tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Wednesday, 28 September 2011

hadiah Syawal

salam bismillah,

dapat hadiah dari abg i dia beli pun tanpa saya ada sama.... sebelum raya hari tue, abg i bawa 3 org anak ke giant kota damansara.... saya kat rumah membantu mak masak lauk2 utk raya esoknyer

nak tau hadiah aper.... mesti korang imagine baju kebaya, kurung, jubah tak pun.......................................................................... pak habib hihihihihi emas tgh mahal sekrg nie.... cukup lah kasih sayang jer :)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ok lah.............. nie hadiah dari abg i......... thanks yer abg..... abg bagi hadiah nie, saya terima dgn suka hati :)

 belum di rasmikan lagi :)
memang ngam dgn saiz saya.... mcm sayang jer nak pakai

korang tau tak aper maksud hadiah nie ?????????

maksud nyer....
abg i suruh saya exercise lebih kerap lagi 
hihihihihihi 
x alasan dah kasut sukan cuma ada 1 jer
so nie dah ada 2 so bole silih ganti

bukan aper sejak kejadian MaLanG Tak beRBaU saya dah fobia nak berbasikal tapi exercise yg paling sy suka adalah berbasikal tak terlalu penat :) tapi berpeluh yang paling banyak

minggu nie bole lah start.... musim open house dah abis, boleh lah berexercise n beriadah bersama family tersayang......

Thursday, 22 September 2011

Berhati-hati kepada kaum wanita

salam bismillah,

Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai.

Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis.

Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa. Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita ..

Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka. Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka,

Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.

Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.

Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!

Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam!

Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia !

Jadikan amalan :

1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.

2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.

3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam!!!.

Be extra careful,ladies...Please pass this on to all the entire ladies out there and also men who love their ladies!!!..

by Mohd Azaharin Muda on Sunday, September 18, 2011 at 8:05pm


Wednesday, 21 September 2011

1st trY *_*

salam bismillah,

nie citer semlm petang... patut mlm tue ada jamuan raya ofis abg i buat, tapi jauh nun di sana bukit damansara... kalo dari Puchong mau menempuh jammed yg amat tue... so surrender lah yer.... x per lah last year dah pergi.

ptg semlm memang dah plan gantung kuali coz nk bw anak2 ke klinik then nak makan char koay teow yg sedap berdekatan klinik suraya @ Putra Perdana. kedai buka tapi stall yg buat char koay teow tutup :( nasib sy x peknen kalo tidak meleleh ayaq liuq :)

kononnyer nk makan kt dlm carrefour@puchong utama, kat situ pun x byk pilihan gak :( n last decide mkn kat luar carrefour hihihihihi nak makan pun susah nk buat pilihan, sebelum keluar carrefour trnampak satu kedai nie :) dah byk kali try nak singgah.... asyik x lepas permit jer :( SUBWAY

so smlm tapau 1 bungkus subway nie... ok gak rasa nyer.... tapi kalo buat sndiri pun boleh juga hehehehehe


anak dara saya *_^



 kakak tgh merajuk dgn qiera.... mengalir air mata

dinner sy < sos yg byk nyum3x >

dinner abg i dgn anak2 < nasi goreng pattaya, sup ekor, telur dadar, nasi putih >
1st time gak mkn kedai kawanku @ Puchong Utama
besar kedai nie 2 shop lot.... sedap n harga pun murah


Thursday, 15 September 2011

story menjelang SyawaL 2011

salam bismillah,

x story nak citer, tp sedey raya kali nie camera rosak di pagi raya... dapat snap 2 keping gambar then lense x berfungsi dah.... tue x byk sgt gmbar2... yg penting raya dapat bersama family tersayang, sedara-mara tue yg penting :)

cuti raya ambil awal gak, walaupun beraya di kota damansara dulu... nak keje pun ramai yg dh brcuti... so kesempatan yg ada rehat2 kan diri n ngemas2 apa yg patut... tp sama gak mcm x kemas jer....

Sabtu, 27 ogos tue.... kuar rmh g ambil baju yg ditempah.... 2 tempat kena pergi... yg girls n boys tempah kt tailor lain2... g cari manik2 yg nak di tampal lagi.... n hari tue dpt gak berbuka puasa di chop n steak, serdang :) lepas dah makan2 tue g singgah kat mines, x shopping aper pun beli baju tmbahan utk anak2 jer.... settle semua abg i ajak singgah pulak bazaar larut malam kat mines tue.... sebenarnyer badan dah ponat tp x pernah singgah situ..... alang2 dah berjalan tue... biar sampai fengsan :)

kat bazaar x beli aper pun.... beli brg abg i dgn anak2 juga.... huhuhuhu x satu pun brg utk saya .... sampai rumah pukul 2 pagi..... anak2 memang penat betul..... saya pulak x terus tido kay.... sibuk pulak tampal batu kat baju raya tue, excited kan.... dalam sibuk2 menampal batu2 tue, tgk jam dah kul 4... kalo nak tido confirm x bangun sahur kan.... so memasak lah pulak utk sahur tue.... kul 5 gerak hakim n abg i, makan2 siap ngemas apa yg patut kul 6.30pagi..... saya pun zzzzzzzzzzzzzzzz

bangun pun x lewat maner... kul 9 dah terjaga, sibuk pulak membasuh baju raya tue..... packing 2 jenis beg. 1 beg balik kota damansara n 1 lagi beg balik muo..... petang ahad tue kami berdesup balik kg...... kota damansara..... nasib jalan clear.... x jammed pun ^_*

 nie lah baju kami sedondon tue.... tahun nie ambil kain satu papan.... cotton

sambung next entry yer *_^


Monday, 5 September 2011

SALAM LEBARAN

salam bismillah,


Secebis KASIH buat kita sayang...
Seucap JANJI buat kita percaya...
Sekecil LUKA buat kita kecewa...
Tetapi......
Sebuah KEMAAFAN buat kita jadi mulia

SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN


^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends