tq.... sudi klik ^_*

"Terima Kasih Sudi Jengah Blog Saya"

Tujuan blog ini di tuliskan adalah untuk merekodkan segala kenangan terindah dalam meniti kehidupan harian.... Kisah suka, duka, pahit, manis silih berganti membuatkan saya menjadi seorang yang tabah, cekal dengan semua ujian Allah S.W.T

Sebagai manusia yang tidak sempurna, MAAF di pohon andai tulisan/luahan/bicara saya menyentuh perasaan.

mencari hadiah utk insan tersayang.... klik sini utk surprisekan mereka

teRimA kaSiH kaWan-KawAN ^ __ ^

Salam, Tinggalkan LiNk anda utk sy TerjaH seMuLa ^ __ ^

Follow by Email

so sweet ^ __ *

Tuesday, 30 October 2012

Restoran Asian Cibo, Muslim Food

Salam bismillah,

nak share tempat makan kat Cyberjaya....RESTORAN ASIAN CIBO, Cyberjaya, Dinner sempena celebrate bday suami tersayang yang ke 37 tahun pada 22 October 2012.... memang hari makan ler, ptg dah potong ais krim kek... malam makan nasi.... nak tau detail restoran nie sila lah klik kat sini ^_*

bday man dgn aksinyer





hakim ckp sedap ayam lemon nie

  
ada enam menu ::: sgt sedap tau :::

settle makan ::: anak bujang terlentok, tunggu ibu abis makan x settle :::





abis makan ::: isi customer's feedback form ::: 
ngantuk sgt anak bujang nie 
mau tak bangun g sekolah 6 pagi
sekolah sampai ptg kul 6ptg baru smpai rumah


nie total kena bayar :::: murah kan ::::
hehehe bil utk air jer yer
ada gov tax lagi huhuhuhu

:::: model makan nie :::

lagi model x berbayar




nie saya suka sangat n first time makan tau....  Golden Yam
memang popular kat restoran cina tau
yang bakul tue di perbuat dari keladi/yam
dalam tue macam2 sayur ada n makan panas2 sedap yer...
saya siap tapau balik x abis... coz dah kenyang sangat makan macam2
macam sarang burungkan hehehe kat luar pinggan tue suun yer :::::

 saya ambil meal for 6 people, banyakkan :) harga RM58
amat puas hati dengan makanan 
siakap masam manis ikan yg besar dan sedap dari 5 bintang sy bagi *****
Sambal Prawn *****
Golden Yam *****
Belacan Kangkung *****
Claypot bean Curd *****
Lemon Chicken ***** memang terasa lemon sesangat sedap ok
Rice ***** sedap juga beras mahal kan

air oder 4 jer
ice jasmine tea
apple juice
air suam 2 cawan

ok ler.... kalau jalan2 Putrajaya / Cyberjaya dan kawasan sekitarnya.... nak ubah selera makan.... mai ler rasa makan kat sini yer.... Restoran Asian Cibo ada 2 outlet Dataran Glomac, PJ dan Cyberjaya



 

Thursday, 18 October 2012

GROUPON LAGI

Salam bismillah,

nak share lagi aper yg menarik kat GROUPON    smlm ptg blogwalking, searching n survey2 tmpat nk celebrate bday abg i n jumpa lg offer makan2 nie hehehe nk celebrate anak beranak jer pun bday abg i next week 22 Oct 2012...... yang ini saya jumpa n berkenan.... hehehe nk celebrate bday abg i, tp citarasa menu ikut taste isteri.... adil kan :)

Makanan Cina Muslim memang feveret saya.... tp x banyak restoran yang sedap n halal :)
nnti dah makan kat sini sy story detail yer :)













Restoran Asian Cibo (Dataran Glomac)Lot A-G-3A, A-G-05, Ground Floor, Jalan SS6/5A, Dataran Glomac, Kelana Jaya, 47301 Selangor. 
Phone: 
03-7887 3699 (Call Mon – Fri: 10am – 10pm / Sat, Sun and Public holidays: 10am – 5pm)



Restoran Asian Cibo (Cyberjaya)Unit A&SP9, The Street Mall , Cyber 12, 63000 Cyberjaya. 
Phone: 
03-8325 1333 (Call 5pm – 11pm daily)


* picture google

Wednesday, 17 October 2012

WORDLESS WEDNESDAY

salam bismillah, entry bergambar yer


 

kek nie oder dgn k.ina office mate.... sedap tau.... nie buat celebrate dgn kawan di Pra Sekolah pada 7 September yang lepas..... kalo kawan2 area Putrajaya nak oder.... bole ler order dgn akak ini....
klik lah link ini yer blog kak ina



 


nie bln 10 tahun lepas celebrate bday abg i, tahun nie mcm nk ubah selera pulak... n for sure saya lah dok sibuk2 beli kek bila meraikan hari penting insan tersayang....

tahun nie plan oder kek nie, tp x decide flavor aper... 1st time beli melalui groupon

kalo korang berkenan nak try rasa meh ler klik GROUPON sini.... mcm2 ader, bukan setakat kek
setakat nie kira regular customer tau kat GROUPON










 

Monday, 15 October 2012

Laser lah sangat

salam bismillah,

Hii korang semua, apa cerita weekends... mesti mcm2 korang buatkan :) ada lg kan musim org kawin, tunang, bersalin, celebrate bday, aniversary n mcm2 lah.

Weekend minggu nie x aper yg menarik.... Cuma mood rajin memasak sekrg nie.... Sabtu x kemana2 hanya ke pasaraya Hero, beli barang dapur utk stok seminggu :) smpat sy sound cashier kt situ hehehe dah lah muka masam mencuka.... Ada ke patut plastic yg ada sayur di campurkan sekali dgn kicap n sos.... Di sumbat satu plastik smpai koyak hehehe memang kena lah berdas-das.. Lagi ler kena torture lg.... Mulut dh bising2 bebel, mcm nie ke u keje, kalo x bole keje better u balik ambil cuti, maner supervisor u sy nk jumpa... Soh bg u cuti hr nie hehehehe nasib cashier sebelah ckp sorry nk hrp minah tue huhuhu satu ayat pun x brbunyi     Itu ler antara ayat sy :) itu semua spontan n sebenarnya dh byk kali byr kt cashier nie... Ntah naper pulak ringan pula mulut nie nk laser hehehehe pd adik cashier tue, sabar yer lyn customer mcm sy n hrp u berubah, sy pun prnah jd cashier mcm u, n mcm2 ragam customer u akan jumpa....

Muka kalo masam2 rezeki susah nk datang dik.... Walau air muka kita serious n agak kurang manis, insyaAllah kalo selalu senyum, muka jd manis percaya lah ckp i nie dik hehehehe X rugi pun nk senyum2 bukan kena keluar duit... Lg murah rezeki tau.... Akak nie pun tgh belajar bersyukur n redha.... Bukan x pernah bersyukur... Cuma kali nie kena bersyukur n redha dgn kerjaya.... Yes, akak memang buat perancangan dlm byk perkara, kadang2 yg simple pun akak akan rancang

Cth persekolahan anak.... True...... saper x nak anak pandai, bijak.... semua parents mengharapkan yg terbaik utk anak2, tgk pd kemampuan keluarga kita, kalo pndapatan bulanan cukup2 utk anak belajar kt tadika kemas.... Kita hntr lah kat kemas, jgn paksa diri hntr kt tadika private, smpai kena berhutang.... And Alhamullilah rezeki Farisya Humaira dapat masuk Pra Sekolah lagi tahun depan ...




gmbr qiera time hntr ayah, abg, kakak ke kidzania
Nie pun sy buat perancangan awal 
Beli ticket time offer
Sebulan lepas tue baru pergi
So sy dh brjimat


Friday, 12 October 2012

Lama tak bercerita

Salam bismillah,


lama x bersiaran kan... Blog walking pun memang jarang2 sgt, nnti sy tinggalkan komen kt blog korang yer.... Byk sbb sebenarnya, kesihatan pun x brape baik sgt... Almaklum dh 30++ hehehe Sekrg dh feel much better... Byk yg kena ubah, trutama lifestyle sy... kena amalkan healthy lifestyle... 

27 September 2012, segalanya bermula setelah hampir 3 bulan bertahan akhirnya sy menyerah kalah... G jumpa dr pakar kt Columbia Hosp. Puchong utk ambil ubat... Memang Kalo dh g jumpa dr private confirm sy cpat smbuh :) n Dr for sure bising, kenape ambil masa yg lama nk g ambil ubat.

Selama 3 bulan sy ulang-alik ke Klinik biasa n Klinik gomen dgn harapan akan smbuh, tp x juga :( Antara sbb lg time tue unit I tgh bz dgn utc, kang x pasal2 kena ayat time2 bz nie ler nk mc huhuhu Smpai 1 tahap sy redha dgn ketentuan Allah S.W.T 

Biasa lah Kalo hosp private confirm mahal... Nk x nk Dr zuraidah yg check sy suggest admit hosp. coz dia nk masukkan ubat direct ke darah sy, dh lama sgt batuk n kahak brkumpul... Katanya u akan cpat sembuh compare mkn ubat. Masuk wad Sehari jer pun, ubat yg dimasukkan 10jam tnpa henti2 n time tue nak ke toilet kena usung machine tue sekali n baru realize naper nurse x bagi qiera dok same dgn sy kt wad kang saper jg saper pulak hehehe So sy sensorang lah kt wad... Seram pun ader huhuhu nasib smlm jer itu pun nasib I pandai pujuk Dr kalo ikut dia sepatut kena 24jam Insert ubat... Sehari admit pun kena caj hampir 3k... Kalo 2 hari mau botak company abg I, alhmdullilah lega rasa tekak... 

Mau x 3 bln brkerja dgn bdn yg longlai. bagus gak Dr nie dh admit dia buat blood test utk semua pnyakit.. X ray dada pun clear.... Alhmdullilah x aper yg mrbahaya kan.... Cuma kalsium kurang :( itu ler salah satu punca sy sakit tumit smpai saat ini....

Smlm g follow up check up, jumpa 2 dr pakar... Dr zuraidah n Dr megat.... Dr Megat nie dr feveret kitaorg... Semua ada rekod dgn dia, n sy suggest saper2 ada problem dgn Ear, Nose and Throat bole g jumpa dia, memang dr yg bagus

Story sikit dgn Dr Zuraidah tentang tumit yg sakit almost setahun gak.. dia nk buat x ray lagi.... Sy x nak.... Risau lah byk sgt x ray kang lain pulak cerita tmbul... Lg pun 2 bln lepas dh buat X-ray di Klinik gomen... X keretakan pd tumit, n dh refer ke fisioterapi di Klinik Presint 9... baru smpat buat 1 Kali jer.... So Dr bg nasihat tentang pemakanan hehehehe memang ler lepas Raya Berat naik balik.... Dengarkan jer lah nasihat dr dia....

Masa mula2 sakit tumit memang berat over tp sy berjaya mengurangkan hampir 5kg n sakit tumit x hilang juga mcm maner tue?????? Kdg2 hati brbisik dgn perkara2 mistik... Tp sy x percaya :) entah ler... Sekrg sy redha dgn segala ketentuanNya and last Dr suggest rest kan kakiku huhuhu

so sy MC 2 hari lepak kt rumah brsama qiera... Best gak kan hehehe 2 hari sy dpt buat sarapan utk suami n anak2..... Siap anak2 bw bekal ke sekolah... Smlm I Masak spaghetti n pagi nie mee hoon goreng.... Dinner pun dpt siap awal... sebelum maghrib dh mkn..... Best kan :) Ok lah yer pnjang pulak story.... Nk brsiap g Hero beli brg nk masak besok pas tue nk ambil anak2 balik sekolah. Planning nak Masak Ayam panggang rosemary dan tringin nk buat crepe durian resipi dr ana suzana :) Serious sy terliur tgk durian crepe... Tgh famous sekrg nie desert crepe durian..... Jom kita try buat

Mood tgh rajin buat dessert.... Dlm thn nie sy dh buat pavlova, cheese tart, egg tart... Dlm list sekrg nie nk buat tiramisu, crepe durian, fruit tart..... Walllahhhhh jom join I berisi



          

^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ

Ai, takkan tengok je.:) TQ, friends