tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Wednesday, 25 August 2010

macam2 hal

ssalam ramadhan,

just to dot something.... hubby mengamuk dgn contractor gate.... hmmm takut gak kalo dia dh naik angin kan.... niat nak tolong orang kita tp tu lah buat kerja asal siap n tak jaga kualiti, bukan berkira harga.... mana2 bisnes tipu kalo ckp x ambil untung, cuma sikit n byk jer lah.... dia caj mahal gak, tp niat nk tolong kan, lain pulak citer hmmmm. mana hubby x naik angin.... pasang gate senget, dia bg rail gate yg berkarat.... katanya rail yg anti karat mahal dlm rm500... hubby g survey hrga x smpai pun 1 ratus, so ape citer dia nk tipu di bulan posa nie hmmmm nasib dia lah dpt customer mcm hubby ingat bole kencing sesuka ati dia ker hehheheh kelmarin dia tukar rail yg baru, dh lah yg x kualiti gak, habis tile yg belum cukup umur 1 bulan sumbing.... mana hubby x angin kan....

bila hubby citer nk gelak pun ada... katanya imam sebelah pun dgr dia marah2 cuma x berani nk keluar.... katanya dah puas bising2, ngamuk2 last dia minta maaf gak :)
itulah hubby i, dia marah x lama n x simpan dalam.... mulut jer bisa, tp hati baik :)

ada citer lain gak.... ntah belum buat final decision lg... dr survey yg di buat ada baik n buruk, takut trsalah buat pilihan jer.... ckp dgn hubby cancel jer lah.... ntah tunggu jer lah...... ada rezeki ada lah yer.....

nak share gak menu berbuka minggu lepas.... ari sabtu g berbuka bersama nenek kt rumah mak sedara cek mah kat jln kebun klang, mak n adik2 pun dtg, dgn bapa sedara cek man sekeluarga. kecoh lah time tue.... abah jer x, mak kata abah balik lmbat :(

antara menu yg ada 2 bihun goreng hehhehhe 1 sy masak, yg 1 lg mak masak, mee bandung, masak lemak ayam, kuih-muih, sayur n macam2 lagi, siap tapau lauk utk brsahur lg :)

ari ahad adik ipar dtg berbuka, ajan, ujey n roslina.... kak long x dpt dtg, coz suami dia keje... kali nie saya masak mee goreng, sambal sotong, tumis bendi, kari ikan tongkol, dadih n ujey bw ayam percik n kuih... byk gak menu kan :)

hari isnin, pergi berbuka di rumak mok su hubby di taman rakan, kajang.... hntr baju dry cleaning.... n first time sy membeli kuih di tepi jalan di bangi tue... n sy kecewa ada 2 kuih dh basi hmmmmmm tu yg sy x suka.... nasib badan lah kan :(
makanan pun byk gak....yg penting cess sya yg over... thanks mok su family

n semalam saya masak nasi lemak, sambal ikan bilis, kacang, ikan bilis goreng, telur rebus n udang goreng tepung........ itu jer lah setakat nie... pnjang gak entry kali nie..... i nak get ready g cuci mata di jualan :)

kalo free x tau nk masak aper meh lah join tgk nie http://www.trymasak.my
aktiviti di ptg hari :)

tataaaaaaaaaaa

No comments:

Post a Comment

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends