tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Friday, 12 October 2012

Lama tak bercerita

Salam bismillah,


lama x bersiaran kan... Blog walking pun memang jarang2 sgt, nnti sy tinggalkan komen kt blog korang yer.... Byk sbb sebenarnya, kesihatan pun x brape baik sgt... Almaklum dh 30++ hehehe Sekrg dh feel much better... Byk yg kena ubah, trutama lifestyle sy... kena amalkan healthy lifestyle... 

27 September 2012, segalanya bermula setelah hampir 3 bulan bertahan akhirnya sy menyerah kalah... G jumpa dr pakar kt Columbia Hosp. Puchong utk ambil ubat... Memang Kalo dh g jumpa dr private confirm sy cpat smbuh :) n Dr for sure bising, kenape ambil masa yg lama nk g ambil ubat.

Selama 3 bulan sy ulang-alik ke Klinik biasa n Klinik gomen dgn harapan akan smbuh, tp x juga :( Antara sbb lg time tue unit I tgh bz dgn utc, kang x pasal2 kena ayat time2 bz nie ler nk mc huhuhu Smpai 1 tahap sy redha dgn ketentuan Allah S.W.T 

Biasa lah Kalo hosp private confirm mahal... Nk x nk Dr zuraidah yg check sy suggest admit hosp. coz dia nk masukkan ubat direct ke darah sy, dh lama sgt batuk n kahak brkumpul... Katanya u akan cpat sembuh compare mkn ubat. Masuk wad Sehari jer pun, ubat yg dimasukkan 10jam tnpa henti2 n time tue nak ke toilet kena usung machine tue sekali n baru realize naper nurse x bagi qiera dok same dgn sy kt wad kang saper jg saper pulak hehehe So sy sensorang lah kt wad... Seram pun ader huhuhu nasib smlm jer itu pun nasib I pandai pujuk Dr kalo ikut dia sepatut kena 24jam Insert ubat... Sehari admit pun kena caj hampir 3k... Kalo 2 hari mau botak company abg I, alhmdullilah lega rasa tekak... 

Mau x 3 bln brkerja dgn bdn yg longlai. bagus gak Dr nie dh admit dia buat blood test utk semua pnyakit.. X ray dada pun clear.... Alhmdullilah x aper yg mrbahaya kan.... Cuma kalsium kurang :( itu ler salah satu punca sy sakit tumit smpai saat ini....

Smlm g follow up check up, jumpa 2 dr pakar... Dr zuraidah n Dr megat.... Dr Megat nie dr feveret kitaorg... Semua ada rekod dgn dia, n sy suggest saper2 ada problem dgn Ear, Nose and Throat bole g jumpa dia, memang dr yg bagus

Story sikit dgn Dr Zuraidah tentang tumit yg sakit almost setahun gak.. dia nk buat x ray lagi.... Sy x nak.... Risau lah byk sgt x ray kang lain pulak cerita tmbul... Lg pun 2 bln lepas dh buat X-ray di Klinik gomen... X keretakan pd tumit, n dh refer ke fisioterapi di Klinik Presint 9... baru smpat buat 1 Kali jer.... So Dr bg nasihat tentang pemakanan hehehehe memang ler lepas Raya Berat naik balik.... Dengarkan jer lah nasihat dr dia....

Masa mula2 sakit tumit memang berat over tp sy berjaya mengurangkan hampir 5kg n sakit tumit x hilang juga mcm maner tue?????? Kdg2 hati brbisik dgn perkara2 mistik... Tp sy x percaya :) entah ler... Sekrg sy redha dgn segala ketentuanNya and last Dr suggest rest kan kakiku huhuhu

so sy MC 2 hari lepak kt rumah brsama qiera... Best gak kan hehehe 2 hari sy dpt buat sarapan utk suami n anak2..... Siap anak2 bw bekal ke sekolah... Smlm I Masak spaghetti n pagi nie mee hoon goreng.... Dinner pun dpt siap awal... sebelum maghrib dh mkn..... Best kan :) Ok lah yer pnjang pulak story.... Nk brsiap g Hero beli brg nk masak besok pas tue nk ambil anak2 balik sekolah. Planning nak Masak Ayam panggang rosemary dan tringin nk buat crepe durian resipi dr ana suzana :) Serious sy terliur tgk durian crepe... Tgh famous sekrg nie desert crepe durian..... Jom kita try buat

Mood tgh rajin buat dessert.... Dlm thn nie sy dh buat pavlova, cheese tart, egg tart... Dlm list sekrg nie nk buat tiramisu, crepe durian, fruit tart..... Walllahhhhh jom join I berisi



          

2 comments:

  1. x jumpa durian lah ana... kt giant puchong x stok :(

    ReplyDelete

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends