tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Wednesday, 18 November 2009

Pak Cik yg KAYA DAN SOMBONG

salam,

macam mana nak mula n3 nie ek.... ntah lah, just to share pengalaman ptg smlm ketika hujan mula menitis di bumi... tika itu x lebat lagi, 1st perkara yg akan aku lakukan lepas kul 5 adalah g ambil qiera di taska AG... utk pengetahuan yg maklum dgn area putrajaya ni... nk ambil n antar anak ke taska AG amat "leceh" gak coz x disediakan parking yg specific so memasing ibubapa nie akan rushing n x ikut undang2 jalan raya... huhuhuhu termasuk lah aku nie :)

nak di jadikan cerita, smlm aku cuba utk menyelit di antara kereta2 yg ada itu... tak terperasan lah yg keter sebelah ada org.... so dia hon lah kat aku... n aku yg agak kebinggungan pun reverse lah balik n buka cermin kereta n dgn niat nk bertanya sama ada dia nak kuar or aku nak blok keter dia jap coz nk ambil anak kat taska, memang aku agak rushing gak ler dgn hujan renyai2 tue kan..... punye lah sombong pak cik tua itu... dia nengok aku marah dan tanpa kata2 kuar dari mulut dia, macam aku cakap dgn pokok kayu TUA jer... dlm 2 minit gak lah aku tunggu reaksi dia... n baru dia gerak kuar dari keter... memang aku tau salah aku suka2 nk block keter dia... dan geram gak dgn lain2 pak cik yg nk ambil bini di AG nie, dah tau x der parking... pandai2 lah nk parking menyerong sikit ker apa salahnya kan... so byk keter bole parking... x der lah aku smpai 2 3 kali pusing roundabout hehehheh :)

betapa sombong nyer pak cik itu, nengok keter x lah besar or gah sangat... huhuhuhu dia marah sangat kat aku... just luahan perasaan ketidakpuasan hati ini :(

nie time 2004, betapa slim nyer aku saat itu... time nie kat UiTM convo hubby




gambar kawinku 2003

 

 
 

enjoy the picture ya......


Friday, 13 November 2009

Just to share - Knowledge is POWER

salam 1 malaysia,

minggu nie adalah minggu informasi buat ku...

Rabu baru nie dgr talk dari pegawai SPRM mengenai "Pengurusan dan Pemantapan Integriti ke Arah Kecemerlangan Organisasi by Mr Radha n semalam pulak taklimat mengenai "Pengurusan Kewangan Peribadi" by Mr Azizi Ali-Milionaires Coach http://www.millionairesplanet.com/ 2 story with 2 different character

Interesting..... bagi sesetengah kita tidak hargai peluang yg ada... ilmu yg kita bole dapat FREE, x nak di rebutkan.... memang mereka2 yg berjaya ini akan bercerita secara teori but on practical kita yg perlu apply... bagi ku segala kesenangan, keselesaan tidak datang bergolek di depan mata or just tunggu setiap bulan gaji masuk n belanjakan.... seadanya.... Kita tak boleh jangka masa depan kita.... tapi kita bole rancang apa yang akan kita lakukan or perolehi for our future hehhehehh macam motivator lak pulak :)

Bagiku tidak perlu lah kaya raya, cukuplah keselesaan segala segi.... aku berimpian hidup selesa tanpa keberhutangan yang terlampau.... kalau x berhutang susah gak kan.... x mampu nak beli CASH

antara tips yang diberi oleh Mr Azizi Ali "Bagaimana untuk Menguasai Kewangan Peribadi Anda dengan Lebih BIJAK

1) Upah diri Sendiri- at least saving for ourself 10 percent dari gaji aku hnya mampu 2% jer
2) Wujud Dana Rizab- at least ada saving paling kurang 3 bulan gaji
3) Ambil Perlindungan Insurans - kata nya anggap INSURANS AS A TOLLS dan INSURANS bukan satu pelaburan ambil insurans pendidikan utk anak2 jer
4) Uruskan Hutang memang ada hutang, x mampu nk beli CASH lagi
5) Beli Aset

Hutang Tanggung v Hutang Lapuk
Hutang Tanggung - membiayai aset yg bertambah nilai. hartanah, pelajaran, pelaburan
Hutang Lapuk - membiayai barangan yanng tiada nilai or susut nilai. kereta, perabot rumah

PENDAPATAN AFTER BURNER - Pendapatan yang datang secara berterusan selepas melakukan sesuatu kerja. royalti, sewa

Punca2 Kemerosotoan INTEGRITI
1) Kepimpinan
2) Individu
3) Budaya
4) Instuktur dan Inovasi
5) Sistem dan Prosedur

setakat nie jer info yang ada untuk di kongsi bersama... MAJULAH KITA UTK DIRI SENDIRI

p/s : share gak dgn hubby semalam katanya, macamana nak saving byk2 coz hutang pun byk gak.....


Monday, 9 November 2009

Macam2 ada part 2


Hepi birthday abg moga panjang umur n dmurahkan rezeki thanks 4 everything :)
oder kek dgn kak lyn marble cheese cake... sedap blog kak lyn



in process cukur rambut qiera... ceksi nyer dik


dua beradik with 2 friend


@ moto GP, Sepang



my 1st hand made chocolate


chocolate rose and almond filling



chocolate bar



chocolate daun



Splitter chocolate



chocolate bentuk kipas



Gambar Sesajer :)

salam semua... hmmm actually kebanyakkan gambar dah upload kt dlm mukabuku@facebook cuma x smpat nak upload ke blog nie :)

Gambar 2 beradik dlm keter nk beraya @ Parit Sakai, Muo


nie ibu n Qiera lak interframe :)


smile dik qierq... say cheeeseee


nie tinggal kenangan jer.... smpat bentang kt umah seminggu pas tue.... g antar tukar carpet lain pulak
huhuhu x sesuai langsung

Thursday, 5 November 2009

Aktiviti Minggu Lepas

Salam n Selamat Pagi kawan2....

Baru berkesempatan update utk bulan November punyer citer..... bz ya amat sangat.... minggu lepas penuh sangat dgn aktiviti n perkara2 yang kalau difikirkan oleh logik akal fikiran memang x masuk dek akal huhuhuu... alhamdullilah berjaya juga ku tempuhinya dan masih lagi meneruskan kehidupan ini bersama insan tersayang.... Alhamdullilah keluargaku telah selamat kembali ke Kota Damansara dari Langkawi pada 29 October sampai 2 November 2009.... akhirnya setelah menanti 10bulan terlaksana gak niat aku suruh mak n abah jenjalan ke sana, sepatutnya depa pergi berlima, adik lelaki tunggalku x dpt nk pergi disebabkan oleh perkara2 yang tidak mengizinkannya..... huhuhuhuhu

Bercerita percutian mak n abah, aku rasa agak kesian gak dgn depa nie.... mana tak pergi dah rileks kan naik AA pas tu hari Sabtu depa kena pulak naik feri ke kuala perlis utk tunggu adik yang naik bas dari KL ke PERLIS n stay pulak dekat perlis satu hari kan dah bertambah kos percutian mereka.... Hope depa enjoy g Langkawi n next time we all bole join ek.... tunggu qiera jalan dulu :)
mana tahan tiap2 tahun nak g LANGKAWI.... lari bajet hehehehe

opsss lupa lak nak citer kisah aku di sini hehhehehe sabtu lepas kami ada dua agenda yg perlu dilakukan dalam masa yang sama...... aku TERPAKSA merelakan berpisah sementara dgn hubby :( biasanya segala aktiviti kami akan lakukan bersama2... hehehheh :) hubby ku bersama farisya ke Kota Damansara utk antar adik lelaki tunggalku ke Pudu Raya.... aku pulak bersama Hakim n Qiera ke sekolah presint 14, Putrajaya untuk majlis graduasi budak2 pra-sekolah.... huhuhu sedih tau g nengok hakim convo mengalir gak ler dua titik air mata nie.... :(

Dan Ahad nyer aku ke Pandan Indah menghadiri kelas cokelat.... utk pengetahuan semua dah setahun aku mengidam nak g kelas nie..... dari aku ngandung, bersalin n qiera pun dah 6 bulan baru kesampaian hajat ku ini.... n thanks to hubby ku yang meRELAkan aku pergi class nie n dia sanggup jaga 3 org anak kami itu.... n upahnya aku bawa balik hasilan coklat yg telah aku buat n reka sendiri hehehhehe abis dah pun cekelat tue... x sampai seminggu pun... nnti ibu buat lagi ek... kami sekeluarga memang suka makan cokelat....

macam biase lah citer jer panjang lebar, gambo2 masuk kemudian yer.... 


^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends