tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Saturday, 2 May 2009

PEMILIHAN NAMA ANAK

Assalamulaikum....

nie utk entry kali nie... buat memberku "NANA" n GENG LASER hehheheh bukan sengaja yer x bagi tau nama baby... memang ambil masa lama gak ler dok memilih nama untuk anak ke 3 nie... aku berkenan dengan nama nie... suamiku lak x berkenan... bila kami dah berkenan nenek, mak ngah watie, mak su aida lak x berkenan... bila semua dah berkenan, ejaan lak nak kena pilih.... aku suka banyak "E" suamiku suka "I n E"... atuk ayah suruh eja biase jer...

yang penting FARISYA pandai sebut nama adik dia... walaupun dengar dia sebut cam ngade2 sikit hehhehhehe

ok lah utk anak ke 3 nie kami namakan FAQIERA HADIRA yang membawa maksud
FAQIERA = kebahagiaan@termasyur. HADIRA = sweet smiling

dah cerita pasal nama anak nie... terpaksa gak ler cerita nama anak2 kami yg lain... anak sulung kami FARHAN HAKIMI di ambil sempena aku minat sangat dgn nama HAKIM..
pas tu dia lahir lak time raya kedua cepat dua minggu dari tarikh jangkaan so kami berdua x prepare nama lain lagi so arwah mak mertua berkenan dgn nama FARHAN so nak di jadikan cerita suamiku dah nak register nama FARHAN HAKIM bila sampai kat pejabat pendaftaran terus di tambah I, so jadilah FARHAN HAKIMI....... yang membawa maksud
FARHAN = riang gembira
HAKIM = bijaksana p/s kalau tmbah i maksud sama tak yer? huhhuuuh

anak ke 2 nie pulak... memang 100 percent aku yg cadang nama dia... hehhehehhe
suamiku setuju jer.... FARISYA HUMAIRA yg membawa maksud
FARISYA = x sure maksud.. coz time nie kak long ainol yg checkkn maksud
HUMAIRA = yg berpipi merah

ketiga-tiga anakku dilahirkan di negeri yg berbeza.... siapa tahu cuba teka?????

FARHAN HAKIMI di lahirkan di Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar, JOHOR
FARISYA HUMAIRA pula di Hospital Putrajaya, Wilayah Persekutuan
FAQIERA HADIRA Hospital Pakar An-Nur, Bangi, SELANGOR

FAQIERA HADIRA on 1st day kelahiran...




QIERA pada hari ke 11 kelahiran


No comments:

Post a Comment

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends