tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Thursday, 20 May 2010

Alhamdulillah....

Assalamualaikum n salam 1 malaysia,

akhirnya settle juga... entah lah.... semenjak dua menjak aku dah banyak belajar or ambil berat apa yg brlaku :) sebelum ini aku x kisah apa yg dikata coz aku sntiasa think positif.... tapi tu lah as normal human being, ada benda2 yg akan trusik jua akhirnya... yer lah saya terlalu sangat nak jaga hati n perasaan org, n saper lak yang nak jaga hati saya skrg ini.... huhuhuhu TAK ADA PUN

tak per lah x kisah, skrg nie pun dah trlalu sibuk dgn urusan kerja n confirm balik rumah bz lak dgn anak2..... itu semua ujian ALLAH buat saya kan....

akhirnya terkeluar juga apa yg x puas ati dari kawan, aku redha apa yg diucapkan... dan time tu juga aku beremosi juga utk menjelaskan keadaan yang sebenarnya dan pada pandangan kawan yang aku ini terlalu berKERAS, n BERAT TULANG.... ok nie pun tgh diet lg, supaya x berat lagi hehehhe :)

OMG.... entahlah memang silap aku gak, x bercerita apa yg saya lakukan, saya ingat kalau kita ikhlas buat sesuatu tak perlu war war kan apa yg kita buat, rupanya silap, setiap apa yg kita lakukan perlu diberitahu satu dunia agaknya :)

seingat aku, dalam tempoh satu minggu semua nak kena buat. nak minta duit dgn org bukan senang sebenarnya... bukan sekali jalan dah complete collection... ada macam2 ragam, semua nya aku simpan coz ini membuat aku lebih mengenali siapakah mereka :) pahit dan manis semua ada.... dan x semua benda kita sbg ajk bole buat tanpa bantuan rakan2 yang lain..... biasa lah bila dah pot luck tue, trpulang lah pada sasaper nak bw makanan, and saya yg memang suka memasak pun bw juga something dari air tangan saya sendiri, walau sikit k.... pada pandangan org lain mungkin simple but its difficult. dgn keadaan anak yg masih kecil, dan still susu badan yer... true, until saat ini faqiera akan bf bila saya ada di rumah.... hanya ALLAH saje yg tahu, nie pun tgh survey any tablet kesihatan yg sesuai... multivitamin, calcium or spirulina... byk brand sekrg nie kan, tp x tau mana yg bagus :)

huhuhu tersasul pulak :) pada pg b4 majlis itu, smpai ofis letak handbag n terus hntar anak... pas tu terima sms dr amira dah smpai kt ofis... x sempat nk tarik nafas, rushing balik ofis ambil duit n turun jumpa amira ambil kek... huhuhu kalo di kira 30minit aku brjalan tnpa non stop.... saper yg sanggup buat? x kan ini pun nak hebohkan... opsss lupa nk citer pampers faqiera x bw, tgk dlm chest drawer ada satu.... huhuuu nie pun satu masalah gak, so lepas makan2 aku balik rmh ambil pampers... yg nie silap aku kuar x ckp dekat SEMUA orang, so persepsi org saya BERAT TULANG coz sy tak ada time majlis makan2 brlangsung.... hmmmmmmmmmm

tak perlah dugaan ALLAH, x semua sama fikiran kan :)

3 comments:

  1. at lease settle jugak kak....

    ReplyDelete
  2. maybe pndangan org lain2 kak..kdg2 ape yg kite wat bkn seme org suke..so kite harus nilai diri kite dlu..bkn menyalahkan org laen..
    seme org ader keje masing2..so kite kene pndai bg masa supaya kite x haru biru..
    kdg2 kite ckp biar org senang dgn kite..:)

    ReplyDelete
  3. zaa - tu lah ambil langkah mengalah jer lah, terima kasih gak lah perkara ni trjadi, kalo x akak alpa :)

    dakcik - true.. dulu akak fikir dh cukup baik, now baru trsentak gak lah rupa2nya ada yg x suka.x semua keje akak mmpu buat,trpaksa coz nk jg ati org.x smpai ati nk bg alasan,patut give n take..yg pasti kita x bole nk puaskn hati semua org...akak puas ati coz akak paksa puan brterus-terang n tau punca kenapa dia mcm tu..

    ReplyDelete

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends