tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Tuesday, 23 March 2010

3 hari 2 mlm di Comeron Highlands n Syukur Alhamdulillah

salam,

Syukur alhamdullilah.... aku masih lagi di berikn peluang utk meneruskn hidup, hmmmm just to share apa yg berlaku last saturday baru nie..... semua nya berlaku sekelip mata.... sungguh aku bagai bermimpi, dan ku panjatkan kesyukuran kerana masih lagi bernyawa utk meneruskan kehidupan seharian....

rancangan percutian ini pun x dirancang awal... yer lah dah cuti sekolah x kan x bawa anak2 g jenjalan kan... memang kami suka brjalan pun hehehheh kurang duit pun nk jln gak... ada aku kisah cak cak cak cak hehhehhehe kalo kurang duit so blanje mana2 yg patut pun kena cut lah kan....

berbalik ke story sebelum nie... we all gerak ke Comeron Highlands pada khamis pagi dlm kul 9.00pg dan smpai ke sana and check in rumah peranginan persekutuan kul 3.00 ptg... huhuhuhu lama kan... mana x nya berenti byk tmpat dgn cess farisya muntah.(cess tu sya sebut sbg princess)... lg info to share dgn u all, rumah peranginan tu aku hanya booking 2 hari sebelum g CH, gatal2 tgn booking on that time tup tup... booking berjaya utk 1 mlm.. dah jimat kan :)utk 1 mlm hnya bayar RM25 jer... huhuhu sungguh BERBALOI BALOI..... letak beg n rehat sekejap... n we all kuar for survey another hotel utk 1 mlm lagi.... g hotel TM, Sri Intan full... g strawberry park x termampu nk bayor.... at last dpt hotel bajet dkt brinchang... sebelah dgn pasar malam brinchang and masjid.....

merata lah kami berjln di sana, mana x nya dah 3 hari kan... sempat g kilang boh di ringlet....

tapi yg menjadi ingatan aku sepanjang percutian di CH nie ialah kami kemalangan kecil.... x tau nak story mcm mana tetapi aku bersyukur sesangat still hidup lagi saat ini... dan aku tersedar jugak dari mimpi duniawi ini....

aminnnn





Wednesday, 17 March 2010

apa2 aje

hiiii,

bln nie hati agak berbunga, apa yg aku idamkan dah dapat.... dapat beli busha legging utk qiera n dapat beli tudung hawa dgn rege pun baik punyer hehhehe :)... I LIKE

harap our planning for esok pun brjalan dengan lancar.... best nyer
x sabar ibu.... opssss hakim yg x sabar...

ok lah... time to see my princess Faqiera Hadira....

Tuesday, 16 March 2010

Planning lain jadi lain

salam n selamat pagi,

nk story our planning yg x jadi last weekend..... hubby dh sms on friday, suruh apply cuti pd isnin dan selasa nie, esok(sabtu) pagi kita gerak ke kelantan.... aku yg 1/2 day time tu, sms kt nana mntak tlg isikan form cuti nnti balik keje aku sign ler borang tu.... selepas 5 jam berlalu, dpt sms from my hubby "Salam, for those who will plan to apply next week annual leave by NOW, I will not approve! since we have lot of work to execute, tq. Dah cukup kuota....." hubby forward sms yg diterima dari bos nyer.... hmmmm so cancel lah our planning.... aku pun redha lah kan, nk wat mcm mana itu punca rezeki kami sekeluarga.....

so, x dpt g mana2 aku pun ajak balik kg di Kota Damansara, planning nk zoo negara jer lah.... senang nnti adik2ku bole tlg jg anak2 sekali hehehheh :) biasalah kita hnya merancangkn.... at last we all g Muzium Sultan Azlan Shah, di Shah Alam.


ronda2 kt dlm bw anak2 menghayati sejarah2 yg terdapat di selangor.. sebelum nie ada pameran alam kubur di situ.... tanya staff sana, dah tutup coz ada org complain.... lepas penat ronda2 dgn cik farisya mengamuk2 nak masuk sekali lg dlm tue... dlm usaha ayah memujuk x jln gak... ibu dtg dgn garang nyer hehhhe :) memaksa balik hehehhe :)

pas tu masuk Plaza Alam Sentral.... makan KFC, n planning lagi nak main bowling kt situ... check ada 8 org waiting list n ada tournament yg baru bermula... so kami decide balik semula ke kota damansara n g showroom keter.....

hmmmm ntah i berkenan yg itu, my hubby lak x berkenan, hubby kata design x cntik rege dah ok.... yg hubby berkenan i lak x suka coz so xpensive huhuhu tapi still syg dgn keter skrg kalo ada duit lebih nak jer guna dua keter... hmmmm membazir amalan syaitan kan.... rancang jer... laksana x tau lagi bila.... hehehhehe

Wednesday, 10 March 2010

Gambar @ Bandung

salam, lama x update blog nie...

malas yg tramat malas, kepala nie serabut dgn mcm2 perkara... x tau mcmana nak luahkan.... nk luahkn kt sini takut salah persepsi pulak.... dlm fb pun x sesuai langsung.... macam nak g cuti2 lagi, tp di mana ya????







nie lah, makanan yg kami makan, mostly makanan padang... itu yg sesuai dgn selera

nie gmbar dah nak balik, dtg bandung 1 bag jer.... balik dah beranak beg tue... x tau lah apa yg d shopping kan :)


nielah antara barang2 yg dibeli... mostly utk kami sekeluarga n sedara terdekat sajer.... semua duit rupiah abis huhuhuhu nak beli souvenir pun x dpt... its interesting place to shopping.... plan nak g vietnam n china pulak... kena start menabung balik..... kalo x jadi isu pulak, yg penting x guna duit yg x sepatutnya ek.... nie blanje atas duit "sepencarian" k..... pada mereka yg suka berburuk sangka yg bukan2 dgn cara terhormat tue... faham2 jer lah ek.... saper makan cili dia terasa pedas.... 

- peace -


^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends