tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Friday, 24 September 2010

Story Raya Twenty Ten

salam bismillah,

baca blog sume citer pasal raya... nk citer tahap kemalasan yang melampau :)
tapi tahun nie memang raya sakan.... balik muo then ke kedah.... penat travel tp berbaloi lah dapat jumpa sedara-mara + jalan2 cari makan.... aktiviti yg saya suka takut hehehheheh

on the way balik dari kedah... 1st planning nk singgah makan mee ketam yg sedap+glamor kt area2 juru... perut still kenyang coz sebelum balik g kenduri kawin kat belakang rumah tok.... so pilihan kami g makan kt mee banjir udang mak teh kat kuala sepetang.... senang nk cari lagi2 hubby dh set gps utk kesana. bg saya yg 1st time makan sedap lagi2 oder yg mahal RM10 coz dia guna udang laut terasa kemanisan udang kalo yg RM6 udang bela..... nasi goreng udang pun sodap gak mcm x puas makan 1 mangkuk hehehhehhe mana tak udang yg banyak mee sikit jer.... memang betul la orang kata selak udang baru nampak mee :)

gmbr nie pun cilok dari adik n gmbr raya dari biras... gmbr dari saya kemudian ek

nie lah mee banjir udang mak teh

muka qiera baru bgn tido n ibu yg comot

tgh khusyuk meratah udang nyum nyum nyum 

setelah kenyang :)

1st raya @ Bukit Treh, Muar

anak2 n sepupu

open house last week @ taman rakan, kajang

adik makan roti jala



Tuesday, 7 September 2010

2 in 1

Salam bismillah,

di kesempatan ini saya mengucapkan Selamat Raya Maaf Lahir Batin, buat kaum keluarga, teman2, silent reader n muslimin muslimat yang terasa hati dgn coretan di blog ini sesungguhnya saya hanya manusia biasa yang hadir sementara di muka bumi ini untuk mewarnai kehidupan harian.... kesalahan dan kesilapan sering di lakukan tanpa sedar....

Jika langkahku membekas lara,
Kataku merangkai dusta;
Lakuku menoreh luka;
Dari jeritan lubuk bathinku
Dengan ketulusan hatiku
Komohonkan maaf lahir bathinku
Taqobalallahu minna wa minkum
Minal Aidin wal Faizin
Mohon Maaf Lahir dan Bathin
Selamat Hari Raya Idul Fitri


Tiada cinta seindah cinta Ilahi, tiada rindu setulus rindu Rasulullah, tiada kata semerdu Zikir. Izinkan kami memohon maaf atas lisan yg tak terjaga, janji yg terabaikan, kata yg penuh prasangka, serta semua sikap yg pernah dan sempat menyakitkan “SALAM AIDILFITRI MAAF LAHIR BATIN”




dan Hari ini juga Ulang Tahun ke 3 my Princess FARISYA HUMAIRA 07/09/2007
Dialah bulan, Dialah Matahari penyeri hidup kami, 
Semoga hidupmu sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah S.W.T..... Amin

Story Mory Tertangguh

Salam Bismillah,

nie entry tertangguh hehheheh :) nie kisah 2 minggu lepas hehhehehhe

Yes, dah mood raya, preparation hmmmm mcm2, tapi x buat lagi hehehhehe
nak buat honey cornflakes, chocolate, chocolate chip cookies..... brg dah beli buat jer belum..... last weekends pun x lekat rmh macam2 benda nak buat...

sabtu g ampang dgn kete ajan, rosak lak nasib hubby i yg drive x pyh bw g bengkel, repair sndiri tp we all lah menunggu smpai ke petang kt ampang tue, then rushing g rmh ujey brbuka di sana.... ajan request nk bw motor "sentimental value" to muar, hati dh x sedap coz motor tu hnya hubby yg bole handle yer lah umur pun dh lebih 10 thn.... n perkara tu trjadi... x smpat smpai muo, motor dah jammed huhuhuhu kat linggi rasanya... dlm kul 1pagi hubby g linggi menyelamatkn motor itu... so ahad tue hubby bertukang motor lak, memang minggu tu kerja merepair jer lah, nasib hubby ada kepakaran n minat ke arah itu.... alhamdullilah save bajet dlm bab servis2 kenderaan, semua buat sndiri.... ahad berbuka lak di Kota Damansara

merdeka day g jakel shah alam, cari kain utk kami yg girl2 pulak... hmmmm kain yg beli @ bandung tailor x berani nk jahit katanya kena special sikit huhuhuhu ....................

so minggu lepas agak rileks sikit, sabtu g hospital klang jumpa Pak lang hubby di serang sakit jantung..... hmmmm as usual sy mudah trsentuh n takut dgn perkara2 begini..... yes, itu semua kuasa Allah, tapi sy sbg manusia patut tau sbb n penyebab penyakit huhuhuhuhu..... makan salah, x makan x tenaga! mcmana tue.... so skrg kena ambil langkah pemakanan sihat dan seimbang yer kawan2 :)then planning berbuka di luar hehhehe nie 1st time brbuka di luar nk g makan chop n steak, serdang.... smpai2 dah full, x meja kosong... tu lah ingat semua dh balik kg :(
ronda2 area serdang, hubby singgah jer kedai yg ada, mkn gak western food, tp kureng sedap dgn selera i, hubby n sya mkn lamb chop, i n qiera fish n chips, hakim mkn nasi goreng pattaya :)

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends