tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Sunday, 26 April 2009

Kelahiran anak ke 3

Alhamdullilah... dah selamat melahirkan baby GIRL 3.75kg pada 22.4.2009 jam 5.34 petang di hospital pakar an-nur bangi, selangor.

Di kesempatan ini.. nak ucapkan berbanyak TERIMA KASIH pada kawan2 di BKP, MOF
erna, nana, nini, masniza, cik fara, kak shima, puan fauziah, puan zarina, clementinie, azila, diyana, ain, nor, cik suwaida, cik azlina di atas kunjungan mereka yg sudi datang melawat....

Mengingati detik2 kelahiran cahaya mata ke 3 nie.... hmmmm susah utk digambarkn dgn kata2............ yg pasti TERIMA KASIH gak wat suamiku MR IS kerana mnjadi bidan gak utk bby kami ini.... dia brsama2 Dr. khamsiah menyambut kelahiran baby dan aku bersyukur kerana mndapat suami sepertinya....

hmmm lupa lak... TQ gak pada kak ros dan cik fara kerana sudi menghntar aku balik ke rumah ketika aku baru sakit sikit2 hehhehehhe

dimulakan cerita pada 22.4.2009 (Rabu)
* pagi tue still mejalankan rutin harianku, hntar akim g sekolah pas tu terus g ofis...
* dalam kul 10 adalah rasa sikit2 "contraction" tue tapi tak ler ketara sangat rasa nyer macam leh brtahan jer... disebabkan hari tue memang dah sampai 40 weeks.. coz tanda2 pecah air ketuban or kuar darah sikit tue tak ader....
* kol suamiku... nak ke spital utk wat pemeriksaan...
* cik fara dan kak ros antarku pulang ke rumah... pon pon pon pon .....
* tunggu suami ku pulang ke rumah.... pon pon pon pon .......
* Bila dah pulang kami pun ke kedai dobi dulu hehhehheheh
p/s : masa tue macam dah x rasa sakit dah.... siap suamiku tanya nak g mana2 lagi ker sebelum g spital nie... nak g SOGO ker, JJ ker mana2 lah yg aku nak pergi...
* dalam kul 1.30 baru smpai ke hospital... terus masuk ke "labour room" walau ketika itu memang x rasa sakit.... bila nurse check bukaan baru buka dalam 1 ke 2 cm jer....
tapi memang x rasa sakit pun......
* dalam kul 3.30pm dr khamsiah datang wat pemeriksaan dia kata baru buka dalam 4 cm jer n dr pecahkan air ketuban... kemungkinan aku akan brsalin lepas maghrib... so dia suruh aku rileks dan baca doa banyak2....
* aku di IOL kan oleh Nurse dan TIME nie lerrrrrrrrrrr aku mula terasa contraction yg semua wanita akan mengalaminya....
* jangkaan Dr aku akan bersalin lepas maghrib tak TEPAT.... Akhirnya aku selamat brsalin pada pukul 5.34 petang awal 2 jam dari time yang DR bagi.......
* Suamiku sampai tepat pada masa... dan terus menyambut kelahiran anak kami nie...

itu sajer setakat nie... gambar baby akan dimasukkan kemudian yer....
bye.... byeeeeeeeeeee

Friday, 17 April 2009

Program for this coming weekend

Esok, sabtu kul 9.00 pg ada appointment dgn DR. KHAMSIAH.. hopefully baby dlm perut sihat... Petang lak.. nak g umah KAK LONG kat Balakong celebrate birthday DEENA NUR FATIMA, DARWISH and utk ayah mertua ku sekali kot.... berkemungkinan besar mau sampai malam aku di sana... hehhehe :) so kesimpulannyer esok TAK YAH MASAK

Ahad lak ada course antenatal anjuran an-nur kat resindence hotel, UNITEN .. u all tau tak... walaupun aku nie nak brsalin for my 3rd baby.. nie lah 1st time aku g kelas nie... huhhuuuhhu x kisah lah... yg penting ILMU yg akan aku perolehi kan kannnnn kannnn .....



Transit Baru utk Hakim

Di saat sarat nie... macam2 hal terjadi, kena cari tempat transit baru utk Hakim... "Mak Liza" dah x dpt jaga hakim dah coz dia ada masalah yg melanda... ciyan kat Kak Liza tue... SABAR yer kak Liza
kakak yg bawa van Sekolah pun sampai ujung bulan nie jer... coz dia dah x larat nak bawa van coz dia pun ngandung gak hehhehe

hmmm ntahlah manusia kan... sentiasa x puas ati dgn kesenangan orang lain... patutnyer kita sesama islam nie jgn ada perasaan hasad dengki nie... x bawa untung pun

Tgh hari tadi... aku dgn nana g cari tempat transit baru utk hakim... nasib menyebelahi aku... Kak Nurul "umie shafiq" kawan Hakim kat pra sekolah sanggup jaga hakim :) bukan main seronok hakim... Kak Nurul tu ada jaga sorang baby comey and montel nama dia ALIA baru 4 bulan... seronok nengok bby nie... senyum jer bila aku "agah" dia...

mungkin dia suka ngan aku gak kot... coz baby dalam perut nie pun gegirl gak...
bila lah anak ibu nie nak kuar yer... nie dah nak masuk 39 weeks dah... HOPE dapat melahirkan dgn selamat and baby sihat hendak-Nya... AMIN


Wednesday, 15 April 2009

kata-kata Pujangga










Our Memory

ANTARA KOLEKSI "OUR MEMORY"










Saturday, 11 April 2009

Aktiviti di kala menghitung Hari

Hari nie tak der wat aper2 pun... dok umah layan blog ler... hubby i tak de lak kat umah... dia g kedai dobi dgn HAKIM so aku kat umah jer berdua dengan anak dara si FARISYA... macam2 kejer dia buat, abis satu umah dia mengemas.... huhuhuu
kedian lah masukkan gambar ek... maner2 ntah folder simpan gambar anak2ku tue...

Just to share sarap pagi tadi aku masak chapati roll... rasa nyer mau dah kat 2 tawun x masak menu nie... sedap tau... nnti2 senang2 aku masukkan resipi n gambar dia yer, Lunch lak sempoi siot... aku goreng ayam n sotong ball makan dgn nasi panas2dgn kicap jer SEDAP tau... resipi org malas hehhehehheh :)

ok lah next time sambung daaaaa.... FARISYA dah ngamuk x layan dia...

Thursday, 2 April 2009

teriMa kasih Wat hubby

Firstly... dila nak ucapkan terima kasih buat hubby tercinta, di atas semua pemberiannya :) dan sabar melayan karenah dan kehendak yang kadang2 dirasakan tak masuk di akal fikiran hehhehhe ... biasalah manusiakan :(

Terima Kasih yer Abang... Dalam masa sebulan abis dah duit abg ek... mcm2 ibu mintak hehhehhe :) Disaat ibu tgh menghitung hari nak bersalin nie, abang sanggup melayan kehendak ibu nie...

Just to share... aku dah dapat laptop, langsir untuk raya pun dah beli (ala2 english style) my feveret theme, dah antar kat tukang jahit pun, kain utk baju tawun nie pun dah beli, kaler aper?? SURPRISE...

last year ikut kaler peberet hubby ku hijau
this year main rembat jer coz time dok memilih kain memasing dah kepenatan yg amat sangat...

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends