tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Thursday, 3 June 2010

Anak2 n Thanks Mr Hubby

Assalamualaikum,

entry pertama utk bulan june... al-hamdulliah, syukur rasa kali nie hidup rasa diberkati yerlah selepas di uji dgn macam2 dugaan Allah :)

Saya rasa tenang sesangat, x tau nak digambarkan macammana, amat happy dengan kehidupan sekrg disamping melihat gelagat anak yang makin membesar n kekadang memang menguji kesabaran juga :)

Anak bujang baru habis mid term exam... bila ditanya macamana hakim jawab senang ke susah? jawapannya senang jer ibu, hampir tiap hari itu lah jawapanya.... bila dapat paper tgk keputusan...... no more A..... amat kecewa juga as ibu nie kan... tp nak buat mcmana? SABAR n kena usaha cari inisiatif lain lah... sbg tanda denda no more vacation, PS2 n etc....

selasa yg lepas, hakim tunjuk paper agama dapat 96% :) rasa terubat gak lah sikit, at least dpt gak A... bila2 difikir mungkin hakim lebih kearah keagamaan, memang saya perasan hakim dr kecil susah nak menghafal nursery songs... amat susah nak dengar dia menyanyi.... lately nie, bila pasang lagu2 zikir n selawat, dia melagukan dgn lancar sekali..... kadang2 dia suka bertanya perkara2 yang berkaitan Agama.... Allah itu besar mana ya ibu? ibu kenapa aunty pakai baju macam tu? x malu ker?

kadang2 pertanyaan hakim terkena gak dgn ibu nie :)
yes, saya tgh berusaha menjadi wanita muslimah :)

My Princess Farisya tgh training x pakai drypers, dah pandai g toilet sendiri :) cuma kalau nak tidor still pakai lagi, target kalo bole lah sebelum dia 3 tahun dah stop drypers. insyaAllah boleh gitu... Farisya still berat mulut nk brckp dgn org yg dia x biasa, tp kalo kt rmh... dia lah kecoh sangat... dah bole nyanyi ABC, dah pandai pegang pencil walau tak tau apa yg dicontengnya hehehhee :)


si bongsu, QIERA dah kenal dgn org... alhamdullilah kesihatan dah ok.... kalo x selalu selsema, masuk 1 thn hari tu x nak susu botol coz ulser penuh dlm mulut... now dah bole minum walau x byk... yg nie nak melekat dgn ibu jer huhuhuhu suka sangat bf. dah pandai jeles dgn kakak, satu ragam baru dia ialah tarik rambut kakak... nampak kakak brmanja dgn ibu or ayah, qiera akan dtg n tarik rambut hehehheh :) qiera nie pun rajin masuk dapur, kitaorg sume dok dpn tgk tv, dia akan ke dapur nak menyelongkar macam2 :) qiera, qiera mcm2 ragam :)

inilah kisah anak2 saya :)

kisah suami saya pulak :)
amat berterima kasih coz akhirnya cik abg bawa saya ke pasar malam jalan tar... dah lama saya mengidam nak g pasar sana, first planning saya nak g naik komuter with adik, at last dia antar saya n tolong bawa plastic borongan tudung saya heheheh :) hampir satu jam, saya memilih tudung, sampai peniaga tu cakap, 1st time tgk customer mcm saya hehehhe semua tudung saya try, kira2 hmpir RM200 abis, abis semua duit tunggakan gaji :) tapi saya puas, niat dah terlaksana :) happy sangat :)

lately mood husband nak ubah suai rumah :) i follow jer... minggu lepas dia cat living hall sampai dapur, hubby ajak g ikea n beli sikit barang n we all makan curry puff yg popular di ikea tue... nyum nyum :)
next nak g ikea, nak try makan meat ball pulak :)
semlm pun ada hubby cakap nak beli kerusi.... huhuhuhu ntah mana nak letak pun x tau lah... i follow jer asal suami i happy kan :)

right now "FAMILY IS EVERYTHING"



2 comments:

  1. ala3 so sweet..Insya Allah zila akn jdikan kak g contoh dan berusaha utk menjadi seorang muslimah yg taat pada keluarga dan agama..tumpang gembira tgk kebahagian keluarga kak g..semoga berkekalan ke akhir hayat..amin:D

    ReplyDelete
  2. alhamdullilah zila.... mana laut x bergelora kan, yg sure Allah maha adil dan mengetahui :)

    ReplyDelete

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends