tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Wednesday, 27 January 2010

wELCOmE FebUARy

i'm waiting for february....

yeayyyyyyy

bulan februari penuh story.... yang paling istimewa adalah my anniversary yang ke-7, birthday mak, family day ofis n my 1st vacation ber"DUA" with hubby :)

January 2010

Salam,

hari nie dah 27 hari kita di tahun 2010, mean Hakim dah 27 hari bersekolah, gitu juga dgn aku nie.... dah 27 hari rushing, mmbebel, naik angin n segala2 :) al-maklum nak urus 3 org anak di pagi hari n nasib juga hubby tolong uruskan farisya gak... TQ abg :) kerana memahami n x kecik ati ek kalo ibu mmbebel pagi2 buta hehhehhe

rutin harian ku di pagi hari bermula seawal 5.30am n make sure 7.00am dah kena kuar umah n antar si putera hakim ke school di Putrajaya.... pas tu rushing ke ofisku di blok selatan punch card and hantar 2 princess Farisya n Faqiera ke taska di blok utara huhuhu 10minit gak brjalan kaki nasib same building.... jalan tugas sampai kul 1.00pm n g jenguk lak Qiera and bf dia sejam sambung kejer until 5.00pm ambil anak dara di taska n si bujang di rumah syafiq..... sampai rumah kul paling cepat 6.00pm..... rutin di rumah pulak memasak, n teman hakim buat homework, mengemas, sebagai budak darjah satu ibu kena semak time table utk kelas esok....n tot tet tot tet dah kul 12.00 tghmalam.... TIDO n esok 5.30am dah kena bangun lagi....

aku suka dgn keadaan mcm nie, walau kekadang tension tapi PUAS coz aku lakukan sendiri tanggungjawab sbg isteri dan ibu, i'm happy with my life :)
semoga kami sekeluarga di rahmati oleh Nya... AMIN

Sunday, 17 January 2010

ARE YOU FAT? ooooohhhhhh nooooooo

Assalamualaikum n salam hujung minggu,

baca blog saper ntah, trjumpa calculator bmi, sesajer calculate berat n ketinggianku n the result is NORMAL huhuhu ye ker??? i'm not fat but flabby... thats me, cara nak kurang kan flabby ku ini ialah exercise... n aku jarang sangat nak exercise. bukan x nak wat senaman cuma x tau bilakah masa yang sesuai utk aku lakukan.... huhuhuhu alasan kan? nak seribu daya

buat kawan2 aku dah letak calculator di blog, so bole lah every week kita check berat, so kita hati2 lah dgn pemakanan harian kita, tak semestinya kurus itu sihat, but its better kita dpt berat ideal with ketinggian coz senang nak bergerak and our body nak pakai lama hehehhehe :)

nie just ingatan bersama, aku sendiri pun kekadang over makan gak, bila mak masak sedap n bila balik muo or g jalan2 jumpa makanan yang sedap n susah nak jumpa huhuhu apa lagi over makan lah, lepas tue timbang berat n NAIK, then mcm2 perasaanlah tension, risau semua ada.

so aku pun bukan nak kurus pun, just in NORMAL weight

bye... salam....

Wednesday, 13 January 2010

Cinta Balqis - Kisah Percintaan Sejati

salam n selamat pagi,

apa kesudahan cerita cinta balqis? x sabar nak tunggu kul 6.30pm...







Drama Cinta Balqis merupakan terbitan RadiusOne, satu lagi cerita best yang pernah di tayangkan di TV3.

Cinta Balqis ini mengisahkan penderitaan Balqis yang terpaksa menghadapi rintangan, pahit dan suka-duka bersama suaminya(Ezany) kerana perkahwinan mereka tidak direstui oleh orang tua Ezany.

Mereka berkahwin lari di Thai dan balik dari Thai, mereka terlibat dengan kemalangan jalan raya dan Ezany, kononnya dikatakan meninggal dunia akbiat kemalangan jalan raya, telah meninggalkan Balqis seorang diri dan ketika itu Balqis telah pun mengandung anak pertama mereka.

Oleh sebab tiada bukti sijil perkahwinan mereka, kononnya hilang semasa kemalangan jalan raya hari tu, Balqis dan Maknya di pandang hina dan jijik oleh penduduk kampung kerana perangai dua orang jiran yang menyibuk.

Pelbagai rintangan yang perlu dihadapi oleh Balqis sehinggakan Mak Balqis meninggal dunia kerana tidak tahan dengan buah mulut, hinaan, kata-kata kesat orang kampung…

Cerita ini memang menyentuh perasaan bila dihayati…haha. Walaupun aku tak follow semua sekali, tapi bagi aku cerita ini memang cerita best untuk Slot Akasia.

Antara pelakon yang turut dibintangi adalah Eira Syazira (Embun Mutiara), Kenchana Dewi (Puteri), Fezrul Khan, Zamarul Hisham dan Memey Suhaiza…carilah sendiri.

Selain cerita yang cambest ini, lagu OST Cinta Balqis pun best gak…Walaupun belum jumpa lagi Full Version…tapi adalah OST Cinta Balqis versi Drama.haha…versi cut la.

Lirik pun ada:

Kekaburan alam tika ini terasa
Satu penantian pada suatu ketika
Yang penuh dengan dugaan yang merantaiku

Adakah mampu aku terus mengharungi
Lembah yang berduri kian menusuk hati
Tiada kata yang pasti
Tak ku temui

Tuhanku titiskanlah rahmat yang teragung
Menerangi kalbuku
Cinta suci bersama ke akhir hayatku
Kan ku tunggu

Pencarianku hingga ke sudut dunia
Mengenal kasih yang tiada batasannya
Pengorbananku menanti istana pasti

Tuhanku titiskanlah rahmat yang teragung
Menerangi kalbuku
Cinta suci biarkanlah ku pergi
Menanti pelukanmu

Update: Sinopsis

Cinta Balqis mengetengahkan kisah percintaan tiga segi antara Balqis, Ezani dan Hasan. Dalam satu pertemuan yang tidak dirancang, Ezani dan Balqis saling jatuh cinta.

Sedangkan, sejak kecil lagi, Hasan yang merupakan teman sepermainan Balqis telah menaruh hati terhadapnya.

Ezani nekad berkahwin dengan Balqis secara rahsia. Setelah berkahwin, Ezani membawa Balqis ke rumah orang tuanya untuk meminta restu daripada mereka. Bagaimanapun, pergaduhan besar berlaku antara Tuan Baharom dan Ezani sehingga dihalau dari rumah tersebut.

Dalam perjalanan memulakan kehidupan baru, malang menimpa. Kereta yang mereka naiki terlibat dalam kemalangan jalan raya sehingga mengorbankan nyawa Ezani manakala Balqis koma selama sebulan.

Setelah sedar dari koma, kesedihan akibat kehilangan suami bertambah apabila Balqis disahkan mengandung.

Kepayahan dalam membesarkan anak tunggalnya, amat dirasainya, apatah lagi ibunya Mak Wok telah diberhentikan kerja oleh Tuan Baharom gara-gara membiarkan perkahwinan anaknya dengan Ezani.


Friday, 8 January 2010

jiran punya hal part 2

salam, dah masuk tahun baru 2010, nie entry pertamaku... sambungan citer bulan lepas hehehheh

semalam aku tipon wife jiranku,dgn niat nak berterus-terang.

aku bukan nak ckp hubbyku betul, dua2 nie bersalah seorg trlalu jujur dan agak outspoken n seorg lagi hidup dgn dunia dia sndiri x bole bergurau, sensitif, serius n protokol coz dia gred 48 and aku cuma jirannya yg bergred 17. bagiku kesimpulan nya senang, masing2 kena terima attitude jiran kita dan bukannya pentingkan diri sendiri.

sekarang jiranku ini membuat tanggapan sendiri yg private sector(hubbyku) is x berbudi bahasa... dan hubbyku bertanggapan staff gomen gred 48 nie sombong n x nk brcampur dgn we all yg KULI sajer... huhuhu MACAM2
citer yg aku tahu jiranku di ofis pendiam, buat hal sndiri, tak brcampur dgn org, g kejer bawa bekal, serius dgn kejer n thats why dia mudah terasa dgn gurauan hubbyku. coz dia hidup dgn dunia fantasi dia n culture shock lak dgn sikap hubbyku.

tapi aku sedih gak coz perkara yg jiranku ini terasa dah lama '2 tahun' sudah. dlm tempoh 2 tahun nie, walau jiranku x endah or buat dek dgn hubbyku, suamiku ini brusaha gak tegur dia n dia trpaksa layan mcm nak x nak gitu. huhuhuhu 'berbelit citerku'.... bila motor hubbyku kemek terus dia dah fed up dan x nak lg mengalah huhuhuhu mcm mana nie????

sebenarnya hubbyku dah byk gak brsabar dgn jiran ini coz aku pun selalu gak bg kata2 positif n suamiku brusaha nk brbaik dgn jiran coz bagi hubby jiran penting, tp bila dh jadi mcm nie, dia dh MALAS n aku tgh brusaha utk perbaiki semula situasi ini.

kalau korang nk tau sebenarnya diaorg nie di awal pertemuan x apa2 masalah, perkara yg melibatkn jiranku kata hubby ku ini x brbudi bahasa coz kata jiranku ini GEMUK.
cth ayat hehhehe but its reality citer lah. nie atas cerita wife jiranku ler.

jiran: naper dgn kaki ko?
hubby: kaki kena pijak masa main tarik tali family day kat bagan lalang, yang pijak kaki nie bdn besar n gemuk mcm ko.... (sungguh x brbudi bahasakn, dah lah baru kenal hehehheh tp bg yg dah biasa sebenarnya hubby brgurau tanpa niat)

dan itu org sudah terasa lah sama hubby ku ini, dan selepas itu brmulalah selisih faham sikit2 hubby tegur dia x layan, jumpa kt masjid buat mcm x nmpak n lepas tu baik macam itu jer tnpa disedari.

berbalik dgn moto hubby yg kemek, dia bukan nk minta duit utk repair coz memang x bole repair pun. hubby ku memang syg sangat kat motor tue walau pun buruk, motor tulah yg byk berjasa dah dekat 13 tahun umur moto tu. dia sakit hati tgk tank motor coz tiap2 hari dia g kejer dgn motor yg tmbah sakit hati tiada kata MAAF dari jiranku ini. tapi aku dah lepas kan semua nya.... aku dh tipon wife jiran citer segalanya.

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends