blog walking ada terbaca story nie.... perasaan terkejut, sedih, takut, coz perkara nie berlaku di kawasan Puchong....

PERHATIAN: Sila sebarkan sekiranya ternmpk MYVi PUtih No. Plat: WUS948 yang dipercayai dipandu oleh seorang lelaki berambut pjg atau wanita bertudung sila hubungi En. Rashid 0196267828. Suspek telah melarikan seorang bayi berusia setahun yg ade didalam kereta ketika pemilik kereta menghantar ank ke nursery baru sebentar tadi di area Puchong...keprihatinan anda amat dihargai :) ni berita benar...sila sebarkan...!

tapi ada kisahnya juga............. masa bw baru jap nie terbaca yang kes ini adalah palsu... PDRM SAHKAN Penyebaran Kes Culik Melalui SMS Dan Internet adalah PALSU............ boleh rujuk bernama   perkara mcm nie boleh dibuat main2... ntah apa perasaan or niat yg cuba di sampaikan...... kita yg baca pd mulanya sedih n brsimpati then bertukar rasa..... rupa2nya pasangan nie berebut penjagaan anak......
macam2 ragam manusia

Saya Ingat Saya Kuat Tapi.............

salam bismillah,


tapi sy lemah........ x bole nak lawan lg dah.... biasa demam x smpai 1 hari, telan ubat rest jap terus baik.... demam kali nie lain sgt x mcm selalu.... dah rasa semcm pd hr jumaat lepas, tp sy kan perasan lawa kuat so sy gagah kan diri bak pahlawan utk bekerja gak..... sebenarnya bukan apa.... anak2 semua sekolah di Putrajaya, kalo sy cuti still kena antar diaorg..... so kesimpulannya sy usaha juga utk bekerja seadanya...

fikir sabtu ahad mungkin sy akan kebah.... tp x juga..... bdn rasa x sedap.... demam kejap2 dtg n go..... sy pun x g klinik just makan ubat hubby jer segala ubat yg brkaitan sy mkn ler... b4 tu hubby dh demam dulu dah.... tekak rasa bengkak, nk telan pun susah mcm tajam semcm jer.... so selera mkn pun hilang.... x bole nak mkn nasi.......

abis mkn ubat hubby bdn still on n off demam.... pg isnin bersiap nk g keje rasa bdn Farisya dah mula panas.... dh rasa cuak kt situ.... yer lah sy cuba pertahankan diri x nak g klinik, then anak pulak demam n akhirnya sy mengalah menyerah ke klinik membawa anak2 n diri sekali ops... hubby tlg bw kami 4 beranak nie :)

selasa g keje mcm biasa..... nampak pada zahir sihat tp tdk dalaman...... bdn rasa sejuk2 n paling ketara tekak, lelanggit, gusi membengkak............ nk telan air pun sakit............ petang tu kami ke klinik sekali lg minta refer letter dr dr suraya utk jumpa dr pakar di private hosptital, puchong.... tujuan utama sbnrnya nk bw qiera jumpa dr paed di situ memandangkan ulser mulut x elok2 hmpir seminggu....

akhirnya sy x boleh pertahankan award yg sy pegang selama nie hehhehhehe nak tau award apa??? sy sorang jer x rekod dgn mana2 dr pakar kecuali  rekod mengandung yer kwn2.... n kesimpulannya antibodi sy dh x sekuat dulu..... so sy kena byk exercise n control pemakanan......... buat blood test, demam denggi negatif.... tp ada satu result tu positif..... n mungkin kerana sy mengalami pembengkakkan pada tekak, lelanggit n gusi memberi kesan pd result itu.... dr suggest utk sy rest, rest n rest........



gambar hnya hiasan semata2...... 

Saturday, 22 January 2011

S.a.B.t.U

salam bismillah,

minggu yg x best.... seharian di rumah... kalau hubby dlm mood "standby" gini ler.... kalo x sabtu ahad kitaorg memang penuh dgn aktiviti... paling kurang pun g jogging kt taman putra perdana.... lg pun hr nie hakim ke sekolah, ganti cuti street seminggu nnti..... dlm2 bersiap hubby nk g keje tu, minta dia hntrkn hakim ke sekolah, memandangkan keadaan diri yg x berapa stabil nie...

tgk jam kul 2.30pm hubby n hakim x sampai lg.... hati dh rasa semacam jer n memang betul jangkaan sy.... hubby ambil hakim lmbt..... saat entry nie dibuat dia still belum balik lg..... dh 12 jam dia keje nie.... mencari rezeki utk kami..... ops berbalik story tghari td.... nk g ambil hakim kete hubby bw, so tunggu jer lah kt rmh.... nasib hakim pandai control keadaan, dia tgk org dh x kat sekolah n last choice dia pergi ke sekolah transit huhuhuhuhu menunggu  lah ayah kt situ....

dlm kul 3 drop hakim kt rumah pas tu terus dia g keje balik.......... saat bdn x sihat nie memang menguji kesabaran jugak lah... x bg hubby g keje pun x bole gak kan, karang x dpt gaji lg susah huhuhuhu... pg td bole control lg coz princess jer kt rumah.... bila dh br3 nie, agak huru-hara juga lah.... sorang x bole diusik, sorang lg nk menang jer, yg bongsu nie pun asyik merengek2 jer

kul 9 td baru rasa lega.... dh berpeluh bdn.... perut pun dh brbunyi minta di isi.... hr nie belum mkn nasi lagi.... x selera nk makan.... kesudahannya buat kopi 434 cicah dgn biskut kering jer........

esok tak tau lagi agendanya......... kalau hubby ada keje lagi gamaknya berkurung lah di rumah huhuhuhu

Farhan Hakimi

Farisya Humaira

 Faqiera Hadira

NEXT ?????????



ButA mAtA

Buta mata tak nampak jalan di dunia
Kerana tidak nampak cahaya
Tidak tahu ke mana hendak dituju
Ke hilir atau ke hulu

Selamatlah di dunia fana ini
Bila mana mata tidak buta
Melalui pengalaman diri
Kerana jalan itu sudah biasa

Ada pedoman yang menunjuk kita
Tongkat di tangan membantu jua
Boleh jadi orang simpati yang membawa
Tapi jika buta hati menderita

Tidak nampak jalan menuju ke akhirat
Negeri yang kekal abadi
Tidak diukur, tidak diukur dengan mata
Kerana tiada kawan yang membantu
Tiada pengalaman yang memastikannya
Tiada pedoman menunjuk kita
Tidak ada yang simpati menolong kita
Dalam kegelapan terjun ke neraka

Menderita di negeri yang abadi
Tidak kembali ke dunia lagi
Tiada gunanya penyesalan diri
Oleh itu banyakkan 'amal dan bakti

Friday, 21 January 2011

Apa Nak Bagi Yer........

salam bismillah,

awal february birthday mak........ tgh fikir2 nak bg hadiah..... x sure hadiah apa.... hadiah sebagai ingatan buat mak yg melahirkan dan membesarkan saya..... x idea nak bg hadiah apa........ agak2 apa yg sesuai yer......


sayangilah mak yg melahirkan kita........ jgn lupakan dia.... sedih tgk ada yg lupakan ibu n ayah bila anak2 dah berjaya....... sentiasa pandang ke bawah...... Ya, Allah moga saya sentiasa ingat asal usul diri


ok.... time nak balik..... hubby dtg ambil :)

Money isn't Everything

salam bismillah,


sebab duit boleh putus kawan n saudara.
gaduh, berebut yg bukan milik kita, dengki yang sorang nie dapat lebih, rumah dia lagi besar, ada kereta 3, motor 5, kuda nak 10 hehehehe mcm citer P. Ramlee lak :). tapi ada kita fikir SEBAB apa dia lebih kaya? lebih senang? sebab dia usaha. sebab dia bersungguh, bukan hanya mengharapkan bulan jatuh ke riba, bukan hanya tunggu gaji tiap2 bulan then belanja abis pas tu tunggu lg next month.....  itu lah rutin org yg malas huhuhuhuhu usaha malas pas tu nk dengki .... sia-sia je hidup................ dan mungkin juga kesenangan itu belum sampai pada kita. Allah nak uji kita atau mungkin ada hikmah kalau kita kaya dan sedikit senang kita akn lupa Allah, riak dan tak bersyukur........ baik tak payah kaya....... kesulitan dan keperitan yang akan menjadi teman untuk kita sentiasa mengingatiNya.

sebab duit........ kawan2, keluarga, adik beradik tak bertegur-sapa........ dari yg kamcing dah jadi longgar dan londeh........ sekali di beri peluang pinjam duit, nak lima enam tujuh kali............. hidup ikut kemampuan....... dah ada kereta saga nak kereta wira, dah ada myvi nak alza, manusia takkan pernah puas dengan apa yg dia ada........ jangan terlampau ikut orang lain.......... dia org mampu, biarkanlah.......... tapi kita kayuh basikal je mampu. tu pun nasib baik ada basikal..... kalau tak jalan kaki lagi kesian.... sy pulak suka berjalan mcmana tu?????

manusia tak pernah berpegang pada janji........ sebelum terjadi, mulut manis berbicara, menuturkan kata-kata penyedap hati sesedap rasa mcm cap aji nomoto. bila sdah terjadi, diam seribu bicara, mulut kelu untuk berkata, tiada alasan yang boleh di ulas, agar hati kembali tenang


jangan putuskan tali persaudaraan sesama insan. sesungguhnya manusia itu bersaudara. apatah lagi yg memang bersaudara. bersaudara-bersaudara lah mereka. kita di jalinkan oleh darah daging dan perut yg sama. mengapa saling bermasam muka. tiada niat untuk memarahi. tapi pikir2lah sendiri

sebab duit putus kawan.
hari ini saya belanja kamu. esok kamu tak belanja saya, saya marah. not fair!!! berkira pulak bila time dia belanja. hari ini kamu pinjam duit saya, saya mintak, kamu buat tak tahu. saya mintak lagi kamu kata tak ada, saya mintak kamu buat2 lupa. saya mintak...saya tak jumpa pun kamu..entah ke mana menghilang..dengan duit seringgit tuh 
seringgit pun berkira ke??huhuhuhuhu

bila saya timbulkan diri, kamu lari dari saya. bila kamu timbulkan diri, saya benci tengok muka seringgit kamu. saya canangkan kat semua kawan2 lain yg kamu tak suka bayar hutang. kamu nak kumpul sampai akhirat, baru kamu nak cari saya. masa tuh memang tak jumpa saya.
orang kata money is the root of all evil. memang pun. sebab duit semua tamak haloba halia mengkuas semua.


dan kepada sesiapa yg sy berhutang tolonglah beritahu sy. TOLONG INGATKAN AKU*nyanyi versi anna raffali ek*.


ALLAH IS EVERYTHING


sebab duit org berkira kerja.... katanya gaji sikit so buat keje pun sikit...... huhuhuhu x bole terima lah pendapat nie.... kalau suruh buat keje lebih, kecoh satu kampung..... yg heran nya tu ada pulak yg x berani nak suruh or bg keje lebih yg kekadang alasan x bole di guna pakai..... cuba kita bertolak-ansur, tolong-menolong.... true.... kita x bole puaskan hati semua org.... tapi cuba fikir positif..... sesekali cuba buat amal dgn kerja2 free nie.... kita nak menderma wang ringgit bebyk pun x mampu so apa salahnya menderma kudrat keringat sikit tue..... x rugi lah.... x patahnya tulang belulang tue....... 

p/s: itu jer lah setakat hari nie...... en3 scheduled
gambar google jer




Tuesday, 18 January 2011

TAKZIAH

Salam bismillah,

berita yang agak mendukacita buat sepupu hubby, intan. Takziah di ucapkan  dari kami  sekeluarga.. itu semua kuasa yang Maha Esa, Dia yang menentukan segala2nya.... kita hanya manusia biasa yang mampu merancang n semua ketentuan oleh Nya.... Amat sedih sangat, yes kami semua memang menanti kelahiran baby mereka... tp itu semua telah di tentukan... redha dan tabahdengan ujian dari Nya............... Aminnnnnnnnnn


al-fatihah buat baby yg suci lg bersih..... semoga bahagia di sana duhai anak kecil....


  Ertinya: “Semoga Allah memberi ganjaran yang besar, mengelokkan dukacitamu dan mengampunkan mayat (ahli keluarga)mu.”

Buat Intan, “Semoga Allah membesarkan pahalamu dan kesabaranmu dan semoga Allah memberimu penggantinya.” amin.....



Tuesday, 11 January 2011

1st Giveaway by HEZE SUZE

salam bismillah,

dapat tagged dari yana nie dah lama baru hr nie sempat join.......cantik kasut nie.... memang sesuai lah hehhehhee lg pun memang kena dptkan kasut baru coz kasut yg lama nie minta di ganti baru jer, tp tu lah tunggu gaji lah ek.... bulan nie byk belanja anak sekolah n mcm2..... kalau nak shopping n cuci mata boleh masuk blog nie... cantik2 kasut n handbag nya



Syarat2 penyertaan adalah seperti berikut:-
1. Cam bese haruss menjadi follower http://hezesuze.blogspot.com & penaja bersama http://justprettystore.blogspot.com - DAH FOLLOW

2. Opkos kene wat 1 enty about this GA ye... - DAH JUGA

3. Letakkan BANNER di sidebar uols dan link back ke entry ni ye. DAH JUGA

4. TAG 2 rakan uols..lebih pun takpe tapi jangan kurang haha. MASNIZA & AIDAH

5. Akhir sekali jangan lupa tinggalkan komen di entry ni & juga email uols ok. DAH JUGA

6. Undian akan dibuat melalui random.org ye harap maklum.. Amin... Hope ada chance hehehheh 

Tolong Ingatkan Aku n Kalau Berpacaran

salam bismillah,

terhangat n kontroversi gitu.... itulah di namakan rezeki :)... siap ada group x setuju dgn kemenangan Ana... apa pun tahniah... sy pun baru perasan lagu nie dinyanyikan oleh Ana Raffali biasa dengar lagu Kalau Berpacaran duet dengan Sohaimi Meor Hassan... favorite song anak bujang saya :)



Ana Raffali – Tolong Ingatkan Aku Lirik

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku

KALAU BERPACARAN

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang
Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman
Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya
Ulang korus
Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah
Ulang korus 2x


p/s: citer dah basi ek.... apa2 hal suka dengan gimik faizal tahir "hanyut"

Duhai Roti

salam bismillah...




tgh survey n saving2 nak dapatkan nie.... kupon pun x cukup lagi.... saper2 yg nak sedekah kupon cosway kat saya sila angkat tangan...... hihihihi

kena kumpulkan 70 kupon n tambah duit RM 149... kalo ada byk kupon bole dapat free jer dengan 210 kupon..... kalo yg x kupon pun bole beli jugak dgn guna 5 point + RM269...... harga retail Empress Bread Maker nie RM499.00.

gigih tau saya berusaha nak dapat kan nie..... target paling lewat bulan 5 sy dapatkan....

nak buat roti ala-ala gardenia tue butterscoth.. nak buat pizza.. nak buat roti berinti.. semua roti lah nak buat..... kami semua suka makan roti... apa saja roti lah.... dulu ada roti yg sedap sangat.. di jual masa jualan kat ofis nie, tp sekrg dah kureng sedap.... kalo dapat buat sndiri dari air tangan sy lagi best..... huhuhhuhu

x sabar nak dapatkan bread maker nie..... nak adun sendiri x berani, takut x menjadi :(


Sunday, 9 January 2011

Let us share what Datuk Dr. Fadilah Kamsah used to say

salam bismillah,

lama dh x share email kan.... heheheheh al maklum sekarang dh canggih ada fb... apa2 share di fb... bg sy kalo kat blog lg bagus... bila2 masa kita boleh review semula

yg tertarik mengenai email nie ialah motivasi diri.... n ini adalah satu harapan utk perbaiki diri sy.... makna tersurat n tersirat yg amat mendalam..... tp itulah kebenarannya..... InsyAllah sy akan usaha perbaiki semoga apa yg dilakukan diberkati oleh Allah S.W.T. amin ya rabbal alamin :)

ok..... Mulakan hr esok dgn ceria sekali

Let us share what Datuk Dr. Fadilah Kamsah used to say :

"Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan penuh gembira & ceria ,
ada datang dengan perasaan "biasa" dan ada datang dengan perasaan serba tak kena "

Ingat lah, sesiapa yang datang hanya dengan perasaan "biasa" saja,
hasilnya adalah "biasa" saja, sesiapa yang datang dengan ceria,
hasilnya akan jadi lebih daripada biasa ataupun luar biasa.

Bekerja la dengan ceria agar menghasilkan produktiviti yang luar biasa yang
akan menggembirakan orang di sekeliling kita.
Semoga hasil itu akan mendapat keberkatan insyallah...."

Jadi renungkan lah.....

1. Ada antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi tanggungjawab 'DATANG BEKERJA' tapi hampa,
hasilnya macam kita ' TAK DATANG' kerja

2. Ada kala kita rasa kita BUSY giler, rupanya kita hanya 'KELAM KABUT' .

3. Adakala kita rasa kita PERIHATIN , tapi rupanya kita BUSY BODY.

4. Adakala kita rasa kita OPENMINDED and OUTSPOKEN tapi rupanya kita KURANG PENGAJAR'AN.

5. Adakala kita rasa kita berpemikiran KRITIS , rupanya kita hanya lebih kepada
KRITIK yang mencipta KRISIS .

6. Adakala kita rasa kita ingin menjadi LEBIH MESRA tapi rupanya kita di lihat lebih MENGADA-NGADA .

7. Adakala kita suka bertanya 'KENAPA DIA NI MCM TAKDE KEJE', adalah lebih baik kita tanya
'APA LAGI KEJE YANG AKU BOLEH BUAT ?'

8. Adakala kita rasa kita ni pekerja yang SEMPURNA,BAIK DAN BERDEDIKASI tapi cuba tengok dalam-dalam,selagi hati kita berdengki, jatuhkan reputasi sesama rakan sekerja (report kat bos kawan kita tak bagus dari kita) dan tak amanah (mencuri dan tak siapkan kerja),kita sebenarnya patut terima hakikat betapa kita lebih teruk dari dari anggapan kita itu sendiri.

Pejam mata dan renung lah diri, kalau kita perlu melakukan ANJAKAN PARADIGMA ,
maka lakukanlah segera...tapi manusia tetap manusia..
sukar untuk berubah kerana kita selalu beranggapan kita lebih baik...
adakah dengan merasakan itu kita sememangnya terbaik?

Maka untuk itu , mari kita mula senyum, ceria, mesra sesama kita
dan tingkat kerjasama dalam kerja,
tak rugi kita semai rasa 'kekeluargaan' dalam tugasan ...
kalau kita kurang kerja, cari la kerja membantu teman-teman yang lain.

Tak dapat gaji lebih pun tak apa sebab pahala dapat..
kita withdraw kat akhirat nanti...
tapi kalau kita asyik dengki mendengki...
nasib la sebab sudah ditentukan jalan yang sukar itu yang kita pilih...

Renungi lah, berapa ramai kawan kita dan berapa ramai lawan kita,
nescaya itulah kayu pengukur diri yang sebaiknya...

"Mengkritik tidak bererti menentang,
Menyetujui tidak semestinya menyokong,
Menegur tidak bermakna membenci,
dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik."



Thursday, 6 January 2011

Emosi sy ketika ini






Tamat Sudah Contest Deqlis... Hope ada chance hehhehehe

salam bismillah, nak join contest nie anjuran deqlis semenjak 2 menjak baru nk belajar join contest by otai2 blogger nie :) n setakat hr nie belum ada rezeki lagi nak menang

Nama Percutian : Pertama Kali Naik Air Asia ke Bandung, Indonesia

sebab inilah pertama kali saya naik AA pergi melancong aka honeymoon BERDUA dengan en hubby :) anak2 tiga org tu ditinggalkan bersama atuk n nenek di damansara :(
before nie mana ibu n ayah ada, di situlah anak2 kami ada sama

Booking tiket 8 bulan dan awal Februari 2010 kami terbang ke sana selama 4 hari 3 malam

Beri rating 1-5 hendaklah kepada perkara2 di bawah -

(5 untuk yg paling tinggi markah/best/baik/senang/paling ok)

Hotel / Tempat Menginap : 4


Makanan :4


Kemudahan : 4


Kebersihan : 4


Extra Info : Bandung memang tempat shopping yg best sangat.... semua benda nk di belinya hehhehe tp bila pergi sana kita akan rasa bersyukur, insaf di lahirkan n menjadi warga negara malaysia kerana kt sana masyarakat susah.... yg kaya memang kaya, yg susah pun ramai sgt... jurang perbezaan yg ketara..... sebuah banglo di tengah2 n kelilingnya adalah rumah setinggan... kesian sgt2... anak2 kecil meminta sedekah di jalanan :(
nie sy share sikit gambar di sana

@ LCCT, before berlepas ke Bandung, Indonesia
nie lah hotel yg sy duduk hotel cemerlang klik for detail
1st time smpai Bandung so wajib dtg sini before g shopping kt Pasar Baru :)
nie antara yg kami makan di Bandung, masakan padang... sedap :)
@ restoran sederhana, sedap n hrga yg berbaloi :)

nie lah antara borongan sy yg x seberapa n sy fail paper ke Bandung teringin nak repeat semula paper nie.... tunggu kewangan stabil baru boleh repeat :)
jom kawan2 kita start saving dr sekarang yer 1,2, n goooo


Tuesday, 4 January 2011

Dalam Kenangan 2010

salam bismillah,

yes dah 2011.. dah meningkat umur... ta ta 2010... ops nak review 2010 bole x? 2010 byk family aktiviti :) yg dirancang n tanpa di rancang berjalan dgn baik sekali... n di sebalik kegembiraan ada gak kesedihannya....

January 2010...
Anak bujang Farhan Hakimi baru masuk darjah 1....

February 2010...
Percutian yg di rancang hampir setahun akhirnya terlaksana... yes, akhirnya sy sampai ke Bandung, Indonesia selama 4hari 3mlm. TQ to hubby kerana merealisasikan impian sy ini :) February juga ulangtahun pekahwinan kami... di nikahkan pada 28 February 2003. dan pada 28 nie lah perginya rakan @ kakak @ mak { Puan Hasyimah Yahya} ntah x tau mcmana nk digambarkan perasaan... yes. memang rapat dgn arwah... dia pendengar yg setia... saat perit sakit mengandungkan anak ke 3 arwah lah tempat sy luah perasaan... apa sajer hal arwah byk bagi nasihat.... Semoga arwah di tempatkan di kalangan org2 yg beriman.... amin

Mac 2010
Percutian cuti sekolah tanpa di rancang kami ke comeron highlands 3h 2mlm... dpt menikmati view yg cantik, indah ciptaan Ilahi... and di sinilah bermula segalanya titik permulaan hmmmmm...... on the way balik turun tapah, kami mengalami saat getir... Syukur umur masih panjang... Allah masih sayang kami sekeluarga.... Terima Kasih di atas umur yang diberi.... Aminnnn

April 2010
anak bongsu genap setahun pd bulan nie bongsu ker hihihihii x celebrate... just prepare goodies n bg kt kawan2 dekat taska

Mei 2010
tahun ke 2 sy dapat pergi perhimpunan hari pekerja peringkat kebangsaan :)
TQ to hubby coz jaga anak2

Jun 2010
Jalan2 di Kolam Air Panas Sungkai, Perak

Julai 2010
Time nie dua princess kena chicken pox... kesian... Dugaan kecil dari Nya
sesekali di duga juga supaya kita sentiasa beringat pada Nya

Ogos 2010
Bulan Ramadhan....

September 2010
Celebrate birthday Farisya di Restoran Baser, Puchong. n beraya di kg hubby balik ke Selatan Transit ke Puchong pas tu beraya ke Utara.... cuti raya 2010 selama 12 hari :)

October 2010
Kehidupan seperti biasa.... sebagai isteri, ibu, anak, kawan, pekerja... pahit manis silih berganti itu yg mematangkan diri :) ops lupa celebrate birthday hubby di MAEPS makan stemboat.... sedap, byk n harga berbaloi nyummmmmmmm

November 2010
x story yg menarik... kehidupan seperti biasa... sambutan hr raya haji di Kg di Kota Damansara hihihihi then antar anak bujang balik Muor sempena cuti sekolah n temankan atuk sekali.... Birthday Hakim

Disember 2010
Birthday saya :) Percutian cuti sekolah... kali nie memang dh rancang cuti kami ke rompin... cuti pusing2 sambil lawat sedara di Kuantan... sambil cuti buat preparation brg anak ke sekolah....

itu jer lah kenangan 2010.... so 2011 sy nak jadi yg lebih baik dr tahun lepas...

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends