tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Thursday, 22 July 2010

R.I.L.E.K.S

salam n hi........

Alhamdullilah dah settle keje key in quarter 1.... so bole lah rileks sikit hehhehe.... update apa2 yg patut n tambah pengetahuan dgn search @ yahoo or google ilmu alam :)
sementara tunggu report Q2 sampai....

ckp dgn hubby dah boring tgk fb, wmc, blog, etc....... perkara apa yang lagi mencabar bole saya lakukan??? katanya bawa motor x boring...... rasa mcm nak cuba bawa motor hubby..... nak naik dgn dia takut.... tapi nak bawa sndiri lagi berani hehheehhe

sdg difikirkan..... one day saya akan bawa n yg takutnyer saya lak terover dari hubby. mcm mana tue hehehhehe.........

minggu nie aktiviti makan2 lagi.......... hmmmmmmmmmm mcm mana nak elak yer....
so weekdays di ofis lah makan ciput + save bajet

< it's not a diet.... it's a life changing commitment>

RAMADHAN AKAN MENJELMA........

Wednesday, 21 July 2010

my new blog

salam n hi,

saya dah publish my new blog.... jom lah singgah

http://rumahkecil-fazila.blogspot.com/

just sharing knowledge.... sementara masih ada umur




BERITA KEPADA KAWAN

Artist : Ebiet G.Ade
Berita Kepada Kawan

Perjalanan ini
Trasa sangat menyedihkan
Sayang engkau tak duduk
Disampingku kawan

Banyak cerita
Yang mestinya kau saksikan
Di tanah kering bebatuan

Tubuhku terguncang
Dihempas batu jalanan
Hati tergetar menatap
kering rerumputan

Perjalanan ini pun
Seperti jadi saksi
Gembala kecil
Menangis sedih ...

Kawan coba dengar apa jawabnya
Ketika di kutanya mengapa
Bapak ibunya tlah lama mati
Ditelan bencana tanah ini

Sesampainya di laut
Kukabarkan semuanya
Kepada karang kepada ombak
Kepada matahari

Tetapi semua diam
Tetapi semua bisu
Tinggal aku sendiri
Terpaku menatap langit

Barangkali di sana
ada jawabnya
Mengapa di tanahku terjadi bencana

Mungkin Tuhan mulai bosan
Melihat tingkah kita
Yang selalu salah dan bangga
dengan dosa-dosa
Atau alam mulai enggan
Bersahabat dengan kita
Coba kita bertanya pada
Rumput yang bergoyang................

sungguh syahdu lagu ini, 1st dengar semalam dari penceramah bengkel PTK smlm, mlm td tgk video di youtube.... sedih n dalam maksudnya....


n saat ini saya perlukan kak shima, utk dgr rintihan hati saya tapi dia dah tinggalkan saya utk selamanya........ kak, semoga ditempatkan dikalangan org yg beriman........
















^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends