tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Friday, 28 August 2009

sedih, gembira silih berganti

salam jumaat....

sejuk pagi nie... hujan seawal subuh pagi... membawa pelbagai erti buat kita semua... gitu juga buat kami sekeluarga... sedih, kecewa n terkilan dgn perginya "umi" Hajah Nurilam bt Ishak kami baru utk mengenali satu sama lain... tapi tuhan lebih menyayanginya... Semoga di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman... Amin

ibu juga harap Qiera cepat sembuh yer dik.... dah 2 hari berturut2 aku bawa g klinik untuk sedut gas coz paru-paru qiera berkahak, batuk dia pun teruk gak mcm batuk org tua... mana tak nyer baru sembuh selsema selang sehari selsema datang balik huhuhuhu tu masalah yg kena tanggung kalau anak antar nursery... sakit yang sentiasa berjangkit-jangkit... hope adik kuat yer...

n aku ada gak dapat good news.... tak lama lagi 2 princess tue akan duduk satu nursery... yahhooooo :)

byeeeeeeeee



Friday, 14 August 2009

SUDAH-SUDAHLAH

salam jumaat

tgh up date @ mendelete hp ada kata2 yang ku simpan dan menarik perhatianku... utk pengetahuan semua kata2 ini aku nampak di tampal di workshop semasa ikut suami tukar tayar kereta di shah alam pada tahun lepas hehehhehe

SUDAH CAKAP TAK MAHU DENGAR,
SUDAH DENGAR TAK FAHAM-FAHAM,
TAK FAHAM TAK MAHU TANYA,
SUDAH TANYA TAK MAHU BUAT
SUDAH BUAT BUAT SALAH,
SUDAH SALAH TAK MAHU MENGAKU,
SUDAH MENGAKU TAK MAHU UBAH,
SUDAH UBAH TAK PUAS HATI PULAK
BILA TAK PUAS HATI TAK MAHU CAKAP


Thursday, 13 August 2009

TIPS : CARA NAK UBATI H1 N1

salam, just to share this info received by email from kak long

salah satu ikhtiar utk menangani...

JUST A SMALL BUT MEANINGFUL INFO FROM ME TO YOU AND YOUR FRIENDS...MY PERSONAL EXPERIENCE OF H1N1 SINCE IT PRACTICALLY HIT US LIKE A TIME BOMB.....

My staff was crying herself sick on Tuesday morning... was told that her son was confirmed of H1N1 in his University at Kangar, Perlis...worse was that when he was bedridden 2 days the warden didn't even bother to sent to hospital till his dad came from KL and with his friends assistance brought him to GH Kangar....

No one bothered in the hospital and he was put in the normal ward for another 2 days!!! (imagine the amount of people he has infected!!) ..... after 2 days and his eyes were turning yellow and saliva greenish...he was put in quarantined room...

Called his mom to say ... minta maaf and ampun la dosa dia, etc...she practically fainted just telling me the story..can't do much cos she don't have enough money to go to the north with the father...

First thing we did was made her call the hospital and insist that they sent him to Sg. Buloh Hospital or any other hospital in KL since they seemed to be more alert and more equipt... they refused of course... so I sent her off to Kangar the same day to solve the problem.

Whilst this was happening, SUBHANALLAH, I had a call from one Ustaz who was in town to "help cure" another H1N1 child in Shah Alam ..... and was told this simple prescription by him.......of course kena redha pada ALLAH and niat dengan sesungguhnya...selawat 3x...

EAT MINIMUM 6 GREEN APPLES A DAY AND FRESH ORANGE JUICE

For those with sore throat please blend the apples and keep on taking till your fever disappear and your symtoms are gone....I cannot explain it but the child in Shah Alam was ok too after taking this tip....

ALHAMDULILLAH.........my staff's son was given the apple juice for the whole day on Monday/Tuesday and dengan kuasa ALLAH he was out of the fever yesterday Wednesday....she called me and was crying on the phone to say that her son was out of ICU and was able to to eat normally...all these happened within just 4 days today (Thursday 6 August).......

This is just to share with my fellow sisters and brothers and hope this small info could assist others as well, INSYA'ALLAH!!!!!!!!!!!!!! No harm in trying and kuasa ALLAH anything can happen!!!!

Wednesday, 5 August 2009

my first decoupage

salam n selamat malam...

huhuhuhu akhirnya terlaksana gak projek decoupage nie... walau x cantik mana, aku puas ati ler dapat gak laksanakan projek nie walau bermacam rintangan yang ku harungi... almaklum melibatkan kos yg agak tinggi utk membuatnya... memang patut ler rege produk decoupage nie mahal... mana taknya melibatkan masa, kreativiti, tumpuan n etc.

nie bahan asas utk org yg 1st time nak wat decoupage, beli kat suesafia@wmc rege RM55


tin n botol yang aku simpan utk wat decoupage
p/s: sebenarnya dah brtimbun tin biskut nie aku simpan...


tara...... nie hasilnya hmmm x puas ati coz tisu x cantik n tergopoh2 nak siapkan coz qiera dah nangis nak susu ibu....


suamiku yg baik buatkan rak utk letak2 koleksi ala2 english style... nie tgh keringkan kat luar...


nie dah digantungkan di dalam umah.... nak siapkan rak nie pun makan masa setahun gak huhuhuhu


Monday, 3 August 2009

ragam puteri

nie lah kejer kakak selalu belek adik.....



ibu tgh siapkan kejer LKAN... kakak n adik jadi pemerhati huhuhu


nie lah 1st baju yang ado sepasang adik n kakak


smile... say cheese......


Selamat Datang Ramadhan

salam semua...

Bulan ogos sudah menjelma... makna sekarang dah bulan syaaban, lagi 20 hari kita akan mula berpuasa ramadhan... sekejap jer nak ujung tahun lagi, umur pun dah makin meningkat, apa yang aku dah buat sepanjang umur 28 tahun nie?????

terlalu asyik mengejar duniawi? apa bekalan utk akhirat? apakah aku dah jalankan tanggungjawab sebagai khalifah di muka bumi ini???? aku hanya insan yang lemah dan tidak sempurna cuma nawaitu utk menjadi insan yang sempurna itu ada... tapi bila akan terlaksana.... Dosa dan pahala silih berganti... manusia x pernah senyap dari melakukan dosa, yg beza nya sama ada dosa kecil @ besar... kita manusia nie mudah lupa.... bila kita sedih mula teringat kekhilafan diri cuba bila kita senang, happy apa yg kita BUAT??? semoga aku akan lebih prihatin dengan keadaan sekeliling...

Ya Allah moga Ramadhan yg akan menjelma ini... akan memberi "nur" buat ku... supaya lebih tabah dan keimanan ku bertambah kukuh hendakNya... amin....









^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends