tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Wednesday, 27 May 2009

3 princess V 2 Prince

aper maksud title aku kali nie... tentang familyku... besar gak jumlah tue dah 5 isi rumah kami... maknanya dah tmbah perbelanjaan kami.... makan, pakai, saving, insurans, education, taska dan hutang2 yang lain... huhuhuhuu kalau x hutang x mampu den nak boli cash... :( hmmm anak2 ada rezeki masing2... cuma kena pandai manage jer lah.... harap kali nie aku kena lebih berjimat, no over shopping, no cuci mata kat on line shopping, makan pun kena control gak nnti badan kembang balik... hihihihiihi

gambar kali nie pun more to princess coz.... princess jer yg ada kat umah... dua prince tu kalau weekdays kul 7 mlm baru sampai umah, ciyan kat suamiku mesti penat ulang-alik dari rumah ke putrajaya pas tu ke ampang, balik umah lak kena masak, ngemas umah.... TQ ek abg kerana memahami...

Si kak ngah pun dah bole di suruh... ciyan kat dia dalam umur 2 tahun kena berdikari dah.... kakak tolong ibu buang pampers Qiera? kakak tolong ambil minyak n bedak adik?
Kalau makan pun kalau bole dia nak makan sendiri, huhuhu alamatnya brape byk yg masuk mulut, masa mandi pun siap dia nak sabun badan sendiri, semua dia nak buatlah... Apa abg akim buat dia nak wat gak.... kalau suruh abg akim blajar, org pertama yang ambil buku n standby meniarap nak menulis adalah FARISYA HUMAIRA.. semalam bawa dia g survey taska, punyalah seronok nengok kawan2 ramai... x heran dah dengan ibu ayah dia nie... siap pengasuh tue tanya anak akak nie dah biasa duduk taska ker? huhuhu TIDAK dik.... dia memang suka brkawan n dia seorg yg lasak itulah kak ngah sya...

Qiera pun dah makin membesar... kalau qiera tidur akan berubah posisi nye, kalau mandi lak... x nangis langsung, yer lah mandi air panas memang lah dia x nangis hehhehe... tapi kalau basuh b***ot dia dgn air sejuk pun dia x nangis.... hmmm time nak pakaikan baju Qiera, memang agak sibuk sikit coz ada sorang lagi yg akan menyibukkan diri nye... nak mmbantu... saper lagi kalau bukan princess sorang lagi... aper yg aku wat kat qiera dia nak gak... siap tunjuk pusat dia suruh letakkan minyak yu yi, bedak jgn citer lah... selagi qiera x selesai berbaju time tu lah dia akan menyibukkan dirinya... kepala qiera memanjang basah coz asyik di cium oleh si kakak....

Yg abg akim nie lak.... huhuhu kalau ajak berjalan dia lah no 1, cuba kalau suruh blajar... hmmmm ntahlah nak habaq cam mana lagi... x tau lah ceq... kalau wat matematik cekap.. bab nak membaca dia cam liat sikit, bukan x bole wat cuma M tue yg susah... kalau g mengaji pun dia rajin, coz dia blajar ngaji dgn ustazah anak dara lagi... hihihihi.... ibu harap abg akim rajin2 lah blajar yer..... sekrg nie masuk darjah 1 dah kena tau membaca nak oiiiiii.......

Suamiku lak.... hmmmm mcm mana nak describe dia... suami,ayah,anak,abg n adik yg brtanggung jawab, memahami, rajin, seorg yg kuat berusaha, kalau dia target sesuatu dia akan cuba dptkan.... dan dia tlh membuktikannya.... alhamdullilah.... hihiii semua yg baik jer nie.. tapi masing2 memang ada kelebihan dan kekurangan... tapi aku bersyukur di pertemukan dengan dia... walau dia hanya sekali bagi bunga time aku nak konvo kat UiTM... x per lah abg... janji dapat gak hehehheh
hmmmm sekrg nie dia tgh gila dgn motor "baru"... setelah hampir 15 tahun, baru trcapai impiannya utk memiliki... aku pun redha jer lah coz dia pun dah berenti merokok coz nak tanggung cost bayar utang nie.... hehehhehhe dia dah RIDE dgn motor baru nya ke teluk kemang 3 minggu lepas... kata hubbyku, azwan(opismate dia) n nana akan RIDE ke pahang bila si nana abis pantang nnti.... huhuhu
kami nak RIDE cam maner dgn 3 tentera yg ada di rumah :),

ooooo tertinggal lak sorang lagi princess... iaitu aku lah.... hmmmmm cam maner nak describe yer, just simple person, dulu time school aku seorg yg pendiam n pemalu huhuhuuhu tapi la nie seorg yg kuat membebel, dah x brape pemalu..... hujung tahun depan aku nak masuk ke 30tahun.... tak tercapai lagi impian nak sambung ijazah... x tau bila tahun.... Bercita-cita banyak, tapi x nampak terlaksana lagi...

nie antara cita2 yg aku nak wat..
1)nak sambung ambil ijazah.... x tau sampai ke x coz dah tinggal 40%
2)nak blajar wat cup cake.... bila dah terer nak buka kedai cup cake-60%
3)nak wat decoupage utk hiasan rumah... insyallah abis pantang g beli brg... by end of Jun paling kurang dah siap satu decoupage - 80%
4)nak blajar mengandam... bole wat part time 4 my side income-50%

itu sajer citer 3 Princess V 2 Prince










1 comment:

  1. Assalamualaikum...

    aii kak g...bestnye citer psl prince n princess ni...zila pun dh lame x tengok dorang...rindu rasenye...akak sory la ari 2 x smpt bls msg coz kredit x ader..hehehehe...zila respect arr ngan kak g, boleh jadik ibu cth ni w/pun kuat bebel...hihihii...k lah..x sbr nk tunggu kak g suk opis blik...lame x borak2 kn..k miss n luv akim,farisya n qiera...:P

    ReplyDelete

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends