tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Friday, 20 August 2010

Kisah Puasa 2010

Assalamualaikum.....

Alhamdullilah hari nie dah 10 Ramadhan, tahun nie puasa memang bermakna sangat....
Anak bujang masih meneruskan puasa n kali nie dia dpt menyesuaikan diri :) n still belum ke PARAM.......

di awal2 puasa ari tu, nyaris2 gak terbuka.... yg tmbah syahdu duduk di dapur n nangis .... sy bagi kata semangat, sebut nama Allah byk2 n alhamdullilah dia dpt teruskan puasanya :)

sahur pun senang nak bangun :) now dia dah bole brtahan hope dpt abis 30 hari yer... sbg menggalakkan dia berpuasa sy pun ada brjanji nak beli sesuatu as upah dia berpuasa..... nama pun budak, kadang2 kena psiko kalo nak anak buat sesuatu :) cuma yg ralat bila berbuka, x pun makan byk.... hubby pun x nak makan byk... so juadah berbuka kali nie simple n x mmbazir... katanya masa ni lah peluang dia nak jaga kesihatan :)

smlm berbuka dgn bubur lambuk kg baru 2 bungkus, kurma, bihun goreng.... habis :)
kami memang suka makan bubur lambuk... kena belajar buat nie :) baru puas mkn :)
kelmarin masak spagethi carbonara.... licin gak, cess Farisya makan smpai habis, berapa kali dia menambah, semenjak 2 menjak nie dia berselera makan... buat sup daging pun di hirup kuah macam minum air hehehhe :)

yg cess qiera pulak, dah 3 hari berturut2 bangun sahur bersama.... kalo dia bgn awal memang huru-hara sikit lah.... mana tak sy nk brsiap dia sibuk nak melekat dgn ibu.... hmmmmm mana ibu nak membebel dgn abg hakim lg.... itu lah tentang saya yang byk cakap :)

tahniah buat anak bujang saya yg berpuasa, ibu harap dapat puasa abis yer....

syukur ya Allah di atas kurniaan Mu....

No comments:

Post a Comment

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends