tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Thursday, 23 February 2012

JMBF: Mohd Chan Abdullah - Bandar Baru Bangi

salam semua,

bersiaran lagi kali nie... kali nie try makanan cina muslim, saya suka makan dim sum... tapi susah nak dapat makan, lagi2 yg confirm halal kan

nie buku menu

dah x sabar qiera nk mkn... time g makan nie 
baru balik dr LCCT, ambil adik yg g ada family day ofis kat Langkawi

birthday girl my "mak"....... baru 51 thn

 antara menu yang di order
sup sirip
butter prawn
daging masak kam heong
tauhu apa ntah namanya hehehe
sayur pak choy
dim sum 2 set (x smpt nk snap dh abis)
air mcm ada :)
nasi putih
mkn semua nie utk 5 dewasa n 3 kanak2
RM 130

butter prawn pun sedap.... dah x sabar anak2 nie

 qiera dah ngantuk sgt time nie

 nie lah daging masak kam heong yg sgt sedap..... 
recomended try ler :) 

kedondong asam boi sedap

 cer lah cuba makanan cina muslim, more detail nie web http://www.mohdchan.com.my
ada byk cawangan, yg sy pergi nie cawangan bangi


Bandar Baru Bangi
No 30, Jalan Medan Pusat 2c,
Pusat Bandar Baru Bangi,
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Tel: 03 - 8922 1001

Wednesday, 22 February 2012

JMBF : Yong Tau Foo Kg Pandan

salam semua,

Hai bersiaran lagi dalam entry JOM MAKAN BERSAMA FAMILY (JMBF). Kali nie tempat makan jauh sikit yer......... Saya n family menjamu selera di sini pada sabtu yg lepas....  nie pun last minit planning, lepas melawat ayah saudara abg i, di Institut Jantung Negara (IJN) terus abg i tanya nak makan Yong Tau Foo tak? Memang soalan yang pelik, setahu sy dia x suka mkn Yong Tau Foo, sy memang suka :) tolak batu n kayu jer, pas tu susah hati berat bertambah hehehehe

nie lah trade mark kedai nya.... di dalam kawasan perumahan
kalo yg x biasa memang susah nak jumpa....
ofis mate abg i yg rekemen kedai nie.....

bagi sy yg memang suka yong tau foo nie..... kuah dia sedaplah
cuma time kitaorg smpai byk bahan dah abis
wan tan feveret sy x.... kalo x confirm lg sedap hehehehe
gmbr kt atas dah separuh anak2 ambil
penuh satu pinggan nie baru RM 19 utk 5 org tak termasuk air yer

kedai nie biasa jer.... 

bg sy kuah sedap.... bahan2 mcm bebola di goreng dulu
sedap sikit dr sri wangsi yg kt pasar tani Putrajaya hehehehe....
abg i yg bkn feveret yong tau foo pun kata sedap so 
kalo kebetulan jln2 kt area situ bole ler singgah makan

p/s : gambar kt bwh nie sy google yer 

bekas yg sempoi jer.... memang environment sempoi sgt

suasana kedai * google

pinggan yg di gunakan.... memang klasik tau * google

nie bisnes kad tokey kedai 


Tuesday, 21 February 2012

My Baby Qiera

salam bismillah,

sambungan lagi citer tentang diapers yer hehehehe Alhamdulillah sekarang nie Qiera dah kurang pakai diapers, nak tido jer di pakai kan diapers..... dah besar pun kan, patut 2 tahun dah kena stop pakai diapers... almaklum ibu yg byk sgt komitmen + kemalasan  start sepenuhnya qiera x pakai diapers awal bulan 2 hr tue.... so dah jimat duit ayah :) 

means Qiera 2 tahun 10 bulan baru dapat kurangkan diapers. ada lg 50% usaha utk stopkan terus. Kalo kt rmh time tido siang boleh lah kejut kan qiera bgn.... time kt taska n malam tue lah payah sikit kena ambil masa 
target umur 3 tahun terus stop diapers..... so saya ada masa lg 2 bulan utk meneruskan misi ini..... wish me luck yer :)

 nielah rupa qiera time baby
22.04.2009

dah besar anak ibu nie :) 

manis nya senyuman mu mcm ibu hehehehe 

geramnya.... mcm nk gigit jer pipi 

 time nie g cameron highland belum 1 tahun
awal tahun 2010

miss baby 

nie gambar paling latest.... dah besar lah sy ibu

Monday, 20 February 2012

Huggies Dry Comfort

salam semua,

seronok tau dapat tau bos saya dah selamat melahirkan baby boy, 3.54kg secara pembedahan di hospital Putrajaya.... ada 2 3 org lagi ofismate, kenalan di alam maya hehehehe n now kakak ipar pun tgh menghitung hari :) bg yang tgh berusaha utk dapat baby, selamat berusaha yer n berdoa pada Allah semoga di permudahkan segalanya :)

bagi yang baru 1st time ada anak, standby lah buat stock diapers,.... make sure ada stock...sekarang nie dah macam2 brand diapers.... ikut lah keselesaan anak dan kemampuan kita sebagai ibu bapa :)

Huggies Dry Comfort pun sesuai


A. Triple-Layer Leak Lock System
1. Quickly pulls fluid in
2. Spreads wetness throughout
3. Locks fluid into absorbent core to keep baby's skin dry for up to 10 hours*
* Based on average urination of baby per 10 hours.



B. 100% Breathable Cover
100% breathable cottony-soft material lets cool air in ang hot air out to keep baby's skin fresh and dry



C. Double leak guards
Provide extra protection against leaks at the legs

Wednesday, 15 February 2012

Cookies Wagon


salam semua

feveret show kat tv.... Jalan-Jalan Cari Makan @ TV 3
episod yg lepas ada story tentang nie...
member FB ckp ada kat Pasar Malam Putrajaya nie
akan di usaha kan hehehehe
katanya red velvet cup cake sedap






inilah rupanya red velvet cup cake


antara cup cake yg ada
for those yang nak buat kenduri, birthday party anak, boleh gak order cookies wagon nie
nnti saya bg testimonial rasanya hehehehe


:::::: jom kawan-kawan kita terjah Laman Malaysia jumaat nie :::::::

for info lagi boleh masuk web nie http://www.cookieswagon.com


Pot Luck @ ofis

salam semua,

minggu nie entry makan sesajer yer :) nie masa buat pot luck hari jumaat sebelum cuti maulidur rasul yang lepas... kami semua pakat-pakat bawa sorang sikit..... menu utama nasi himpit aida n ziah, kuah lodeh/lontong pn siti hajar, sambal kacang zahari, sambal sotong cc ros, sambal ikan bilis gee, telur rebus ida, kuih cekodok pn siti zubaidah, muffin n air ribena pn suraya, kek batik ain, pisang n betik cik man, kopok durian, pisang n polisterin ezeyan, fruit cocktail ernie n air soya bean pn farhana........ hehehehe semuanya di sebut ek..... sorang bawa sikit, jadi byk tau n kitaorg makan sampai ke ptg.... thanks pada semua yg terlibat :)

nie time tgh susun2 makanan.... buat kat partition kitaorg jer

sebelum makan kita posing dulu yer ^_^

posing lagi ^_^

gambar time makan lupa nak ambil, masing2 dok sibuk makan hehehehe seronok time makan2 nie....  mesra jer :) makan tetap makan yer kwn2.... cuma diri kita sendiri tau, mcmana  keadaan fizikal badan kita....  masing2 x sama.... mcm sy yg badan agak berisi nie :( mudah naik berat badan.... makan x lah byk mana, cuma pengambilan kalori yg x betul :(  nak exercise tiap minggu x berkesempatan :(

mcm sy weekends memang byk sgt program kami sekeluarga... kadang2 makan memang terlebih kalori, tue yang time kerja sy cuba balance kan semula dgn control cara pemakanan.... kat ofis lah masa yg sesuai utk sy buat.... kalo kat rumah susah sikit coz kena prepare makanan utk anak2 n abg i :) kata org nak pikat suami pikat lah perutnya dahulu..... walau sesimple mana masakan kita, itu lah yg bagusnya coz dari air tangan kita sendiri......

sesambil masak tue baca lah zikir "Ya Hayyu Ya Qayyum" berulangkali
ia mampu mengeratkan hubungan kasih-sayang antara satu sama lain....
Insya Allah.... amin


Tuesday, 14 February 2012

Restoran Khadem - Cyberjaya

salam semua reader,

bersiaran lagi dalam entry Jom Makan Bersama Family (JMBF).  Kami late breakfast kat sini time cuti Maulidur Rasul yang lepas. Biasalah kalau hujung minggu kalau x balik kg or ada kenduri di mana-mana... aktiviti akan sentiasa ada... time nie nak bawa anak2 beriadah pagi ke Taman Cyberjaya, perut berkeroncong x sarapan lagi.

time nie kitaorg late breakfast pukul 10 pagi... abg i kata kali nie dia nak breakfast roti arab.... so ronda2 jln2 kat cyberjaya.... 1st planning nak makan roti arab kat Restoran Saba', sedap tau roti arab kat Saba'...... seperti biasa abg i mesti akan ubah haluannya :( katanya kita cuba pusing2 cari kedai lain.........


ini lah roti yang kami makan pagi tue.... 
ambil 2 set jer share berlima :)
tapi x ingat nama menu hehehehe
tapi kami suka yg oblong tue, coz "lamb"



tgk qiera tue dah terliuq.... sedap tau
1 set dalam RM 15 complete dgn juice


nie kalo x silap set chicken mushroom
harga pun lebih kurang RM 15 utk 1 set

opssss restoran nie ada buat buffet breakfast time working days yer, cuma RM 5 sahaja. Masa mula 7.30am - 10.00 am... Antara menu yang ada utk buffet breakfast  Noodles/Fried Rice, Egg, Sausage, Butter, Jam, Nescafe, Nasi Lemak, Toast Bread, Red Beans, Half Boil Egg.... nie saya ambil info dari risalah yang sy ambil.... tapi x bole nak upload coz memang sy capture pun hehehehe

nie alamat lengkap restoran khadem, sebelum nie Restoran Michelle
KHADEM RESTAURANT
92-G Neo Cyber
Lingkaran Cyberpoint Barat
63000 Cyberjaya
6016-9498982

- SELAMAT MENCUBA -

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends